Nieuws

Het is elk jaar een heuglijke gebeurtenis. De kindergemeenteraadsleden kiezen hun nieuwe voorzitter, de kinderburgemeester.

Na drie stemrondes kwam Dries Hoeben als winnaar uit de stembus. Het werd een nipte stembusslag. De nieuwe kinderburgemeester haalde uiteindelijk één stem meer dan Xander Hoeks. 

>> lees meer

In de kijker

Beperkte ophaling van het afval door de regionale stakingsdag

De regionale staking van vandaag, maandag 24 november, heeft heel wat gevolgen voor de ophaling van het afval. Dit omdat er een aantal mensen gestaakt hebben of omdat industriezones of kruispunten geblokkeerd waren waardoor de wagens hun rondes niet konden aanvangen. In Lommel werd in Kerkhoven en Kattenbos (kalender 1) geen huisvuil opgehaald. Omdat het gaat om een geval van overmacht, voorziet Limburg.net geen inhaalrondes. Aan de inwoners waar maandagavond het afval nog buitenstaat, wordt gevraagd om het afval terug binnen te zetten en bij de volgende ophaalronde opnieuw aan te bieden.

Limburg.net wenst zich te verontschuldigen voor het ongemak. 

Uniek voor België: de Vagalume Light Parade

Met de Vagalume kerst- en lichtparade krijgt Lommel een fantastische primeur. Regisseur Fernando Cézar Vieira verlichtte eerder al de straten en de harten van mensen in o.a. Brazilië, Portugal, Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. Maar hij passeerde nog nooit in ons land. Tot nu. Op zaterdag 6 en zondag 7 december wordt Lommel Centrum opgelicht met duizenden vuurvliegjes op magische kostuums.

Kom zeker kijken, of nog beter, doe mee. Want je kan gratis meedoen aan workshops van topchoreografen om daarna te schitteren op 6 en 7 december. Interesse? Aanmelden en meer info via lommel@centrum-management.com.

Zaterdag 6 en Zondag 7 december 2014
Zaterdag: 18.30 uur | Zondag: 16.30 uur
Gratis toegang!

Met dit filmpje van de kerstparade in Keulen krijg je alvast een sfeerbeeld van de voorbereidingen én van de unieke Vagalume lichtparade.

Afspelen |  Pauzeren |  Stop |  Geluid aan/uit |  Stel volume in |  Spring naar seconde Flash: Vagalume lightparade
Installeer de nieuwste Flash speler.

Een nieuwe lichting jong circusgeweld in Sirk de Soeverein

sirksoevereinHet jonge talent van nu voor het circus van morgen. Dat is wat Sirk de Soeverein aan het publiek wil voorstellen. Klassieke circusacts door jonge circusjannen in een hedendaags jasje. Technische perfectie in de als circus omgebouwde Soeverein Arena. Het programma is boeiend en divers. Van adembenemend mooie trapezeacts tot spectaculaire voorstellingen met een Koreaanse springplank, het stalen wiel of de Chinese paal. 

Op 26, 27 en 28 december kan je al dat jong circusgeweld aan het werk zien. Er zijn avond- en namiddagvoorstellingen. Tickets kosten € 20 in VVK, jongeren betalen slechts € 10 en groepen krijgen een korting van 15%.

Alle info over Sirk De Soeverein op www.ccdeadelberg.be


Nieuwe openingsuren Huis van de Stad vanaf 1 januari

Op 1 januari 2015 past het stadsbestuur de openingstijden van het Huis van de Stad aan. Het huis blijft elke voormiddag van 9 tot 12 uur vrij toegankelijk voor publiek. In de namiddag en op dinsdagavond zullen de meeste diensten enkel nog op afspraak werken. De druk bezochte dienst bevolking zal op dinsdag vanaf januari doorlopend open zijn van 14 tot 19 uur.

Aan de onthaalbalie kan je nu al doorlopend terecht voor kleine eerstelijns dienstverlening. Denk aan het afhalen van de afhalen van de afvalkalender, de huisvuilzakken, een nee/nee sticker of een Lommels kwartier.

Info & Contact
Huis van de Stad, Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011/399 799 - info@lommel.be


Elektriciteitsschaarste in de winter

Recent was er in de media heel wat te doen over mogelijke stroomonderbrekingen mocht er tijdens de winter een tekort aan stroom ontstaan, onder meer door het stilliggen van een aantal kerncentrales. De stad Lommel en de gemeentelijke veiligheidscel bereiden zich maximaal voor op een mogelijke elektriciteitsschaarste.

Ons land is onderverdeeld in 5 elektriciteitszones, die elk op hun beurt nog eens onderverdeeld zijn in 6 clusters. Lommel maakt deel uit van één van die clusters. In geval van elektriciteitsschaarste kan Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit, de verbinding met het elektriciteitsnet tijdelijk onderbreken. Welke zones worden afgeschakeld, zal bepaald worden door hogerhand. Een cluster kan maximum 4 uur aaneensluitend zonder stroom zitten. Die periode zal hoogstwaarschijnlijk steeds tussen half 6 en half 10 ’s avonds zijn aangezien het verbruik dan het hoogst is.

Reden tot paniek is er niet. Is er sprake van nakende schaarste, dan start de FOD Economie met een sensibiliseringscampagne. De FOD Economie zal de bevolking oproepen om minder energie te verbruiken. Hiervoor doet de overheid een beroep op de burgerzin en solidariteit van iedereen. Tips om energie te besparen vind je op 
www.energiesparen.be.

Het stadsbestuur organiseerde afgelopen woensdag een infosessie in Cultuurcentrum De Adelberg. De presentatie kan u hier nalezen. 

Openbaar onderzoek Het Hoeksken

Op 23 september ll. werd het voorontwerp van het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan “Het Hoeksken” ter voorlopige aanvaarding voorgelegd aan de gemeenteraad. Het plangebied van dit GRUP situeert zich nabij het centrum van Lommel en wordt begrensd door de Molsekiezel, Gasstraat, Adelberg en Sleutelstraat. 

Het stadsbestuur wil door de opmaak van dit GRUP nieuwe stimulansen genereren en wenst de ontwikkeling van een binnengebied tot een kwalitatief woongebied met een duidelijk zicht op toekomstige rooi- en bouwlijnen. Het stadsbestuur wil het woningaanbod in Lommel versterken en dit met aandacht voor verschillende bevolkingsgroepen. 

Het openbaar onderzoek van het GRUP “Het Hoeksken” begint op 6 oktober 2014 en loopt tot en met 4 december 2014. 

Hier kan u alle documenten raadplegen van het openbaar onderzoek.


 

De stad Lommel op Facebook en Twittercreated bycreated by