Glazen Huis

In mei 2007 opende het Glazen Huis in Lommel de deuren. Voor de regio, maar ook voor ons land, betekende het de start van een uniek project. Het gloednieuwe Vlaamse Centrum voor Hedendaagse Glaskunst biedt Vlaanderen de mogelijkheid om zijn glascultuur mondiaal uit te dragen.

Exposeren
Het glascentrum verenigt uiteenlopende functies. Zo fungeert het Glazen Huis als tentoonstellingsruimte en exposeert het glas uit diverse verzamelingen waaronder stukken uit de collectie van de stad Lommel. Ook het tentoonstellen van beeldend werk van hedendaagse (glas)kunstenaars behoort tot zijn opdrachten.

Beelding en educatie
Het accent ligt niet uitsluitend op het tonen van glas ook de wijze waarop glascreaties ontstaan, wordt in het Glazen Huis uitvoerig belicht. Educatie en informatie vormen twee belangrijke pijlers die steunen op een uitgebreide publiekswerking. In het professioneel uitgeruste glasatelier maken liefhebbers en geïnteresseerden tijdens workshops en cursussen kennis met de beeldende mogelijkheden van glas. Erkende glasmeesters en kunstenaars krijgen er de kans om hun glascreaties vorm te geven. Het publiek kan dagelijks het atelier in volle werking bewonderen.

Breed perspectief
Het Glazen Huis stimuleert onderzoek en verkent gretig nieuwe paden. Zo werkt het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst dynamisch en creatief aan zijn toekomst en koestert het de ambitie om het eigen talent te internationaliseren. Het centrum benadert glas vanuit alle mogelijke gezichtspunten: zowel conceptueel, ambachtelijk, industrieel als historisch.

Architectuur
Met zijn kegel van glas en staal ontwierp de gevierde architect Philippe Samyn en Partners een opvallend stuk architectuur. Het gebouw vormt een krachtige symbool voor de glasstad en is tevens een sterk signaal naar de wereld.

 

Alle info op www.hetglazenhuis.be 

Openingsuren & contact

adres
Dorp 14 B3920 Lommel
Tel. tel.
011 399 601
Fax fax
011 55 22 66
e-mail
info@hetglazenhuis.be
Vandaag:10 tot 17 u

Deel deze pagina