Nieuws

Op woensdag 30 juli 2014 verwelkomt Lommel opnieuw tal van ronkende namen voor de 9 editie van het Na-Tourcriterium de Profronde van Lommel. Het stadscentrum wordt het strijdtoneel voor tal van bekende renners.

De deelnemerslijst is op zijn minst indrukwekkend, met de huidige gele truidrager en vermoedelijke tourwinnaar Vincenzo Nibali. Hij brengt zijn ploegmaats Michele Scarponi en Alessandro Vanotti mee. Onderhandelingen met onder andere Matteo Trentin, Tony Gallopin en Jürgen Roelandts zijn lopende.

>> lees meer

In de kijker

Nieuwe vacatures

Bosland is op zoek naar een "Coördinator participatie" en naar een "Coördinator investeringen en
publiek-private samenwerking".

De interlokale vereniging Wonen in Noord-Limburg is op zoek naar Woondeskundigen.

Lees er hier alles over!

Lommel Leeft

park_en_marktconcerten_2014In Lommel zit je goed deze zomer! Met een ontelbaar aanbod aan initiatieven is er voor elk wat wils. Zo zijn er ook dit jaar gratis park- en marktconcerten, met o.a. Axelle Red, Urbanus, Gorki, Eriksson Delcroix, Buscemi en veel meer. Ook Vlaanderen Muziekland doet opnieuw Lommel aan!

Het volledige programma is te lezen op www.lommelleeft.be. Je vindt er ook alle informatie over Lommelse festivals, sportevenementen en activiteiten voor kinderen. 

Kortom, hou je van muziek, topsport, theater of wil je gewoon ontspannen met een drankje? In Lommel kan het allemaal. In Lommel blijf je plakken! 


Ga je mee op zoek naar de schatten van Vlieg?

Lommel doet dit jaar op een bijzondere manier mee aan de Vlaamse zomeractie van Vlieg. Op een tiental plaatsen kan je op zoek gaan naar de schat van Vlieg! Voor de zoekactie heb je één gezamenlijke spaarkaart nodig waarop je stempels kan verzamelen. Met het 'Kraak de code' spel kan je bovendien Lommel op een speelse manier ontdekken.

Met Vlieg wordt er niet alleen gezocht naar de verborgen schatkisten, kinderen maken bovendien op een spelende manier kennis met de bib, met prehistorische museum De Kolonie, met Het GlazenHuis, het speelbos of de speeltuin. Op elke locatie kunnen kinderen een stempel en een leuke prijs verdienen. Als de spaarkaart volledig vol is, levert dit een extra prijs op.

Spaarkaarten kan je afhalen in de bib, in Museum Kolonie en bij Toerisme Lommel. 

Lees hier alle info!vlieg2014

De stad Lommel op Facebook en Twittercreated bycreated by