Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel
Donderdag 9 maart 2017

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

Werkzaamheden rotondes Kristalpark

Kristalpark

Op het Kristalpark wordt er de volgende maanden gewerkt aan de rotondes. Concreet komen er op 3 rotondes nieuwe betonnen ruggen. Er zal altijd aan 1 kwart van de rotonde gewerkt worden, om zo het verkeer minimaal te hinderen. Ook staan er verkeerslichten om het verkeer te begeleiden.

De duurtijd van de fases is als volgt (klik op de items om de details en de exacte locaties te zien):

Concreet betekent het telkens +/- twee weken werken en daarna +/- twee weken uitharding van de beton.

In de kijker: kinderopvang Beau-Fort op Kristalpark verovert Vlaanderen en Nederland

beau-fort

Het was een opvallend item in het TVL-journaal van woensdag 8 maart. Het unieke concept van kinderopvang Beau-Fort op het Lommelse Kristalpark verovert Vlaanderen en Nederland.

Amper een jaar geleden ging de kinderopvang in Lommel open en nu al willen ze uitbreiden naar zes verschillende steden. Hun succesformule is een combinatie van kinderopvang met muzieklessen en sportactiviteiten. En ze doen zelfs boodschappen voor de ouders.


Bekijk hier het nieuwsitem

Uitnodiging: de technologische ontwikkelingen in je organisatie versterken met Flanders Make

Flanders Make

Flanders Make investeert in nieuwe top infrastructuur in Lommel:

 • Een hardware-in-the-loop-platform voor energie-efficiënte aandrijvingen;
 • Een living lab voor onderzoek naar innovatieve verbindingstechnieken voor multimaterialen;
 • Een mobiel cocreatie- en demonstratielabo voor geavanceerde productie technologieën en human centered productiesystemen.

Hiermee legt Flanders Make de basis voor living labs samen met KMO’s en grote bedrijven in de voertuigindustrie en in de brede maakindustrie. In zo’n living lab kunnen bedrijven hun producten testen en in reële omstandigheden valideren.  

Op donderdag 23 maart licht Flanders Make vanaf 10 uur de mogelijkheden verder toe, mét inspirerende voorbeelden van bedrijven waarmee ze al samenwerken.

Programma:

 • 10 uur: Welkom met koffie
 • 10u30:
  • Flanders Make en het Limburgs Ondernemersplatform, partners in de transformatie van de maakindustrie in Vlaanderen en Limburg
   Urbain Vandeurzen, Voorzitter Raad van Bestuur Flanders Make
  • Werken aan de Limburgse economische kracht
   Erik Gerits, Gedeputeerde Provincie Limburg 
  • SALK-EFRO – een stand van zaken
   Werner Van Den Stockt, EFRO beheersautoriteit Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen
  • Top infrastructuur als hefboom voor innovatie en co-creatie in Vlaanderen
   Dirk Torfs, CEO Flanders Make 
  • Productie van wagens starten in Vlaanderen
   Jérôme Lefebvre, Manager, Addax Motors
 • 12u00 Feestelijke eerstesteenlegging
 • 12u15 Netwerking & bespreken samenwerkingsmogelijkheden

Via deze Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel wil Flanders Maken de Lommelse bedrijfsleiders en de ondernemingen uit deze sector van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.


Schrijf je hier in voor deze boeiende dag bij Flanders Make

Ook als onderneming kan je de atleten van de Special Olympics steunen

Special Olympics

Van 24 tot 27 mei 2017 is Lommel gaststad van de Nationale Spelen van Special Olympics. Ze zijn het sportieve hoogtepunt voor 3.400 atleten met een verstandelijke beperking. Limburg zal tijdens het Hemelvaartweekeinde de provincie ‘to be’ zijn voor duizenden coaches, ouders en supporters.

Ook al onderneming of als sympathisant kan je een atle(e)t(e) helpen om zijn of haar Olympische droom te verwezenlijken.

1. Help de Nationale Spelen
Met een gift van € 100 draag je een steentje bij aan de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2017 in Lommel. Jouw schenking stelt meer dan 2.900 vrijwilligers in staat om de 3.400 atleten de tijd van hun leven te geven. Deze gift is fiscaal aftrekbaar: jouw steun van € 100 kost u in werkelijkheid slechts € 55. Je krijgt hiervoor een fiscaal attest.

2. Sponsor een atleet
Met een gift van € 600 voorzie je een Special Olympics-atleet van eten, vervoer, overnachting en alles wat hij nodig heeft om zijn sportieve droom in vervulling te zien gaan. Deze gift is fiscaal aftrekbaar: jouw steun van € 600 kost u in werkelijkheid slechts € 330. Ook hier krijg je natuurlijk een fiscaal attest voor.

Toon je hart, stort nu jouw bijdrage:
BE44 0012 7232 4445 (Met vermelding van: Sponsor an athlete Lommel)


Lees meer

Nieuw parkeerbeleid in werking, veel meer gratis parkeren

parkeren

Samen met de herinrichting van de Kerkstraat werd het hele parkeerbeleid in Lommel onder
de loep genomen. Wie hier komt winkelen, zal vanaf nu veel meer gratis kunnen parkeren. Een
half uur gratis voor een snelle boodschap, vlakbij de winkels. Een uur gratis op de parkings Hertog Janplein en Michiel Jansplein, middenin het centrum. Helemaal gratis blijven de randparkings. Het nieuwe beleid treedt begin maart in werking.

Je leest er alles over op deze pagina's van Info Lommel.

Zie ook: www.lommel.be/parkeren


Bekijk hier het filmpje over het nieuwe Shop&Go parkeren in de Kerkstraat

Nieuwe handelszaken in Lommel

Nieuwe handelszaken

Eind februai opende de H&M store in het vernieuwde Lommelse stadscentrum. Bij het opengaan van de deuren had stond er al een lange wachtrij. Bekijk hier de foto's

In het weekend van 4 en 5 maart verwelkomden we Tarata Kids in de Kerkstraat, een pop-up store uit Maasmechelen Village voor een outlet verkoop.

De afgelopen weken openden nog een aantal nieuwe handelszaken de deuren in Lommel. Een overzicht:

 • Vapor shop Lommel, Dorp 40. Vapor Shop is de grootste Belgische shop voor elektronische sigaretten, vloeistoffenen toebehoren.  
 • Shakezz, De Vryheyt 4D. Het vroegere Balkonn Lounge is overgenomen door Shakezz. Deze horecazaak heeft een vernieuwd gezellig interieur met aanbod van shisha’s, gezonde shakes, alcoholvrije dranken en lekkere hapjes.  
 • Op Balendijk 74 opende onlangs het nieuwe Poolcafé.
 • In de Vivaldi Galerij opende onlangs het nieuwe Matrassencentrum (Michiel Jansplein 28). Met niet alleen matrassen, maar ook bedveringen en overige matrassendragers.
 • Boroquito Lommel verhuisde onlangs van de Buitensingel naar het stadscentrum: De Vryheyt 15

Ladies Weekend op 25 en 26 maart

Ladies Weekend

Lommel maakt zich op voor de langverwachte tweede editie van Lommels Ladies Weekend. Op zaterdag 25 en zondag 26 maart grijpen duizenden shoplustige dames een weekend lang de macht in Lommel.

Je kan je verwenpas op 25 maart (9u30-16u) afhalen in ons pop-up pand in de Kerkstraat nr. 41. Iedereen krijgt een glas cava toegeschoven en je zou het knappe trio van De Romeo’s wel eens tegen het lijf kunnen lopen. De eerste 1.000 shoppers krijgen daar nog een leuke goodiebag bovenop.

Op zondag toveren we de Kerkstraat om tot een lange rode loper, waarop modellen de nieuwe collectie van de plaatselijke winkels showen. Annemie Ramaekers presenteert de show.

Bekijk hier de affiche van het Ladies Weekend in Lommel


Meer info en inschrijven via www.bruisendlommel.be

Zet je ambacht in de kijker

Ambachten

Ambacht in de Kijker is een nationale wedstrijd om kwaliteitsvolle ambachtslieden in de kijker te plaatsen, maar ook om jongeren warm te maken voor ambachtelijke beroepen. 

De wedstrijd is open voor alle ambachtslieden uit België. Elk jaar selecteert het comité een panel van 10 laureaten voor de kwaliteit van hun product, hun parcours, motivatie en het goed beheer van hun activiteit. Zij zijn voor een jaar de ambassadeurs van de ambachtelijke sector.

Ook tijdens Supermarkt in Cultuurcentrum De Adelberg zetten heel was Lommelse creatievelingen hun ambachtelijk werk in de kijker. Stel zeker je kandidatuur! Tot 15 maart kan je inschrijven voor de wedstrijd.


Lees er hier alles over

Flagbags: nieuwe hippe winkeltassen in Lommel

flagbags

In Lommel belanden afgedankte vlaggen niet langer op de afvalberg. Dankzij de creatieve medewerkers van het naaiatelier van Flagbag werd de vlaggenstock omgetoverd tot een lading
hippe winkeltassen. Elke tas is uniek en een mooi aandenken aan één van de vele evenementen in onze stad.

Kortom, shoppen was in Lommel nog nooit zo leuk en opvallend. De Flagbags zijn er in 2 varianten. De tassen in Mesh-doek kosten 12 euro per stuk. De tassen in zeildoek zijn iets steviger en waterdicht en kosten 15 euro per stuk. Elke tas is uniek en een collectors item.

Je kan de Flagbags kopen bij Toerisme Lommel.


Lees er hier alles over

Een boeiende opleiding over e-mailmarketing

Haal meer uit je zaak

De stad Lommel, FORTIO bedrijfsopleidingen en SYNTRA Vlaanderen organiseren in juni een boeiende workshop over e-mailmarketing. 

E-mailmarketing is dood, hoor je soms. Niets is minder waar. E-mailmarketing is springlevend en het uitdenken van een goede e-mailstrategie heel belangrijk. Gelukkig vinden meer en meer bedrijven hun weg naar e-mailmarketing en dus ook naar de inbox.

Maar waar let je dan best op? Personalisatie is bijvoorbeeld heel belangrijk. Je verneemt er alles over tijdens deze boeiende infosessie.

Wanneer?
Dinsdag 6 juni

Waar?
Trouwzaal Huis van de Stad
Hertog Janplein 1
3920 Lommel

Hoe laat?
De workshop start om 18.30 uur met een hapje en een drankje, aangeboden door het stadsbestuur van Lommel. De eigenlijke workshop duurt van 19 tot 22 uur.

Zin om te komen?
Normaal kost een workshop 50 euro, nu betaal je slechts 20 euro (incl. BTW). Bevestig tijdig je komst. De betaling gebeurt aan de hand van een factuur die naar het facturatieadres wordt opgestuurd.

Inschrijven?
Schrijf je in met dit formulier

Meer info
Dienst lokale economie Lommel
011 399 818 - locale.economie@lommel.be 


Meer info op www.lommel.be/haalmeeruitjezaak

Wijziging verkeerssituatie Siberiëstraat

Siberiestraat
Vanaf vrijdag 3 maart is de de verkeerssituatie in de Siberiëstraat in Lommel en Overpelt gewijzigd. Om zwaar vrachtverkeer zoveel mogelijk uit de woonstraten te weren en de woonkwaliteit te verbeteren, werden verschillende maatregelen genomen. Een verkeerswijziging die dus ook gevolgen heeft voor de bereikbaarheid van de omliggende industrieterreinen. In de straat zal voortaan een snelheidsbeperking van 50 km/uur geleden én de weg wordt uitzonderlijk toegankelijk voor plaatselijk verkeer. 

Lees hier het volledige persbericht

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven