Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel
Donderdag 11 mei 2017

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

Polypreen in het nieuw

Polypreen

Polypreen in Lommel levert al meer dan 50 jaar slaapoplossingen op maat met een uitgebreid
assortiment lattenbodems, boxsprings en kussens. Het bedrijf telt 170 medewerkers en investeerde recent in een schitterende nieuwbouw vlak naast hun oude locatie aan de Kerkhovensesteenweg.

Door in de hoogte te gaan, kon Polypreen qua bedrijfsruimte een verdubbeling van het volume voorzien. Een gloednieuwe showroom is de finishing touch.


www.polypreen.be

Kantoorbussen vanuit Lommel naar Antwerpen en Brussel

Kantoorbussen

In de file staan en weinig anders kunnen doen dan wachten en naar de radio luisteren? Het Lommelse busbedrijf Staf Cars wil daar iets aan doen. Vanaf 2020 willen ze vanuit Limburg kantoorbussen naar Antwerpen en Brussel laten vertrekken.


Je verneemt er meer over via dit filmpje op TV Limburg

2e editie Limburgs Autosalon in De Soeverein

Limburgs Autosalon

Na het succes van vorig jaar, volgt er op 13 en 14 mei 2017 opnieuw een Limburg Autosalon in De Soeverein Arena. Tal van autodealers stellen er hun nieuwste modellen voor. Van klassieke benzine– en dieselvoertuigen tot hybride auto’s en volledig elektrische wagens.

Ook zijn er diverse randactiviteiten. Zoals de truck van Jacky Loomans en Noël Essers uit de Dakar rally, de bolides van Dylan Derdaele en Yannick Hoogaars en je kan plaatsnemen in de echte Tuimelwagen.


Meer info op www.limburgsautosalon.be

Lommelse ondernemer lanceert eigen levenswater

Limburg Finest

De Lommelse ondernemer Patrick Proth van Beacon Spirits kwam onlangs mooi het nieuws. Hij lanceerde met de 'Schone van Boskoop' en 'De Durondeau' twee nieuwe smaken eau de vie of levenswater. Eau de vie is de verzamelnaam voor gedestilleerde en vrij sterk alcoholische dranken die men alles aperitief of digestief drinkt. Het Italiaanse Grappa is er een voorbeeld van.

Zijn nieuw producten zijn bovendien op en top Limburgs: fruit geplukt in Haspengouw, gedistilleerd in ’t Stookkot in Stevoort en op de markt gebracht door een Lommelaar. Je kan beide nieuwe producten ook kopen bij Toerisme Lommel.


Lees er meer over op www.madeinlimburg.be

Verhoeven Pallets en Recycling overgenomen door Groep Royer

Verhoeven Pallets en Recycling uit Lommel werd onlangs overgenomen door de Groep Royer. Zo lazen we onlangs in het Eindhovens Dagblad. Met twaalf automatische palletlijnen wordt Royer een van de grotere spelers in de palletindustrie in de Benelux.

Uitnodiging werkgroepvergadering 'evenementenbeleid'

Uitnodiging

Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, werkt momenteel aan een horecabeleidsplan voor Lommel. Een aantal thema's uit dat horecabeleidsplan willen we samen met de Lommelse horeca-uitbaters verder uitdiepen in werkgroepvergaderingen. De resultaten van deze werkgroepvergaderingen worden ook meegenomen naar het participatietraject over de heraanleg van het Dorp en het Marktplein. 

Het 'evenementenbeleid' is één van de thema's. Uit een bevraging bij de horeca bleek immers dat er hier een aantal punten voor verbetering vatbaar zijn.

We willen jullie dan ook van harte uitnodigen voor de eerste werkgroepvergadering. Deze vindt plaats op maandag 29 mei van 13 tot 16 uur in het Kapittelhof. 

Geven jullie ons voor 23 mei een seintje als jullie aanwezig kunnen zijn? Natuurlijk is de input van alle horeca-uitbaters hiervoor ontzettend belangrijk. 

Meer info:
Dienst lokale economie
Kelly Linsen
011 399 740 - kelly.linsen@lommel.be 

Toeristische sector klopt alle records

Toerisme

De toeristische sector klopt alle records, kondigde Made in Limburg aan. Met een stijging van 2,6% op het aantal aankomsten, is Limburg zelfs de enige provincie die een toename kan noteren. "“Dit is een mooie beloning voor de inspanningen die onze toeristische partners leveren, en bovendien een sterk positief signaal voor onze economie van de vrije tijd", stelt gedeputeerde Igor Philtjens.

Kortom, ook een pluim op de hoed van de Lommelse ondernemers. 


Lees hier het volledige artikel

Parkeren in Lommel, een overzicht

Parkeren

Het Lommelse parkeerbeleid werd de laatste maanden op een aantal punten verbeterd. Het vroegere Lommels Kwartiertje werd bijvoorbeeld verruimd tot een half uur gratis parkeren. In de Kerkstraat en de aanpalende straten, dus vlakbij de winkels, kunnen inwoners én bezoekers een half uur gratis parkeren voor een snelle aankoop. Wie langer wil komen winkelen kan een uur gratis parkeren op de twee dichtsbijzijnde grote parkings op het Michiel Jansplein en het Hertog Janplein.

Mobiel parkeren via 4411 is voortaan ook mogelijk op alle betalende parkings.

Bovendien werden aan het Huis van de Stad en aan Cultuurcentrum De Adelberg de gratis parkings verhard.

Op deze pagina van Info Lommel werden de belangrijkste wijzigingen nog even opgesomd. Ook op www.lommel.be/parkeren staat alles mooi samengevat, inclusief een praktisch instructiefilmpje over het Shop&Go systeem.


Meer info op lommel.be

Druk bezochte Lentedeals

Lentedeals Lommel

Het leek wel alsof Bruisend Lommel tijdens de Lentedeals van afgelopen weekend een deal had gesloten met de weergoden. Het vernieuwde stadscentrum mocht een groot aantal koop- en kijklustigen verwelkomen. Natuurlijk om te shoppen, maar er viel nog meer te beleven. Ambachten, muziek, animatie en zelfs een autoshow.

Het impressiefilmpje op de facebookpagina van Bruisend Lommel brengt de Lentedeals mooi in beeld.

 

Een bruisend stadscentrum met de Lommel Leeft zomer

Lommel Leeft

De Lommel Leeft zomer zorgt ook dit jaar voor een bruisend stadscentrum. Beeldig Lommel geeft op 17 en 18 juni voor de tiende keer het startschot. De hele zomer staat trouwens in het teken van de Zomer van Glas, want ons GlazenHuis viert ook haar tiende verjaardag.

De gratis Park- en Marktconcerten en diverse andere activiteiten zullen de inwoners en de vele toeristen tijdens de vakantiemaanden verwennen. Met op het programma o.a. De Romeo's, Regi Mania, Soulsister, Raymond van het Groenewoud, de Dag van het Zand en veel meer.


Alle info op www.lommelleeft.be

Haal meer uit je zaak met e-mailmarketing

Haal meer uit je zaak

De stad Lommel, FORTIO bedrijfsopleidingen en SYNTRA Vlaanderen organiseren in juni een boeiende workshop over e-mailmarketing. 

E-mailmarketing is dood, hoor je soms. Niets is minder waar. E-mailmarketing is springlevend en het uitdenken van een goede e-mailstrategie heel belangrijk. Gelukkig vinden meer en meer bedrijven hun weg naar e-mailmarketing en dus ook naar de inbox.

Maar waar let je dan best op? Personalisatie is bijvoorbeeld heel belangrijk. Je verneemt er alles over tijdens deze boeiende infosessie.

Wanneer?
Dinsdag 6 juni

Waar?
Trouwzaal Huis van de Stad
Hertog Janplein 1
3920 Lommel

Hoe laat?
De workshop start om 18.30 uur met een hapje en een drankje, aangeboden door het stadsbestuur van Lommel. De eigenlijke workshop duurt van 19 tot 22 uur.

Zin om te komen?
Normaal kost een workshop 50 euro, nu betaal je slechts 20 euro (incl. BTW). Bevestig tijdig je komst. De betaling gebeurt aan de hand van een factuur die naar het facturatieadres wordt opgestuurd.

Inschrijven?
Schrijf je in met dit formulier

Meer info
Dienst lokale economie Lommel
011 399 818 - locale.economie@lommel.be 


Meer info op www.lommel.be/haalmeeruitjezaak

Startersopleidingen Horeca Vlaanderen

Startersopleidingen

Droomt je ervan om een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap al gezet, maar je zit nog met een aantal vragen? Horeca Vlaanderen kan je helpen.

Vanaf eind juni organiseren ze op diverse locaties in Vlaanderen Startersopleidingen. De opleiding is niet uitsluitend gericht op theorie, maar geeft je ook praktische en haalbare tips.


Alle info en de mogelijkheid tot inschrijven op horecavlaanderen.be

Interactieve workshops retail en horeca

Masterclass retailers

De retail- en horecaondernemers staan de dag van vandaag voor grote uitdagingen. Om de Limburgse ondernemers hierin te ondersteunen organiseert de Provincie Limburg 5 reeksen van masterclasses.

Verspreid over de 5 Limburgse regio's geven experten in verschillende thema's tijdens de interactieve workshops gespecialiseerd advies en tips om jouw retail- of horecazaak klaar te stomen voor de toekomst.


Alle info en de mogelijkheid tot inschrijven op retail.limburg.be

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven