Nieuws

Het Lommelse GlazenHuis maakt zich klaar voor de tweede editie van de prestigieuze glaskunstprijs. Een unieke wedstrijd met een gelauwerde jury, die uitmondt in een bijzondere tentoonstelling. De eerste editie in 2012 trok 631 kunstenaars uit 47 landen aan.

De glaskunstprijs moet niet alleen het glascentrum, maar ook de medeorganisatoren de Stichting Charlotte van der Seijs én de stad Lommel regionaal, nationaal én internationaal promoten en op de kaart zetten.

>> lees meer

In de kijker

Nieuwe vacatures

Bosland is op zoek naar een "Coördinator participatie" en naar een "Coördinator investeringen en publiek-private samenwerking".

De interlokale vereniging Wonen in Noord-Limburg is op zoek naar Woondeskundigen.

Lees er hier alles over!

Tourwinnaar Vincenzo Nibali wint de 9de Profronde van Lommel

De negende Profronde van Lommel heeft de gedroomde winnaar. Tourwinnaar Vincenzo Nibali kwam -voor 16.000 fans- als eerste over de meet voor Johan Vansummeren. De Italiaan Matteo Trentin legde beslag op de derde plek.

De foto's van de 9de Profronde van Lommel vind je op www.profrondevanlommel.be !!

Ga je mee op zoek naar de schatten van Vlieg?

Lommel doet dit jaar op een bijzondere manier mee aan de Vlaamse zomeractie van Vlieg. Op een tiental plaatsen kan je op zoek gaan naar de schat van Vlieg! Voor de zoekactie heb je één gezamenlijke spaarkaart nodig waarop je stempels kan verzamelen. Met het 'Kraak de code' spel kan je bovendien Lommel op een speelse manier ontdekken.

Met Vlieg wordt er niet alleen gezocht naar de verborgen schatkisten, kinderen maken bovendien op een spelende manier kennis met de bib, met prehistorische museum De Kolonie, met Het GlazenHuis, het speelbos of de speeltuin. Op elke locatie kunnen kinderen een stempel en een leuke prijs verdienen. Als de spaarkaart volledig vol is, levert dit een extra prijs op.

Spaarkaarten kan je afhalen in de bib, in Museum Kolonie en bij Toerisme Lommel. 

Lees hier alle info!vlieg2014

De stad Lommel op Facebook en Twittercreated bycreated by