Nieuws

Op zondag 7 september organiseert de stad een grootse stadspuzzel voor alle inwoners van Lommel. Maak je klaar voor een dag boordevol quiz-, puzzel- en zoekplezier met een hoekje af.

Verwacht je niet aan een standaardquiz, maar wel aan dag vol uitdagingen, leuke weetjes, humor en een tikje avontuur. Ontdek onze mooie stad die dag op een heel andere manier.

>> lees meer

In de kijker

Nieuwe vacatures

Bosland is op zoek naar een "Coördinator participatie" en naar een "Coördinator investeringen en publiek-private samenwerking".

De interlokale vereniging Wonen in Noord-Limburg is op zoek naar Woondeskundigen.

Lees er hier alles over!

Dag van het Zand 4 Kids

Deze zomer is er weer een spiksplinternieuw evenement in Lommel bij voor kinderen. Het unieke van ‘Dag van het Zand 4 Kids’ is dat kinderen op een spelende manier kennis maken met de toeristische troeven van Lommel, namelijk glas en zand.

Dit jaar kunnen de kids onder professionele begeleiding zelf glasjuwelen maken. Er zal ook een klein taxibusje aanwezig zijn dat de kinderen van attractie naar attractie vervoert. Onder het motto ‘Van kinderen, voor kinderen’ is een minisupermarkt opgericht. Jonge creatieve duizendpoten kunnen op deze supermarkt zelfgemaakte spulletjes verkopen. Verder zal er een heuse zandberg zijn waar kinderen een hele dag naar hartenlust op kunnen spelen. De dag afsluiten doen de kinderen met een leuke slotact.

Iedereen is woensdag 13 augustus welkom op dit gratis evenement dat zal plaatsvinden in het Burgemeesterspark, Stationsstraat 2, van 14 tot 17 uur.
Meer informatie vind je hier.

Ga je mee op zoek naar de schatten van Vlieg?

Lommel doet dit jaar op een bijzondere manier mee aan de Vlaamse zomeractie van Vlieg. Op een tiental plaatsen kan je op zoek gaan naar de schat van Vlieg! Voor de zoekactie heb je één gezamenlijke spaarkaart nodig waarop je stempels kan verzamelen. Met het 'Kraak de code' spel kan je bovendien Lommel op een speelse manier ontdekken.

Met Vlieg wordt er niet alleen gezocht naar de verborgen schatkisten, kinderen maken bovendien op een spelende manier kennis met de bib, met prehistorische museum De Kolonie, met Het GlazenHuis, het speelbos of de speeltuin. Op elke locatie kunnen kinderen een stempel en een leuke prijs verdienen. Als de spaarkaart volledig vol is, levert dit een extra prijs op.

Spaarkaarten kan je afhalen in de bib, in Museum Kolonie en bij Toerisme Lommel. 

Lees hier alle info!vlieg2014

De stad Lommel op Facebook en Twittercreated bycreated by