GlazenHuis

Opgelet: omwille van (aankomende) verbouwingen, zijn er vanaf 24 december 2023 wijzigingen in de publiekswerking van GlazenHuis.

GlazenHuis in Lommel staat bekend als het Vlaams Centrum voor Hedendaagste Glaskunst en heeft een uitstraling tot ver buiten de grenzen. Als een dynamische kunstinstelling, promoot het glas in al haar facetten en laat het zien dat glas kan zijn wat het wil zijn: een object of schilderij, brons of edelsteen, kunst of design, uniek of alledaags, kleurrijk of onzichtbaar.
 
GlazenHuis is een open huis voor de kunst, de kunstenaars en het publiek, dat artistieke ontmoetingen aanmoedigt en culturele uitwisselingen tussen kunstenaars van over heel de wereld bevordert. Hierbij staan haar tentoonstellingen en de verzameling en het beheer van de stedelijke glaskunstcollectie centraal.
 
 
Tentoonstellingen
 
GlazenHuis maakt jaarlijks twee tentoonstellingen, en gaat hierbij de samenwerking met internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers aan. De solo- of groepstentoonstellingen vertrekken steeds vanuit een ander oogpunt en concentreren zich op het  informatieve, technische, beeldende, conceptuele of thematische aspect van glas.
 
 
Collectiebeheer
 
Sinds 1998 bouwt de stad Lommel samen met GlazenHuis aan een eigen glaskunstcollectie, die anno 2020 meer dan 800 kunstwerken van nationale en internationale artiesten in eigendom of langdurige bruikleen bevat. Om die grote collectie te beheren, werd recent een collectiebeheerder aangesteld die de objecten zal inventariseren en ontsluiten.
 
 
Landelijke erkenning
 
GlazenHuis draagt de internationale ICOM-normen op het vlak van verzamelen, bewaren, ontsluiten en onderzoeken van de collecties hoog in het vaandel. Het museum behoort tot de landelijke erkende musea, het hoogste kwaliteitsniveau in Vlaanderen.
 
 
Ondernemingsgegevens
 
GlazenHuis
Dorp 14b, 3920 Lommel
+32 (0)11 399 601
 
Rechtspersoon: Toerisme Lommel vzw
Ondernemingsnummer: 0407 576 182
 

A tot Z

GlazenHuis

Contact

adres
Dorp 14 B3920 Lommel
Tel. tel.
011 399 601
e-mail
info@hetglazenhuis.be
Vandaag:10 tot 17 u

Deel deze pagina