Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel
Woensdag 8 november 2017

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

LOC Ontbijtvergadering 8 december

Ontbijtvergadering

Op vrijdag 8 december 2017 vindt de volgende LOC Ontbijtvergadering plaats. Noteer de datum alvast in jullie agenda.

Het overleg start om 8 uur in De Soeverein. De items van de agenda delen we jullie later mee.

Gelieve je aanwezigheid op deze LOC ochtendvergadering te bevestigen bij de dienst economie: ronny.vanhoof@lommel.be of 011/399 818.

Economie en natuur gaan samen op Kristalpark III

Kristalpark

Kristalpark III en Natuurpunt slaan de handen in elkaar om bedrijventerrein Kristalpark III in Lommel economisch te ontwikkelen mét respect voor de natuur. In dit compromis verkoopt Kristalpark III 48,85 hectare aan Natuurpunt waardoor een groenbuffer ontstaat die een duurzaam leefgebied voor de aanwezige soorten creëert.

Bovendien wil Natuurpunt ook een rol spelen in het natuurvriendelijk beheer van het toekomstig zonnepark. Dit alles wordt samengevat in een charter dat ondertekend wordt door Kristalpark III, Natuurpunt en lokale natuurverenigingen. Ook investeringsmaatschappij LRM is tevreden, want door dit compromis kan er gestart worden met de bouw van een groot zonnepark.

Lees er alles over in dit artikel van Info Lommel


Bekijk ook dit nieuwsitem van TV Limburg

Nieuw Corbie hotel opent op 25 november

Corbie Hotel

Het nieuwe Corbie hotel in de Stationsstraat opent op 25 november haar deuren. Het zal 47 kamers tellen,  waarvan 20 gemeubelde appartementen voor een langere verhuur. Er worden vijf mensen deeltijds tewerkgesteld. Het nieuwe hotel ligt goed bereikbaar en beschikt over een ondergrondse parking. "Tijdens de week is ons hotel op het Hertog Janplein zo goed als altijd volgeboekt”, zegt manager Jan Baptist Koch. “We moesten geregeld vaste klanten doorsturen. Daarom hebben we beslist om in Lommel een tweede hotel te bouwen. Lommel groeit op economisch vlak en heeft veel potentieel. Wij geloven in Lommel."


Lees hier het volledige artikel op de Internetgazet

Dag van de Ambachten

Dag van de Ambachten

Op zondag 26 november vieren we de Dag van de Ambachten. Die dag zetten ambachtslieden hun meesterschap, passie en knowhow in de kijker. Tegelijk is het een mooie manier ook om nieuwe interesses bij zowel jongeren als ouderen op te wekken. In Lommel zetten het GlazenHuis en Klasseslager Dirk hun ateliers open voor het grote publiek.


Lees er alles over in dit artikel van Info Lommel

Sazzi.es: creatieve Lommelaars starten originele kledinglijn

Sazzi

Hoe leuk is het om met een grappige uitdrukking op je shirt of trui rond te lopen en spontaan een glimlach te doen ontstaan bij degenen die de dubbele bodem ontdekken. Sowieso is het al leuk om met iets unieks op je buik rond te lopen in een wereld waar iedereen graag origineel uit de hoek komt.

Twee creatieve Lommelaars zijn daarom al een tijdje aan het denken over Sazzies, een nieuw kledingmerk waarmee ze toffe ontwerpen combineren met hun Lommelse roots. Sazzi.es heeft een reeks shirts ontworpen voor jong en oud die direct verwijzen naar Lommel of het Lommels dialect.

Check de website www.sazzi.es en kom zeker langs in de pop-up store van Toerisme Lommel in de Kerkstraat vanaf 1 december.

Lees er alles over in dit artikel van Info Lommel


Sazzi.es

Vernieuwing Raad van Bestuur Bruisend Lommel

Bruisend Lommel

De Algemene Vergadering van de vzw Bruisend Lommel vindt plaats op 22 november om 20 uur in de Trouwzaal van het Huis van de Stad (Hertog Janplein 1). Alle leden van Bruisend Lommel zijn welkom op deze bijeenkomst.

In de Algemene Vergadering wordt o.a. het actieplan en de begroting van het werkingsjaar 2018 voorgesteld. Een ander belangrijk agendapunt is de verkiezing van een nieuwe Raad van Bestuur (voor een periode van twee jaar). De huidige leden van de Raad van Bestuur kunnen zich ook opnieuw verkiesbaar stellen.

Bent je lid van de vzw Bruisend Lommel? Wens je in de Raad van Bestuur te zetelen die één keer per maand samenkomt? Stuur dan een mailtje met je kandidatuurstelling naar onze voorzitter Maurice Brouwers (Di Noi Fashion): maurice_brouwers@asist.be. Wel voor vrijdag 17 november.

Bovendien heeft iedere handelszaak één stem in alle beslissingen die er genomen worden. Je aanwezigheid is dus erg belangrijk. Tot dan!

Nieuw in het stadscentrum: RITUALS

Rituals

Lommel verwelkomt een opvallende nieuwkomer in het stadscentrum. Op 15 november opent RITUALS haar vierde store in Limburg, vlak naast de nieuwe H&M. RITUALS verkoopt een heel gamma aan parfums, geuren, thee, yoga-, sleep- en homewear en meer.

Van harte welkom in Lommel!

Nieuw in de Kerkstraat: Jen's Koffiekoekje

Jen's Koffiekoekje

Jennifer Janssen opende in oktober haar eigen Jen's Koffiekoekje in de Kerkstraat. "Voor een brood & koffiekoekje groot of klein, moet je bij Jen's koffiekoekje zijn". Zo omschreef ze het zelf op haar Facebookpagina. Je kan er ook belegde broodjes afhalen en je vindt er diverse geschenkjes.

Proficiat Jennifer en nog veel succes !!

Nieuw op het Hertog Janplein: 5FTH Food Concept Store

5FTH Food Concept Store

Bart Rademakers en Anja Verbeek waren eerder al de succesvolle uitbaters van o.a. De Groote Hoef in Lommel. Onlangs voegden ze een vijfde zaak toe aan hun CV: 5Fth Food - Concept - Store.

Op het Hertog Janplein openden ze een mooie store met dagverse afhaalgerechten, broodjes, geschenken en meer. Veel succes !!

Naar een gezellige eindejaarsperiode in het stadscentrum

Eindejaarsperiode

Het belooft opnieuw een gezellige eindejaarsperiode te worden in ons stadscentrum. Zo kan je opnieuw de pop-up shop van Toerisme Lommel bezoeken in de Kerkstraat. Op zondag 10 december is er een sfeervolle Kerstjaarmarkt met een Winterkinderdorp. 

Op zondag 17, 24 en 31 december kan je kersthoppen in de autovrije winkelstraat. Met mooi versierde winkels, leuke kerstanimaties, kersthapjes en drankjes. Op zaterdag 16 en zondag 17 december verwelkomen we het Foodtruckfestival Chefs on Wheels. 


Alle info over de eindejaarsactiviteiten in de praktische Lommel Leeft Winter brochure.

Provinciaal actieplan tegen leegstand in tien Limburgse gemeenten

De provincie Limburg heeft een actieplan om de kernen in tien kleinstedelijke gebieden weer te doen bruisen. “Limburg wordt een testcase”, zegt professor Diane Nijs die daarvoor door gedeputeerde voor Economie Erik Gerits en Unizo Limburg onder de arm genomen wordt.


Lees hier het volledige artikel uit Het Belang van Limburg

Uit de pers: Limburg beter dan Vlaanderen

Uit de pers

Vorige maand is de werkloosheidsgraad in Limburg opnieuw onder het Vlaamse gemiddelde gezakt. Zo lazen we op woensdag 8 november in het Belang van Limburg. 

Limburg was ook de beste van de klas met een daling van het aantal werklozen met meer dan 10 procent vergeleken met een jaar geleden. Limburg is niet meer het kneusje van Vlaanderen als het over werkloosheid gaat. Die fakkel is al een tijdje doorgegeven aan de provincie Antwerpen. En met een werkloosheidsgraad van 6,84 procent in Limburg - het aandeel van de werklozen in de beroepsactieve bevolking - hebben we nu ook de provincie Oost-Vlaanderen (6,73 procent) in het vizier.


Lees hier het volledige artikel uit Het Belang van Limburg

Bijzonder logeren in Bosland

Slow Cabin

Onthaasten in de vrije natuur kan voortaan op een opmerkelijke wijze in Lommel. In de bosrijke omgeving van Kattenbos staat sinds kort een Slow Cabin. Een klein mobiel eco huisje, waar je op een plekje midden in de natuur kan gaan overnachten. Leuk detail: de cabin is helemaal zelfvoorzienend in stroom en water.

De bezieler van het project is ondernemer Xavier Leclair die inspiratie vond tijdens zijn lange verblijven in het buitenland.


Lees hier het volledige artikel uit Info Lommel

Informatieavond 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Limburg'

Thorpark

UITNODIGING

6 DECEMBER 2017 - THORPARK GENK
Thorpark MVO’t: De meerwaarde van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Limburg

Ben je ondernemer en wil je graag meer te weten komen rond de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan bent je op woensdag 6 december 2017 vanaf 19 uur van harte welkom in het vernieuwde Thorpark in Genk.

Het  duurzaam verbinden van actoren die actief zijn op vlak van werkgelegenheid zowel in de sociale economie als in het reguliere ondernemerschap is één van de taken toebedeeld aan de lokale besturen vanuit Vlaanderen. In dat kader hebben 6 coördinatoren sociale economie van verschillende Limburgse regio’s (26 gemeenten) nu de handen in mekaar geslagen om een MVO-event voor Limburgse ondernemers mogelijk te maken.

Marc Croonen zal alvast de rol van hoofdspreker op zich nemen. Als ‘Chief Sustainability, Transformation and Communications Officer Member Executive Committee’ van Ahold Delhaize zal hij ongetwijfeld een inspirerende getuigenis brengen inzake zijn ervaringen met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Er is die dag ook de mogelijkheid tot deelname aan rondleidingen in Thor Central.

Dit event is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Vlaanderen.


Klik hier voor het volledige programma en om je in te schrijven

Nieuwe politieverordening privaat gebruik van het openbaar domein

Op 24 oktober keurde de gemeenteraad de gewijzigde politieverordening goed over het privaat gebruik van het openbaar domein. Onder inname van het openbaar domein wordt verstaan het plaatsen van gelegenheidsterrassen, verkoopstanden, promotiestanden, tenten, podia, springkastelen, enz..


Alle info hierover op de website van de stad Lommel

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven