Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel
Donderdag 7 september 2017

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

LOC ochtendvergadering 5 oktober

ochtendvergadering

Op donderdag 5 oktober 2017 vindt er om 8 uur een nieuwe LOC ochtendvergadering plaats. Koffie en broodjes zijn voorzien. 

Geïnteresseerden kunnen deze datum alvast reserveren in hun agenda. De locatie en de agenda worden later nog meegedeeld. 

Doe je voordeel bij de Lommelse handelaren met de Lommel.pas

Lommel Pas

Bruisend Lommel, Joyn en de stad Lommel lanceren een nieuwe klantenkaart voor de Lommelse handelaren. Met de Lommel.pas kan je het hele jaar door punten sparen bij de meer dan 70 deelnemende handelaars van Lommel, om ze nadien in te ruilen voor kortingen, een leuk gadget of jouw favoriete item.

Op www.bruisendlommel.be vind je alle handelaars met openingsuren, het saldo van jouw kaart, evenementen in Lommel en nog veel meer.

De Lommel.pas is heel eenvoudig te gebruiken:

 1. Je vindt je persoonlijke Lommel.pas binnenkort in je brievenbus, bij een deelnemende handelaar of tijdens de lancering op 16 september in de Kerkstraat
 2. Registreer je pas op www.bruisendlommel.be, via de JOYN-app of tijdens de lancering op 16 september in de Kerkstraat
 3. Shop bij de deelnemende handelaars van Lommel en scan jouw Lommel.pas bij elke aankoop in de winkel
 4. Je spaart nu automatisch punten bij de deelnemende handelaars en/of via de stadspunten
 5. Ruil het hele jaar door je verworven punten in voor kortingen en leuke voordelen bij de deelnemende handelaars! Je maakt bovendien maandelijks kan op één van de prijzen uit de prijzenpot ter waarde van 1.000 euro.

Lees er meer over in dit artikel van Info Lommel


www.bruisendlommel.be

Damart kiest voor Lommel

DAMART

Mooi nieuws voor het handelscentrum en voor de modebewuste shoppers. De gekende en populaire damesmodeketen DAMART opent begin november een nieuwe vestiging in de Lommelse Kerkstraat.

DAMART is gekend als ontwerper, producent en handelaar van moderne, comfortabele dameskleding, homewear, schoenen en nightwear. Denken we maar aan het ‘Damarke', het bekende Thermolactyl ondergoed dat intussen een begrip geworden is.

Filiep Blontrock, Managing Director DAMART België: "Met de keuze voor de vestiging in de Kerkstraat in Lommel wil DAMART zich nog beter richten naar de consumenten in de regio Noord-Limburg en Kempen, met een comfortabele en vernieuwende winkelbeleving, een ruim aanbod en een maximale focus op klantenservice. DAMART heet iedereen alvast van harte welkom vanaf begin november!"

“Naast de folders en catalogi die we jaarlijks naar onze individuele klanten sturen en de mogelijkheid om te bestellen via telefoon, per post of via de webshop, openen we in het najaar ons vernieuwd winkelconcept in Lommel. We geloven in Lommel als shopping-stad om onze klanten uit de regio nog beter te bedienen.”

Lommel mag natuurlijk tevreden zijn dat DAMART voor ons handelscentrum kiest. In de Kerkstraat vinden ze een geschikt pand en kunnen ze van de toelagen van Lommel Loont genieten. Ook met de eigenaar die via www.startjezaakinLommel.be zijn pand in de kijker stelde, klikte het meteen om een huurovereenkomst af te sluiten.

Ook nieuw in het stadscentrum: Sor-Elle en kledingherstelzaak Yosef

Sor-Elle

De afgelopen maanden mochten we daarenboven nog enkele nieuwe handelszaken verwelkomen in het stadscentrum. Zo openden Ibrich en Elke op 18 augustus kledingzaak Sor-Elle in Galerij Vivaldi. "Een nieuwe droom komt hiermee voor ons in vervulling", vertellen ze zelf. "Onze collectie is gericht op betaalbare damesmode voor de moderne vrouw en worden zorgvuldig door ons samengesteld." Alle info en heel wat foto's op hun Facebookpagina.

Ook nieuw in handelscentrum is de kledingherstelzaak van Yosef in het Einderpad. Hij draagt zorg voor allerhande retouches. Hier vind je meer info over deze nieuwe zaak.

Label Lovers op 15, 16 en 17 september

Label Lovers

15, 16 en 17 september. Het zijn data om met stip in je agenda te noteren. Label Lovers staat garant voor een lang Lommels weekend vol herfstkoopjes. Met gezellige kraampjes in het centrum, kinderanimatie en veel meer. Voor echte ‘modefreaks’ is thuisblijven geen optie op zondag. Tussen het shoppen door geef je je ogen die dag de kost tijdens modedefilés op verschillende podia.

Op zaterdag wordt de Lommel.pas gelanceerd. Ook het Lommels Kado maakt zijn opwachting tijdens onze knusse shop-driedaagse. Deze cadeaubon is het perfecte geschenk voor al je vrienden en familieleden.

Naar aanleiding van de lancering van de Lommel.pas en het Lommels Kado, kan je trouwens meteen na de lancering geven maar liefst twee gouden Lommelse Kado’s (= digitale cadeaubonnen) van €500 winnen.

Meer nog: de twee winnaars krijgen hun gouden Lommels Kado uit de handen van niemand minder dan James Cooke, de presentator, acteur en regisseur die jong en oud in een vingerknip weet te charmeren.


Alle info op www.bruisendlommel.be

'T Station Lommel is open!

T Station

Ook de taverne aan het Lommelse station opende onlangs de deuren. De reizigers, passanten en fietstoeristen kunnen voortaan terecht in 'T Station Lommel. 

"Heel de dag koffie met gebak en meer. Aan een lekker zoet prijske!", zo vertellen Bart en Caroline op hun Facebookpagina.  

Alle troeven van kernwinkelgebied op startjezaakinlommel.be

Start je zaak in Lommel
Met www.startjezaakinlommel.be heeft het Lommelse het stadscentrum een bijzondere website. Een business-to-business site die potentiële geïnteresseerden een actuele lijst van de beschikbare panden geeft zodat ze met slechts enkele muisklikken een zicht krijgen op de mogelijkheden.

Ze moeten dus niet langer de sites van de diverse makelaars bezoeken. Hiermee spelen we kort op de bal voor de mensen die goesting hebben om te ondernemen. Ze zien op de site trouwens ook de handelszaken die in ons stadscentrum actief zijn.

Een tweede aspect van de site is dat heel wat handelaars en horeca-uitbaters onze troeven in beeld brengen. Letterlijk, want ze doen dat voor de camera. Op die filmpjes stellen ze niet alleen zichzelf voor, maar ze schetsen duidelijk de mogelijkheden die het stadscentrum te bieden heeft. Het moet de goesting bij potentiële starters nog wat aanscherpen.

Up to date
Ben je eigenaar van handelspand in het kernwinkelgebied dat te huur staat? Of is de handelszaak die op de site staat ondertussen verhuurd? Geef het tijdig door aan de dienst Lokale Economie, zodat de site altijd up to date blijft.

Bekijk alle filmpjes op www.startjezaakinlommel.be

Openingsuren in Lommel

Openingsuren

Winkeliers in Lommel mogen hun winkels 7 dagen op 7 open doen. Dat is een gevolg van de officiële erkenning van de stad als toeristisch centrum. Maar inzake de openingsuren zijn er wel beperkingen. 

 1. Vóór 5 uur en na 21 uur, op vrijdag en op de werkdagen die een wettelijke feestdag voorafgaan. Indien de wettelijke feestdag een maandag is, is de verlenging tot 22 uur op de zaterdag die voorafgaat, toegestaan;
 2. Vóór 5 uur en na 20 uur, op de andere dagen

Alle info op www.lommel.be/zondagsopening

Werken crematorium volledig op schema

Crematorium

De werken aan het gloednieuwe crematorium, dat begin 2018 opent, liggen volledig op schema. Als alles goed blijft gaan, kan het 2de Limburgse crematorium in het voorjaar van 2018 openen. Bouwheer is de intercommunale PONTES. Bouwteam VALE met a2o architecten uit Hasselt en Groep Vanhout uit Geel voltrekt het project en leidt alles in goede banen. De werken zijn eind 2016 gestart. In totaal nemen ze ongeveer 1,5 jaar tijd in beslag. Een architecturaal huzarenstukje. 

Uniek voor ons land is dat er ook uitvaartplechtigheden in de buitenlucht kunnen doorgaan. 

Kostprijs
De totale kostprijs voor dit project wordt geraamd op ruim 10 miljoen euro, waarvan Vlaanderen 2,2 miljoen euro betoelaagt. PONTES voorziet op termijn een tewerkstelling voor 12 medewerkers. De verwachting is dat jaarlijks 1.500 à 2.000 crematies zullen plaatsvinden in het crematorium in Lommel, hoewel de capaciteit uiteraard veel groter is.

Over Pontes
PONTES is een intergemeentelijk samenwerkingsverband, dat in 1978 werd opgericht door de provincie Antwerpen en de steden Antwerpen, Mechelen en Turnhout. Later zouden nog 49 andere gemeentebesturen uit de provincie Antwerpen toetreden. Naar aanleiding van de ontwikkeling van het crematorium in Lommel zijn in 2013 ook 7 Limburgse gemeenten lid geworden van PONTES. Lommel,  Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Neerpelt, Overpelt en Peer. In de voorbije decennia is PONTES uitgegroeid tot een betrouwbare partner in de uitvaartsector met een crematorium in Antwerpen, Wilrijk en in Turnhout.

Overleg met de uitvaartsector
“PONTES gelooft er sterkt in dat uitvaart en de beleving hierrond een sterk lokaal gegeven is. De lokale uitvaartsector is dan ook het best geplaatst om ons de gewoonten, tradities en wensen van Limburg te leren kennen. Om die reden hebben we al geregeld overleg gepleegd met de plaatselijke begrafenisondernemers”, aldus Tom Wustenberghs van PONTES.

Meer op www.lommel.be


Bekijk hier het nieuwsitem van TV Limburg over het nieuwe crematorium

Save the date: Weekend van de Klant, Open Bedrijvendag en Dag van de Ambachten

Save the date

Enkele data om zeker en vast te bewaren:

 • Weekend van de klant: zaterdag 30 september en zondag 1 oktober
  Unizo, handelaars, steden en gemeenten werken samen om iedereen een onvergetelijke shopdag te bezorgen. Vol leuke acties en evenementen zoals straat- en winkelanimatie, modeshows of wedstrijden.

 • VOKA Open Bedrijvendag: zondag 1 oktober 2017 
  Benieuwd naar de Lommelse bedrijven die meedoen met dit evenement waarop honderden ondernemingen samen de deuren openen? Neem zeker een kijkje op de site, want met de Open Bedrijvendag krijg je als bezoeker de kans om te ontdekken hoe je favoriete producten gemaakt worden, hoe het er achter de schermen aan toegaat, enz.. 

 • Dag van de Ambachten: zondag 26 november 2017 
  Op deze dag krijg je een unieke kans om de prestaties en creaties van echte ambachtslieden te bewonderen. Wil je zelf deelnemen? Schrijf zeker in, want met deze dag krijg je uniek kans om je werk in de schijnwerpers te zetten.

Veggie in de Lommelse horeca

Veggie

Uit een enquête van het horecabeleidsplan blijkt dat er in Lommel nog te weinig aandacht geschonken wordt aan vegetarische gerechten op de menukaart.

EVA is een vzw die zich op verschillende manieren inzet voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding. Ze willen in Lommel graag een Vegucation Roadshow organiseren. Als er voldoende interesse is natuurlijk. Met dit project willen ze de horeca inspireren om meer veggie op het menu te zetten.

Ben je geïnteresseerd? Geef een seintje aan Koen Berghmans: koen.berghmans@lommel.be of 011 399 799. Deelname aan de workshop is gratis.

Mindful Onderemen in De Soeverein

MeXplore

Ondernemers moeten continu bijscholen in hun vakgebied, maar zelf groeien en hun onderneming laten groeien is eens zo belangrijk. Daarom organiseert MeXplore events. Alles bij elkaar, want dat is het gemakkelijkste en het minst tijdrovend. Leer zo veel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd.

Op vrijdag 8 september kan je zo in de Soeverein in Lommel terecht voor het opleidingsevenement Mindful Ondernemen. Tijdens deze waardevolle dag kan je als deelnemer workshops uit verschillende categorieën volgen, zoals leidinggeven, persoonlijke groei en groei van je onderneming. In oktober vindt hetzelfde evenement plaats in Bergeijk, net over de grens.

Meer info over op www.businessvlaanderen.be


www.mexplore.be

My Enterprise

My Enterprise

Met een nieuwe campagne wil de FOD Economie ondernemers en starters informeren over hun verplichtingen en de voordelen van correcte en volledige gegevens over hun onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Nieuw is dat een ondernemer nu 24 op 24, overal en gratis, heel wat gegevens zelf kan beheren via myenterprise.be.

Meer info over de Kruispuntbank van Ondernemingen en het verbeteren van ondernemingsgegevens op de website van de FOD Economie

Nieuwe brochure over logies en de ruimtelijke ordening

Logies

Wie toeristen laat overnachten, moet sinds 1 april 2017 voldoen aan de regels van het nieuwe logiesdecreet. Om logiesuitbaters te informeren stelde Toerisme Vlaanderen een brochure op: 'Het Vlaams Logiesdecreet : in één oogopslag'.

Meer info op de website van het VVSG en in deze brochure: Jouw logies in de ruimtelijke ordening. 

Uit de pers

Uit de pers
 • CDO Provil zet in op duaal leren
  Provil is één van een van de 83 scholen in Vlaanderen die de schouders onder het proefproject Schoolbank op de Werkplek zet. Duaal leren is nieuw binnen de richting metaal, maar daarnaast blijven binnen het centrum leren en werken van Provil ook tal van andere opleidingen mogelijk zoals bouw, magazijnmedewerker, keukenmedewerker, logistiek helper in de zorginstellingen, kapper en onderhoudswerker gebouwen.
  Lees hier het volledige artikel uit Het Belang van Limburg.

 • Snelste torenkraan van Europa komt uit Lommel
  De Ceuster uit Lommel heeft een primeur beet. De specialist in hijskranen presenteert voor het eerst een bouwkraan die op 30 minuten rechtstaat en eenvoudig op 220 Volt kan ingeplugd worden. Het is de snelste torenkraan van Europa.
  Het volledige artikel kan je op www.madeinlimburg.be lezen.

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven