Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief
Donderdag 6 april 2017

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

Uitnodiging LOC Ochtendvergadering 26 april

ochtendvergadering


Op woensdag 26 april vindt er om 8 uur een nieuwe LOC ochtendvergadering plaats in De Soeverein. Koffie en broodjes zijn voorzien. Bevestig je aanwezigheid via lokale.economie@lommel.be

Op de agenda:

  • Toelichting resultaten enquête afgenomen door de LOC
  • Bespreking resultaten met leden van het College van Burgemeester en Schepenen en stedelijke diensten

Heb je zelf punten die je wil aanbrengen voor de agenda? Mail het agendapunt dan voor 19/4 naar lokale.economie@lommel.be

Uitbreiding living labs Flanders Make

Flanders Make

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor maakindustrie in Lommel, gaat ruim 5 miljoen euro investeren in nieuwe testinfrastructuur. Onlangs werd de eerste steen van de nieuwbouw gelegd door een robot. Om maar aan te tonen dat robots en mensen in de toekomst zij aan zij kunnen werken. In de nieuwe infrastructuur komen er living labs, waarin bedrijven hun technologische ontwikkelingen kunnen testen.

Lees er meer over in dit artikel uit Info Lommel
Bekijk hier de video op TVL

De Feesttafel van Dessel naar Kristalpark

Feesttafel

Het verhuurbedrijf van feestmateriaal De Feesttafel is verhuisd van Dessel naar Lommel. Op het Kristalpark kocht het bedrijf  een pand dat mogelijkheden biedt om verder te groeien. Op dat vlak zijn er trouwens goede vooruitzichten. De Feesttafel levert dit jaar alle benodigdheden voor de backstage van Graspop.

Lees een artikel over de verhuis op deze pagina van Het Nieuwsblad


Meer info op madeinkempen.be

Werkzaamheden rotondes Kristalpark

Kristalpark

Op het Kristalpark wordt al enige tijd gewerkt aan de rotondes. Op 3 rotondes komen nieuwe noodzakelijke betonnen ruggen. De werken gebeuren telkens aan een kwart van de rotonde, om zo het verkeer minimaal te hinderen. Ook staan er verkeerslichten om het verkeer te begeleiden.

Fase 1 eindigt deze week en fase 2 begint op 18/4.

De duurtijd van de fases is als volgt (klik op de items om de details en de exacte locaties te zien):

Concreet betekent het telkens +/- twee weken werken en daarna +/- twee weken uitharding van de beton.

Verhuis kommavlinder van industrieterrein

kommavlinder

Een populatie zeldzame kommavlinders verhuist van het Kristalpark naar natuurgebied. De stad heeft daarvoor een nieuw beheerplan uitgewerkt. De verhuizing is nodig om de komst van nieuwe bedrijven mogelijk te maken en toch het voortbestaan van de vlinders te garanderen.

Lees er meer over in dit artikel uit Info Lommel


Bekijk hier het filmpje op TVL

Interrent bij drie finalisten Jonge Ondernemer van het Jaar

Interrent

Onlangs werden in Hasselt de prijzen uitgereikt voor de Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar. Bij de vier finalisten was ook Jan Everts, die met Interrent een vestiging heeft op het Lommelse Kristalpark. 

Interrent verhuurt diverse machines. Hoogtewerkers, bobcats, diverse aannemersmateriaal, signalisatie en veel meer. Zoals ze het zelf omschrijven is Interrent Machineverhuur voor ondernemingen de deeltijdse magazijnier die enkel per prestatie betaald wordt. Naast de vestiging in het Kristalpark zijn er ook vestigingen in Genk en Bree.

Ook als onderneming kan je de atleten van de Special Olympics steunen

Special Olympics

Van 24 tot 27 mei 2017 is Lommel gaststad van de Nationale Spelen van Special Olympics. Ze zijn het sportieve hoogtepunt voor 3.400 atleten met een verstandelijke beperking. Limburg zal tijdens het Hemelvaartweekeinde de provincie ‘to be’ zijn voor duizenden coaches, ouders en supporters.

Ook al onderneming of als sympathisant kan je een atle(e)t(e) helpen om zijn of haar Olympische droom te verwezenlijken.

1. Help de Nationale Spelen
Met een gift van € 100 draag je een steentje bij aan de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2017 in Lommel. Jouw schenking stelt meer dan 2.900 vrijwilligers in staat om de 3.400 atleten de tijd van hun leven te geven. Deze gift is fiscaal aftrekbaar: jouw steun van € 100 kost u in werkelijkheid slechts € 55. Je krijgt hiervoor een fiscaal attest.

2. Sponsor een atleet
Met een gift van € 600 voorzie je een Special Olympics-atleet van eten, vervoer, overnachting en alles wat hij nodig heeft om zijn sportieve droom in vervulling te zien gaan. Deze gift is fiscaal aftrekbaar: jouw steun van € 600 kost u in werkelijkheid slechts € 330. Ook hier krijg je natuurlijk een fiscaal attest voor.

Toon je hart, stort nu jouw bijdrage:
BE44 0012 7232 4445 (Met vermelding van: Sponsor an athlete Lommel)

Lees er meer over in dit artikel uit Info Lommel


Meer info op de site van Special Olympics

Ontdek hoe je dankzij Hogeschool PXL meer klanten over de vloer kan krijgen

PXL

In welke sector je ook actief bent, komt je Coolblue, Bol.com en Zalando tegen. De opkomst van grote e-commerce spelers vergroot de druk in ons winkellandschap. Daarnaast is er de verstikkende groei van goedkope winkelketens en wordt de consument steeds veeleisender. De centra van de steden en gemeenten lopen leeg.

Klinkt niet erg rooskleurig, toch? Als lokale speler is het een kwestie van je te wapenen voor de toekomst. "Ja, maar hoe? Digitaal en zo? En wanneer moet ik dat nog doen?" Het zijn geen onlogische vragen. 

Daarom wil Hogeschool PXL ook de Lommelse handelaars, dienstverleners en horeca-uitbaters helpen om, stap voor stap, een op maat gemaakte marketing- en communicatiestrategie anno 2017 uit te bouwen.

Wil je gratis leren om een authentiek verhaal te vertellen om zo meer klanten over de vloer te krijgen?

Laat dan hier je naam en e-mailadres achter en je ontvangt alvast een speciale nieuwsbrief met tips & tricks.  Bovendien zit je dan op de eerste rij om deel te nemen aan ons professionaliseringstraject met gratis ondersteuning van de communicatie-experten van Hogeschool PXL.


Vul hier je gegevens in

Ladies Weekend & Lentedeals

Ladies Weekend

Bruisend Lommel zorgde tijdens het laatste weekend van maart voor een geslaagd Ladies Weekend. De hele nieuwe Kerkstraat was één grote catwalk. Het publiek was massaal aanwezig voor de modeshow, waarbij de Lommelse modezaken hun nieuwste collecties toonden.

Op de facebookpagina van Bruisend Lommel vind je de foto's van het Ladies Weekend

Je mag ook het volgende evenement al in je agenda noteren. Want op 5, 6 en 7 mei zorgen de Lommelse handelaars voor Lentedeals. Save the date !!

Veel meer gratis & mobiel parkeren

Mobiel parkeren

Het winkelen in Lommel gaat voortaan gepaard met veel meer gratis parkeren. In de Kerkstraat en de aanpalende straten, dus vlakbij de winkels, kunnen inwoners én bezoekers een half uur gratis parkeren voor een snelle aankoop. In de Kerkstraat gebeurt dat via het innovatieve Shop&Go systeem. Op het Michiel Jansplein en het Hertog Janplein kan je zelfs een uur gratis parkeren.

Vanaf 18 april start in het stadscentrum ook de mogelijkheid tot mobiel parkeren. Dit kan met een sms of via de 4411 parkeerapp. Het parkeergeld wordt verrekend via de GSM-factuur van Proximus of Orange. Ben je klant bij een andere gsm-operator? Schrijf je dan gratis in via www.4411.be om van de dienst te genieten.

De gratis terreinparkings aan het Cultuurcentrum en langs het Stadhuis worden verhard en voorzien van belijning. Ook de in- en uitrit van de gratis parking aan de Mudakkers krijgt een laagje asfalt.


In dit artikel uit Info Lommel vind je alle antwoorden over het nieuwe parkeerbeleid

Heraanleg Kerkplein

Kerkplein

Na de Kerkstraat, wordt ook het Kerkplein volledig vernieuwd. De werken zijn ondertussen al heel goed opgeschoten.

De werken verlopen in twee fases, zodat de hinder voor de handelszaken en de bewoners tot een minimum beperkt blijft. Lees er hier meer over.

Haal meer uit je zaak!

Haal meer uit je zaak

E-mailmarketing is dood, hoor je soms. Niets is minder waar. E-mailmarketing is springlevend en het uitdenken van een goede e-mailstrategie heel belangrijk. Gelukkig vinden meer en meer bedrijven hun weg naar e-mailmarketing en dus ook naar de inbox.

Maar waar let je dan best op? Personalisatie is bijvoorbeeld heel belangrijk. Je verneemt er alles over op 6 juni tijdens de boeiende infosessie van FORTIO, Syntra en de Stad Lommel.


Alle info op www.lommel.be/haalmeeruitjezaak

Toeristisch ondernemen in nieuwe brochure

Toeristische Gids

In de nieuwe toeristische gids vind je 130 micro avonturen die je in Lommel kan beleven. In dit doe-boekje vinden de toeristen leuke, hapklare activiteiten voor elke mood en tijdsbestek.

Natuurlijk zijn ook de Lommelse toeristische ondernemers (horeca, B&B, hotels, ...) en de evenementen van Bruisend Lommel prominent aanwezig in de brochure. Je kan de gids gratis afhalen bij Toerisme Lommel.

Gratis fietsgids bij 66 horecazaken

Tips voor fietsers

Dirk Van Bun en Leo Swinnen zijn twee Lommelse ondernemende fietsers. Of fietsende ondernemers. Onlangs presenteerden ze hun nieuwe gratis fietsgids. 'Tips voor Fietsers' leidt liefhebbers rond in negen fietsgemeenten in 21 kant-en-klare fietsroutes. 

De gids is gratis verkrijgbaar bij de toeristische diensten van alle deelnemende gemeenten en steden en 66 horecazaken. 


Meer info op www.tipsvoorfietsers.be

Nieuwe hinderpremie in aantocht

Handelaars die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in hun omgeving zullen vanaf deze zomer automatisch kunnen rekenen op een hinderpremie van 2.000 euro. Als ze ook gedwongen worden hun zaak te sluiten, kunnen ze bovendien aanspraak maken op een extra vergoeding van 80 euro per dag. 


Lees er hier meer over

Nieuw logiesdecreet vanaf 1 april

Op 1 april 2017 treedt het nieuwe logiesdecreet in werking. Het nieuwe decreet vereenvoudigt de administratieve regels voor wie toeristen tegen betaling laat overnachten. Veiligheid en kwaliteit blijven essentieel. Elk nieuw logies moet zich verplicht aanmelden. Logies met een toeristische vergunning moeten voorlopig niks doen, hun logies wordt automatisch aangemeld waarna Toerisme Vlaanderen contact opneemt om de vergunning om te zetten in een erkenning.


Lees er hier meer over

Vestigingswet afgeschaft vanaf 2018

Op 17 maart 2017 nam de Vlaamse regering de principiële beslissing om komaf te maken met de vestigingswet. De gereglementeerde handelsberoepen zullen grotendeels worden afgeschaft. Concreet zal de beroepsbekwaamheid niet meer bewezen moeten worden bij de opstart van een kapperszaak, bakkerij, restaurant, schoonheidssalon, ...


Lees er hier meer over

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven