Nieuws

Tijdens de ochtendvergadering van het stadsbestuur met de Lommelse ondernemersclub op 16 september jl. werd een stand van zaken opgemaakt over de specifieke gunstmaatregelen voor Limburgse bedrijven die werden aangekondigd naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk. 

>> lees meer

In de kijker

Special Olympics Europese Zomerspelen in Lommel

olympics_wielrennenBegin september strijken voor het eerst de Europese Special Olympics Zomerspelen in Vlaanderen neer. Terwijl de wedstrijden plaatsvinden in Antwerpen, Mol en Lommel, verblijven de atleten met een verstandelijke beperking vier dagen voor de openingsceremonie in gastgemeenten, waaronder Lommel.

Op dinsdag 9 september arriveert de delegatie uit Azerbeidzjan in Lommel. De dagen daarna zullen de atleten en hun gevolg kennismaken met Lommel en Limburg. Het logies in Center Parcs De Vossemeren is een belevenis op zich. 

Voor het eerst in de geschiedenis komt ook de Olympische vlam naar onze stad op 10 september. Om 13 uur arriveert ze aan het Huis van de Stad.

Van 14 tot 20 september vinden op de Balendijk en aanpalende straten de wielerwedstrijden van de Special Olympics plaats. We roepen alle Lommelaren op om te komen supporteren. De Special Olympics brengt sport binnen het bereik van iedereen met een verstandelijke handicap, zo ervaren zij ook het sportplezier en het voldane gevoel na een inspanning.

Lees hier alles over de Special Olympics in Lommel.


Lommel organiseert stadspuzzel

stadspuzzelOp zondag 28 september organiseert de stad een grootse stadspuzzel voor alle inwoners van Lommel. Maak je klaar voor een dag boordevol quiz-, puzzel- en zoekplezier met een hoekje af. Verwacht je niet aan een standaardquiz, maar wel aan dag vol uitdagingen, leuke weetjes, humor en een tikje avontuur. 

Alle vragen en opdrachten zijn op één of andere manier gelinkt aan Lommel of Lommelaren. Komen zeker aan bod: de grensverleggende ronde, de pittige kwisronde, Lommel in de media, breinbrekers en puzzels, een greep uit de oude doos en een dagopdracht met een avontuurlijke toets.

Hoe kan je deelnemen? Waar krijgen we het kwisboekje? Met hoeveel personen moeten we zijn? Je leest er alles over op deze pagina!Elektriciteitsschaarste in de winter

Recent was er in de media heel wat te doen over mogelijke stroomonderbrekingen mocht er tijdens de winter een tekort aan stroom ontstaan, onder meer door het stilliggen van een aantal kerncentrales. De stad Lommel en de gemeentelijke veiligheidscel bereiden zich maximaal voor op een mogelijke elektriciteitsschaarste.

Ons land is onderverdeeld in 5 elektriciteitszones, die elk op hun beurt nog eens onderverdeeld zijn in 6 clusters. Lommel maakt deel uit van één van die clusters. In geval van elektriciteitsschaarste kan Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit, de verbinding met het elektriciteitsnet tijdelijk onderbreken. Welke zones worden afgeschakeld, zal bepaald worden door hogerhand. Een cluster kan maximum 4 uur aaneensluitend zonder stroom zitten. Die periode zal hoogstwaarschijnlijk steeds tussen half 6 en half 10 ’s avonds zijn aangezien het verbruik dan het hoogst is.

Reden tot paniek is er niet. Is er sprake van nakende schaarste, dan start de FOD Economie met een sensibiliseringscampagne. De FOD Economie zal de bevolking oproepen om minder energie te verbruiken. Hiervoor doet de overheid een beroep op de burgerzin en solidariteit van iedereen. Tips om energie te besparen vind je op 
www.energiesparen.be.

Het stadsbestuur organiseert in oktober een infoavond voor de bewoners. Meer hierover lees je in de Info Lommel van oktober. 


Levensloop op 20 en 21 september

Voor de tweede maal organiseert de Stichting tegen Kanker i.s.m. het stadsbestuur een Levensloop. Op 20 en 21 september zetten tal van vrijwilligers en teams zich in voor de strijd tegen kanker. Lommel komt 24 uur samen om mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten, maar ook om de mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn. 

Teams lossen elkaar 24 uur lang af  tijdens een estafette rond een parcours. Voor het wandelen of lopen laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Meedoen is heel eenvoudig. Vorm zelf een team, wandel of loop een uurtje mee of doe een gift. Steun de vechters en vrijwilligers!

Alle info op www.levensloop.be/relays/lommel-2014

Afspelen |  Pauzeren |  Stop |  Geluid aan/uit |  Stel volume in |  Spring naar seconde Flash: Levensloop 2014
Installeer de nieuwste Flash speler.

De stad Lommel op Facebook en Twittercreated bycreated by