Nieuws

Goed nieuws voor de Lommelse kleuters, kinderen, tieners en ouders. De speelpot met leuke activiteiten is deze zomer nog groter én zal beter afgestemd zijn op de opvangmogelijkheden. Alle sport- en spelorganisatoren en opvanginitiatieven trekken voortaan aan één speeltouw.

Het vervoer van en naar activiteiten of opvang gebeurt met de meest opvallende taxi van deze zomer: De Galaxi Taxi. 

>> lees meer

In de kijker

Openbare verkoop bouwgronden Kerkhovensesteenweg

Het College van Burgemeester en Schepenen gaat over tot de openbare verkoop van bouwkavels van de Stad Lommel, gelegen in de verkaveling “Kerkhovensesteenweg”:

- lot 1 groot 3a 76ca, open bebouwing met evt. een ondergeschikt schakelelement
- lot 2 groot 2a 84ca, half-open bebouwing met evt. een ondergeschikt schakelelement
- lot 3 groot 2a 87ca, half-open bebouwing met evt. een ondergeschikt schakelelement

Deze openbare verkoop zal plaatsvinden op donderdag 17 april om 17 uur in café Lommel Broek, Kanaalstraat 91 in Lommel. Meer info via Notariaat Crolla, Kerkplein 20-21-22 in Lommel, of de Dienst Economie in het Huis van de Stad, tel. 011 399 721 of lokale.economie@lommel.be.

Be-Alert, een nieuw systeem om de bevolking te alarmeren

Schrijf je snel in via www.be-alert.be

be_alert
In heel wat noodsituaties is een snelle verwittiging van de bevolking cruciaal. In maart lanceerde het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken BE-Alert, een gloednieuw systeem om de bevolking bij een noodsituatie sneller en duidelijker te verwittigen. Lommel is één van de pilootgemeenten waar het systeem getest wordt. 

Het project staat of valt met de beschikbare contactgegevens. Daarom roept de stad samen met het federale crisiscentrum alle Lommelaren op zich te registreren voor BE-Alert, het nieuwe alarmeringssysteem dat snel specifieke groepen mensen kan waarschuwen in crisissituaties. 

Hoe word je verwittigd?
Naargelang de noodsituatie, kan de overheid die instaat voor het crisisbeheer besluiten om een alarmeringsboodschap te sturen met een telefoontje, via sms of mail. Om deze via BE-ALERT verzonden boodschappen te ontvangen, moet je op voorhand in schrijven. 

Hoe inschrijven?
Surf je naar www.bealert.be en klik je op "Ik schrijf me in" onderaan de pagina.


Belastingsservice, zitdagen in CC De Adelberg

Op onderstaande dagen kan je in CC De Adelberg terecht voor het invullen van je belastingsbrief. Let op! Vooraf inschrijven is verplicht. De mensen van het belastingkantoor van Leopoldsburg voeren de gegevens rechtstreeks in het belastingssysteem Tax-on-Web. Je krijgt dan ook meteen een overzicht.

• Donderdag 8 mei van 9.15 tot 12 uur en van 13.15 tot 15.45 uur
• Donderdag 15 mei van 9.15 tot 12 uur, van 13.15 tot 15.45 uur en van 17.15 tot 19.15 uur
• Donderdag 22 mei van 9.15 tot 12 uur en van 13.15 tot 15.45 uur

Inschrijven kan via het Huis van de Stad tel. 011 399 799, receptie@lommel.be


Week van de Amateurkunsten

wak2014Talloze verenigingen, verscheidene kunstenaars en ontelbare enthousiastelingen zetten tijdens de Week van de Amateurkunsten opnieuw hun beste beentje voor. Dankzij al deze input, is er ook in 2014 een mooi en evenwichtig programma.

Lees er hier alles oververkiezingen_2014


De stad Lommel op Facebook en Twittercreated bycreated by