Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel
Donderdag 2 februari 2017

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

Tot 20.000 euro subsidie voor startende ondernemers

Lommel Loont

Een opmerkelijk nieuw subsidiereglement moet het handelsleven in Lommel aanmoedigen en leegstand grondig aanpakken. Met het reglement “Lommel loont” kunnen (beginnende) handelaren aanspraak maken op 3 nieuwe subsidies, in totaal goed voor maximum 20.000 euro.

Het reglement is opgesplitst in verschillende delen. Er is een subsidie voor gevelrenovatie van bestaande handelspanden en een toelage voor de renovatie van leegstaande handelspanden. Daarnaast voorziet de stad extra centen voor starters van een nieuwe handelszaak in het centrum.

De retailsector staat vandaag voor belangrijke uitdagingen. Er is de opkomst van online shoppen, meer en meer leegstand en de spanning tussen de grote baanwinkels en de winkels in het stadscentrum. Om de handel in ons kernwinkelgebied – zijnde Kerkstraat, Mudakkers en Dorp – een extra boost te geven, is er dit nieuwe reglement dat 3 verschillende subsidies omvat. Het is een mooie aanvulling en vervolg op de volledige herinrichting van de Kerkstraat.

Je leest er alles over op deze pagina's van het nieuwe Info Lommel Magazine. Daar vind je ook een praktisch schema over het de subsidie.


De volledige voorwaarden en aanvraagformulieren kan je raadplegen op www.lommel.be/loont

Binnenkort opening H&M Lommel

H&M

Noteer met stip in je agenda: 25 februari 2017. Want dan opent H&M de deuren in Lommel.
De winkel wordt gevestigd in een pand van 1.500 vierkante meter op de kruising van Dorp/
Lepelstraat. H&M maakt deel uit van het project “De Kering” dat ook nog de bouw van 23 ruimte
appartementen omvat. Die zullen tegen het najaar van 2017 klaar zijn.

Nog meer nieuwe zaken in Lommel

Lounge bar Shakezz
De voormalige Shisha Bar in de Vryheyt krijgt met de Lounge Bar Shakezz een heel nieuw concept.

TUI
Ook nieuw in het stadscentrum: TUI, tot voor bekend als Jet Air. In de vernieuwde Kerkstraat openen ze binnenkort een nieuwe zaak waar je terecht kan voor al je vakantiebestemmingen.

Samenwerking tussen Bruisend Lommel en CityD

CityD

Bruisend Lommel heeft vanaf januari 2017 CityD onder de arm genomen. CityD is een van de weinige bureaus in Vlaanderen die actief is op het gebied van professioneel centrummanagement. De baseline van CityD is dan ook niet voor niets Dynamic City Improvement. 

Maar hoe ziet de samenwerking met Bruisend Lommel eruit? We stelden de vraag aan Jennifer Op de Locht. Zij heeft als centrummanager binnen CityD sinds begin januari heel wat innovatieve taken van Bruisend Lommel op zich genomen.

"CityD heeft al heel wat geslaagde projecten op haar naam staan. Centrummanagement in Beringen en Houthalen, ondersteuning van het Centrummanagement in Oudenaarde en Genk en onderhandelingen met ontwikkelaars en steden over heel Vlaanderen. We hebben ook heel wat ervaring met terrasreglementeringen en gevelrenovatiepremies. In heel wat steden hebben we detailhandelsvisies opgesteld voor de gemeentebesturen. In Lommel natuurlijk, maar ook bijvoorbeeld in Mechelen."

"Kort samengevat kan je stellen dat CityD alle praktische en administratieve taken van de vzw in goede banen leidt. Maar het gaat ook verder. De bedoeling van de samenwerking met de vzw Bruisend Lommel is om structurele partners te zoeken en zo een groter draagvlak te creëren, om leuke bestaande en nieuwe projecten op poten te zetten en de jaarlijkse evenementen professioneel uit te voeren. De stem van de handelaars vertegenwoordigen in de ontwikkelingen in Lommel-centrum is ook een taak van CityD. Uiteraard met de bedoeling om Lommel nog meer op de kaart te zetten als gezellige winkelstad."

Bruisend het nieuwe jaar in

Bruisend Lommel

Ook Bruisend Lommel heeft 2017 feestelijk ingezet. In Den Bonten Oss klonken de Lommelse handelaars op een nieuw bruisend handelsjaar. Als bijzondere genodigden waren enkele productieleden, acteurs en actrices uit de serie Gina en Chantal te gast, waarbij Tania Kloek en Tine Embrechts. Hier kan je de foto's bekijken.


Een bruisend programma

De kalender voor 2017 ziet er alvast veelbelovend uit. Van 25 tot 26 maart vindt het zeer gesmaakte Ladies Weekend plaats. Opnieuw met tal van verassingen voor de dames. In het weekend van 5, 6 en 7 mei kan je genieten van ongelofelijke mooie Lentedeals. Ook hier met allerlei randactiviteiten. Niet veel later, op 3 en 4 juni, vindt het Weekend van de Buitensingel plaats.


Van 27 juni tot 2 juli kan je een hele week lang op de Braderie genieten van solden en pré-solden. In het najaar staat er van 15 tot 17 september Label Lovers op de kalender. Ook in de wintermaanden zijn er nog heel wat horeca- en eindejaarsactiviteiten.

Nieuwjaarsevent van de Lommelse Ondernemersclub (LOC)

LOC

Op vrijdag 20 januari verwelkomde de Lommelse Ondernemerclub maar liefst 377 ondernemers om het nieuwe jaar in te zetten. De locatie was de toonzaal van BMW Beliën Lommel.


De foto's van het gezellige Nieuwjaarsevent vinden jullie op de Facebookpagina van de LOC

Opnieuw een Limburgs Autosalon in Lommel

autosalon

Na het succes van vorig jaar, volgt er op 13 en 14 mei 2017 opnieuw een Limburg Autosalon in De Soeverein Arena. Tal van plaatselijke autodealers stellen er hun nieuwste modellen voor. Van klassieke benzine – en dieselvoertuigen tot hybride auto’s en volledig elektrische wagens. Ook zijn er opnieuw diverse randactiviteiten.

Ook als onderneming kan je de Special Olympics in Lommel steunen

Special Olympics

Laat je hart spreken en sluit je aan bij de stad Lommel, de provincie Limburg, Voka – Kamer van Koophandel Limburg, de Lommelse Ondernemersclub en Focus Noord in hun bijdrage aan de Olympische droom van een atleet met verstandelijke beperking.

Stort nu jouw bijdrage op BE44 0012 7232 4445 (Met vermelding van: “Sponsor an athlete Lommel”). Met een gift van 40 euro draag je jouw steentje bij aan de organisatie van de
Special Olympics Nationale Spelen 2017 in Lommel. Jouw schenking stelt meer dan 2.900 vrijwilligers in staat om de 3.400 atleten de tijd van hun leven te geven. Deze gift is fiscaal aftrekbaar: jouw steun van 40 euro kost je in werkelijkheid slechts 22 euro. Je krijgt hiervoor een fiscaal attest.


Sepcial Olympics Nationale Spelen Lommel

Boeiende opleiding e-mailmarketing in de reeks 'Haal meer uit je zaak'

Haal meer uit je zaak

E-mailmarketing is dood, hoor je soms. Niets is minder waar. E-mailmarketing is springlevend en het uitdenken van een goede e-mailstrategie heel belangrijk. Gelukkig vinden meer en meer bedrijven hun weg naar e-mailmarketing en dus ook naar de inbox.

Maar waar let je dan best op? Personalisatie is bijvoorbeeld heel belangrijk. Je verneemt er alles over tijdens de boeiende infosessie van FORTIO, Syntra en de Stad Lommel.


Alle info op www.lommel.be/haalmeeruitjezaak

Een nieuwe en bijzondere Glasmarkt in de Kerkstraat

Glasmarkt Valentijn

Op zaterdag 11 en zondag 12 februari vindt er in onze heringerichte Kerkstraat een nieuwe en bijzondere editie van de Glasmarkt plaats. 

Waar? Kerkstraat 41 (waar vroeger M&S mode was)
Thema? Valentijn !! Je kan kunstwerken ontdekken van verschillende nationale en internationale glaskunstenaars
Bijzonderheden? Te veel om op te noemen, maar als je voor de Glasmarkt een selfie neemt, deze op Instagram of Facebook post met de #visitlommel, maak je kans op een gratis workshop glasblazen.

Uit de pers: PDM uit Lommel is op zoek naar Limburgse ingenieurs met een eerste werkervaring

PDM

Het ingenieurs-en implementatiebureau PDM, met hoofdzetel in Maastricht en sinds kort ook een kantoor in Lommel, is op zoek naar Limburgse ingenieurs met een eerste werkervaring. Daarom worden sportclubs en jeugdbewegingen die iemand met het juiste cv aanbrengen - mits aanwerving - beloond met een sponsoring tot duizend euro. “Jongeren met talent gaan niet langer via de klassieke weg op zoek naar een nieuwe job, maar hebben wel een uitgebreid netwerk”, zegt business director en Lommelaar Kris Vandebriel.


Lees hier het volledige artikel uit Het Belang van Limburg

Professionele opleiding voor café-uitbaters met drankafnameovereenkomst

De horecafederaties, De Belgische Brouwers en de Federatie van Belgische drankenhandelaars (FeBeD) ondertekenden in december 2015 een gedragscode die de drankafnameovereenkomsten moet versoepelen.

Een van de afspraken uit de gedragscode bepaalt dat de horecafederaties praktijkgerichte opleidingen zullen aanbieden met als doel het aantal faillissementen in de sector sterk te verminderen. Deze opleiding is verplicht voor alle cafébazen die een drankafnameovereenkomst tekenden sinds 1/3/2016.

Horeca Vlaanderen engageert zich om deze opleiding te organiseren en werkte een traject uit van zeven modules. Op het einde van het traject krijgen de deelnemers een getuigschrift als bewijs dat ze voldaan hebben aan de contractuele verplichting tot het volgen van de opleiding. De inschrijvingsprijs bedraagt €420. Leden van Horeca Vlaanderen ontvangen een kortring van €100.

Wie niet verplicht is om de opleiding te volgen, maar wel interesse heeft, kan zich ook inschrijven, ofwel voor het volledige traject, ofwel voor afzonderlijke modules. Per opleidingsdag betaalt u dan €75 (excl. BTW).

In het voorjaar van 2017 staat er een professionele opleiding voor café-uitbaters op het programma. Het traject van dit voorjaar start in Gent op maandag 6 maart. 


Hier kan je inschrijven voor deze opleiding

Innovatie-award Land- en Tuinbouw

Innovatie-award Land- en Tuinbouw

Onderzoek, overdracht van kennis en innovatie zijn belangrijke factoren om de Limburgse landbouw productiever, duurzamer en concurrentiëler te maken. Om de creatieve geest van de Limburgse land- en tuinbouwer aan te wakkeren en hen aan te moedigen hun innovatief en inspirerend idee om te zetten in de praktijk, organiseert de Provincie Limburg de Innovatie-award voor Land- en Tuinbouw.

Ben jij één van deze ondernemende landbouwers die misschien al jaren met een concept of een idee zit maar ben je nog niet toegekomen aan de uitvoering ervan? Grijp dan nu je kans om je project in te dienen. Wie weet ontvang jij dan wel één van de vijf geldprijzen ter waarde van 5.000 euro voor de realisatie ervan.


Hier kan je het wedstrijdreglement lezen

Informatiereeksen "Denk vroeger aan later!"

Denk vroeger aan later

In het voorjaar 2017 plant Integraal VZW (Dienst Ondernemen 50+)  in samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen, UNIZO, CM, ADMB, Zenito Sociaal Verzekeringsfonds én met de steun van verschillende beroeps- en sectororganisaties een Vlaamse roadshow over de thematiek van “eindeloopbaanplanning en pensioenvoorbereiding voor zelfstandigen, KMO’s en vrije beroepen”.


Onder het motto ‘Denk vroeger aan later!’ gaan deze driedelige inforeeksen door in 16 Vlaamse regio’s.


Je verneemt alles over de inforeeksen op www.denkvroegeraanlater.be

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven