Nieuws

20/11/2014Nieuwe kinderburgemeester

Het is elk jaar een heuglijke gebeurtenis. De kindergemeenteraadsleden kiezen hun nieuwe voorzitter, de kinderburgemeester. Na drie stemrondes kwam Dries Hoeben als winnaar uit de stembus. Het werd een nipte stembusslag. De nieuwe kinderburgemeester haalde uiteindelijk één stem meer dan Xander Hoeks. 

4/11/2014Vergunning stedelijk zwembad verlengd voor 20 jaar

Het stedelijk zwembad van Lommel krijgt een milieuvergunning voor de komende 20 jaar. Die bevestiging kreeg de stad afgelopen week van de deputatie van de Provincie Limburg. De goedkeuring voor de komende 20 jaar is er wel, maar dat wil niet zeggen dat de plannen voor de bouw van een nieuw zwembadcomplex on hold gezet worden.

3/11/2014Gratis familievoorstelling ‘De boomhut’

Op zaterdag 8 november trakteert het stadsbestuur van Lommel alle jeugdverenigingen op een gratis theatervoorstelling “De boomhut”. Vorig jaar ondertekenden alle jeugdverenigingen het klimaatcharter waarin ze het engagement aangingen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze voorstelling past perfect binnen dat kader. Er spelen zaterdag twee voorstellingen: om 14 uur en om 15.30 uur. De voorstelling van 14 uur is uitsluitend gereserveerd voor de jeugdverenigingen, maar voor de voorstelling van 15.30 uur zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Daarom geeft het stadsbestuur geïnteresseerden de kans om gratis in te tekenen. Doelpubliek zijn kinderen van 6 tot 12 jaar.

created bycreated by