Gemeenschapswachten

Gemeenschapswachten verhogen door hun aanwezigheid op straat het veiligheidsgevoel van de burgers. Door het publiek te sensibiliseren over de veiligheid en criminaliteitspreventie willen ze openbare overlast en criminaliteit voorkomen. Ze zijn een aanspreekpunt voor de burger.

Concreet stellen ze onder meer allerlei meldingen vast die de veiligheid, de goede orde en de netheid in het gedrang brengen en geven die door aan de bevoegde dienst. Daarnaast zijn de gemeenschapswachten ook verantwoordelijk voor de parkeerretributies. Verder labelen de gemeenschapswachten fietsen ter voorkoming van fietsdiefstal. 

De gemeenschapswacht-vaststellers stellen inbreuken vast op de GAS-codex, politieverordeningen die aanleiding geven tot een gemeentelijke administratieve sanctie. Je kan de gemeenschapswachten duidelijk herkennen aan het paars uniform dat ze dragen.

Openingsuren & contact

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 606
Fax fax
011 399 740
e-mail
dienst.gemeenschapswachten@lommel.be
Vandaag gesloten

Alle stadsdiensten zijn tot en met 19 april gesloten en enkel telefonisch en/of op afspraak bereikbaar. Niet dringende contacten worden uitgesteld tot na 19 april. Kom enkel langs voor zaken die onmogelijk uitgesteld kunnen worden. Diensten blijven telefonisch en per mail bereikbaar. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina