Nieuws

22/07/20149e Profronde kleurt opnieuw geel

Op woensdag 30 juli 2014 verwelkomt Lommel opnieuw tal van ronkende namen voor de 9 editie van het Na-Tourcriterium de Profronde van Lommel. Het stadscentrum wordt het strijdtoneel voor tal van bekende renners. De deelnemerslijst is op zijn minst indrukwekkend, met de huidige gele truidrager en vermoedelijke tourwinnaar Vincenzo Nibali. Hij brengt zijn ploegmaats Michele Scarponi en Alessandro Vanotti mee. Onderhandelingen met onder andere Matteo Trentin, Tony Gallopin en Jürgen Roelandts zijn lopende.

10/07/2014Lommel spreekt zich klaar en duidelijk uit tegen schaliegaswinning

Het stadsbestuur van Lommel heeft nu ook een officieel schrijven overgemaakt aan het Nederlandse Ministerie van Economische zaken over het “concept notitie reikwijdte en detailniveau plan-MER schaliegas”. De Nederlandse overheid wil een visie opmaken die aangeeft of én waar in Nederland winning van schaliegas kan plaatsvinden. Daartoe onderzoekt men momenteel wat de gevolgen en risico’s zijn op het vlak van milieu.

26/06/2014180 extra gratis parkeerplaatsen in Lommel Centrum

Vanaf vrijdagmiddag telt het stadscentrum van Lommel 180 extra gratis parkeerplaatsen. De nieuwe parking op de terreinen van de oude WICO-campus in de Mudakkers is volledig klaar en wordt vanaf vrijdag 27 juni opengesteld voor het publiek. De parkeerzone ligt in de onmiddellijke omgeving van het commerciële centrum. Bezoekers en inwoners kunnen voortaan genieten van een ruime, gratis parking op een boogscheut van de winkels.

created bycreated by