Nieuws

Het Lommelse handelscentrum draait op volle toeren. De afgelopen zes maanden (her)openden liefst 12 zaken de deuren. Eén van de blikvangers is zeker Artuur, dat sinds afgelopen weekend op volle toeren draait. Een uniek concept waar een café, conceptstore en creatieve ruimte voor workshops verenigd worden op één plek.

De komende maanden zitten nog een aantal nieuwe projecten in de pijplijn, waaronder een kinderschoenenwinkel en een horecazaak in het stadscentrum.

>> lees meer

In de kijker

Elektriciteitsschaarste in de winter

Recent was er in de media heel wat te doen over mogelijke stroomonderbrekingen mocht er tijdens de winter een tekort aan stroom ontstaan, onder meer door het stilliggen van een aantal kerncentrales. De stad Lommel en de gemeentelijke veiligheidscel bereiden zich maximaal voor op een mogelijke elektriciteitsschaarste.

Ons land is onderverdeeld in 5 elektriciteitszones, die elk op hun beurt nog eens onderverdeeld zijn in 6 clusters. Lommel maakt deel uit van één van die clusters. In geval van elektriciteitsschaarste kan Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit, de verbinding met het elektriciteitsnet tijdelijk onderbreken. Welke zones worden afgeschakeld, zal bepaald worden door hogerhand. Een cluster kan maximum 4 uur aaneensluitend zonder stroom zitten. Die periode zal hoogstwaarschijnlijk steeds tussen half 6 en half 10 ’s avonds zijn aangezien het verbruik dan het hoogst is.

Reden tot paniek is er niet. Is er sprake van nakende schaarste, dan start de FOD Economie met een sensibiliseringscampagne. De FOD Economie zal de bevolking oproepen om minder energie te verbruiken. Hiervoor doet de overheid een beroep op de burgerzin en solidariteit van iedereen. Tips om energie te besparen vind je op 
www.energiesparen.be.

Het stadsbestuur organiseert in oktober een infoavond voor de bewoners. Meer hierover lees je in de Info Lommel van oktober. 


Lommel organiseert stadspuzzel

stadspuzzelOp zondag 28 september organiseert de stad een grootse stadspuzzel voor alle inwoners van Lommel. Maak je klaar voor een dag boordevol quiz-, puzzel- en zoekplezier met een hoekje af. Verwacht je niet aan een standaardquiz, maar wel aan dag vol uitdagingen, leuke weetjes, humor en een tikje avontuur. Ontdek onze mooie stad die dag op een heel andere manier. Ploegen krijgen een kleurrijk en uniek quizboekje en krijgen een héle dag de tijd om thuis of op locatie op zoek te gaan naar zoveel mogelijk goede antwoorden.

Alle vragen en opdrachten zijn op één of andere manier gelinkt aan Lommel of Lommelaren. Komen zeker aan bod: de grensverleggende ronde, de pittige kwisronde, Lommel in de media, breinbrekers en puzzels, een greep uit de oude doos en een dagopdracht met een avontuurlijke toets.”

Praktisch

Neem deel met een team en ga de uitdaging aan. Je ploeg mag bestaan uit maximum 12 personen. Inschrijven kost 10 euro per ploeg. Het startsein wordt op 28 september vanaf 9 uur gegeven. Dan mogen ploegen kun kwisboekje op de geheime locatie komen afhalen. Je hebt de hele dag tijd om de vragen in te vullen en opdrachten tot een goed einde te brengen.


Schrijf je als de bliksem in via stadspuzzel@lommel.be en je ontvangt alle praktische info.


Levensloop op 20 en 21 september

Voor de tweede maal organiseert de Stichting tegen Kanker i.s.m. het stadsbestuur een Levensloop. Op 20 en 21 september zetten tal van vrijwilligers en teams zich in voor de strijd tegen kanker. Lommel komt 24 uur samen om mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten, maar ook om de mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn. 

Teams lossen elkaar 24 uur lang af  tijdens een estafette rond een parcours. Voor het wandelen of lopen laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Meedoen is heel eenvoudig. Vorm zelf een team, wandel of loop een uurtje mee of doe een gift. Steun de vechters en vrijwilligers!

Alle info op www.levensloop.be/relays/lommel-2014

Afspelen |  Pauzeren |  Stop |  Geluid aan/uit |  Stel volume in |  Spring naar seconde Flash: Levensloop 2014
Installeer de nieuwste Flash speler.

De stad Lommel op Facebook en Twittercreated bycreated by