Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel
Dinsdag 6 maart 2018

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

Ophaalbrug Nyrstar Balen afgesloten - Omleiding via tijdelijke doorsteek Kristalpark

Nyrstar
De ophaalbrug van Nyrstar in Balen-Wezel krijgt een grondige onderhoudsbeurt. Tot 30 maart is de oversteek van het kanaal enkel via een drijvende constructie toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer verloopt via een tijdelijke doorsteek langs Kristalpark.

De industriezone Driehoek in Balen blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk via de aansluiting industrieterrein Kristalpark Lommel. 

Lees er hier alles over

Corda Campus Noord

Corda Campus

Na Hasselt krijgt Noord-Limburg een eigen Corda Campus. De LRM en de provincie starten een haalbaarheidsonderzoek op voor een Corda Noord. Over een locatie spreken ze zich niet uit. Die keuze laten ze aan de burgemeesters en de Noord-Limburgse ondernemers. Maar het spreekt voor zich dat Lommel de troeven van Kristalpark zeker zal uitspelen.

Al in 2019 dus moet de eerste steen gelegd worden van deze technologische hub voor startende ondernemingen, die vooral richting Eindhoven kijkt.

Lees meer op madeinlimburg.be


Bekijk hier het fragment op TVL

Nieuw Corbie hotel officieel geopend

Corbie

Het nieuwe Corbie hotel aan de Ringlaan werd onlangs officieel geopend. 'Het was de moeite', zo drukte de Internetgazet het uit. En ook: 'Een bijzonder knappe aanvulling voor onze stad'.

Corbie Lommel Ring biedt niet minder dan 27 hotelkamers en 20 business flats aan. In het interieur van dit prestigieus hotel werd trouwens heel wat aandacht besteed aan het Lommelse glas en zand. Kortom, een echt Lommels hotel. We wensen ze natuurlijk veel succes!


Meer info en foto's op www.corbielommelring.be

Kersverse en hippe opleidingen ‘Haal meer uit je zaak’

Haal meer uit je zaak

De stad LommelFORTIO bedrijfsopleidingen en SYNTRA Vlaanderen bieden opnieuw workshops aan tegen de voordelige prijs van slechts 20 euro per workshop.

Het startschot wordt op dinsdag 17 april gegeven met een sessie over Instagram. Dit social media kanaal is immers hét ideale kanaal om het verhaal van jouw bedrijf naar buiten te brengen. Beelden zeggen meer dan 1 000 woorden. Een dynamische Instagram-feed is één van de meest krachtige tools om klanten te verbinden met je bedrijf. Een klant die zich verbonden voelt, zal vervolgens veel sneller in de koopmodus schieten, met omzetstijging als beloning.

Later volgen nog boeiende opleidingen over Content Marketing (15/5) en Visual Merchandising (19/6). 

Alle workshops starten om 18.30 uur met een hapje en een drankje, aangeboden door het stadsbestuur van Lommel. De eigenlijke workshop duurt van 19 tot 22 uur. Normaal kost een workshop 50 euro, nu betaal je dus maar 20 euro.


Schrijf snel in via www.lommel.be/haalmeeruitjezaak

Nieuw uit Lommel: carport die auto oplaadt

Carport

LM Hekwerk uit Lommel werkt momenteel aan een prototype van een vrijstaande carport waarin batterijen zijn verwerkt om elektrische voertuigen op te laden. Cinergy Europe is een bedrijf uit Oostende dat actief is in zonnepanelen. Deze onderneming heeft samen met LM Hekwerk uit Lommel een concept voor een innovatieve carport bedacht. “De bedoeling is een oplossing te bieden voor het laden van elektrische voertuigen op plaatsen waar geen oplaadpunt of aansluiting op het elektriciteitsnet is”, legt Koen Sleurs uit. 

Dit project is één van de tien eerste dat innovatiesteun heeft ontvangen uit het nieuwe provinciale subsidiefonds. In de pot zit 1,35 miljoen euro om Limburgse kmo’s te ondersteunen bij hun innovatieve trajecten. 


Lees er alles over op www.madeinlimburg.be

Opendeurdag Crematorium

Crematorium

De werken aan het nieuwe crematorium Stuifduin in Lommel zijn bijna klaar. Op zondag 22 april is de officiële opening voor het grote publiek. Op deze opendeurdag is iedereen welkom voor een rondleiding. Je krijgt een unieke blik achter de schermen en ontdekt hoe het nieuwe crematorium precies zal werken. Het crematorium en de aangrenzende parkbegraafplaats zijn opgevat als één site. Het inkomgebouw van de begraafplaats blijft de hoofdtoegang van de site. In het ontwerp staat de natuur centraal.

Het gaat om een transparant gebouw waarbij interieur en exterieur nauw met elkaar verweven zijn en naadloos aansluiten op het omliggende landschap. Rondom het gebouw wordt gespeeld met het bestaande dennenbos, heide en een zandlandschap.

Bij de opening van het crematorium is door uitbater PONTES een tewerkstelling voor 12 medewerkers voorzien. Dat aantal kan en zal wellicht nog groeien.


Schrijf in voor de opendeurdag via www.pontes.be

Het Lommel van morgen zie je tijdens de Open Werven Dag

Open Werven Dag

Een blik op het Lommel van morgen? Die krijg je tijdens de Open Werven Dag. Eén van de werven die je op zondag 6 mei kan bezoeken, is die van het nieuwe sportcomplex met tennishal en zwembad in het Soeverein Sportpark. Uitbater Optisport en bouwheer Pellikaan zorgen voor boeiende rondleidingen op het terrein.

Binnenkort meer info over de deelnemende werven en projecten. Heb je als onderneming ook nieuwe plannen? Interesse om deel te nemen aan deze Lommel Morgen Dag? Stuur zeker een mailtje naar info@lommel.be.  

Lommels Ladies Weekend

Lommels Ladies Weekend 2018

Het jaarlijkse topweekend van Bruisend Lommel staat opnieuw bijna voor de deur. Op zaterdag 17 en zondag 18 maart kunnen alle ladies zich laten verwennen tijdens het Lommels Ladies Weekend. Op het programma staan allerlei activiteiten en extra's, zoals een meet-&-greet met Henny Seroeyen, modewandelingen gepresenteerd door Annemie Ramaekers en Goodiebags. Bestel nog vandaag je verwenpas!


Hier vind je het volledige programma van dit topweekend

Nieuw in de Lepelstraat: Hypotheek.winkel

hypotheek

Een nieuwe zaak vooraan in de Lepelstraat. Dave Wellens startte er onlangs met Hypotheek.winkel. Zoals de naam het zegt, kan je er terecht voor hypothecaire leningen. Ze vergelijken diverse leningen en vertrekken steeds van de concrete situatie en plannen. 

Veel succes!

Startjezaakinlommel.be, een actueel overzicht van de mogelijkheden in het kernwinkelgebied

Start je zaak in Lommel

Lommel heeft met www.startjezaakinlommel.be een innoverende business-to-business site die potentiële geïnteresseerden een actuele lijst van de beschikbare panden geeft zodat ze met slechts enkele muisklikken een zicht krijgen op de mogelijkheden.

Ze moeten dus niet langer de sites van de diverse makelaars bezoeken. Hiermee spelen we kort op de bal voor de mensen die goesting hebben om te ondernemen. Ze zien op de site trouwens ook de handelszaken die in ons stadscentrum actief zijn. Daarnaast brengen heel wat handelaars en horeca-uitbaters onze troeven in beeld. Letterlijk, want ze doen dat voor de camera. 

Ook de Lommel loont subsidie is prominent aanwezig op de site. Met dit reglement kunnen (beginnende) handelaren aanspraak maken op 3 nieuwe subsidies, goed voor maximaal 20.000 euro.


www.startjezaakinlommel.be

Workshop “Voorkom bedrijfsblindheid in de horeca"

Horeca Agency

Horeca Agency is een advies- en trainingsbureau dat zich tot doel gesteld heeft de horecasector in België te professionaliseren en te rentabiliseren. Dit bereiken ze door horecaondernemers 1-op-1 te adviseren en te coachen maar ook door professionele horecatrainingen en -workshops te organiseren. In het kader van dit laatste organiseert Horeca Agency in de maand maart in alle provinciale hoofdsteden de 1-daagse workshop “Voorkom Bedrijfsblindheid in de Horeca - Ben ik wel goed bezig?”


Lees er hier alles over

Adviesmarkten ‘Ondernemers op een Kruispunt’

Ondernemers op een kruispunt

In mei 2018 organiseert UNIZO met de medewerking van tal van beroeps- & sectororganisaties in iedere Vlaamse provincie de adviesmarkten Ondernemers op een Kruispunt.

Het event is opgebouwd rond verschillende ‘kantel- en sleutelmomenten van het zelfstandig ondernemen’. De focus ligt zowel op het overlaten, stoppen of overnemen van een zaak/praktijk (fiscaal & juridisch advies, waardebepaling, personeelsproblematiek, financiering, steunmaatregelen & subsidies,…) als op eindeloopbaanproblematieken zoals starten na 50, groeien door overname/participaties, successieplanning, (einde)loopbaanbegeleiding, pensioen voor zelfstandigen, financiële toekomstplanning, eigendom- & vastgoedadvies, uitkeringen, ziekteverzekering, enz..


Alle info op www.ondernemersopeenkruispunt.com

Uit de pers

Uit de pers
  • Steffen Brans van Appwise paginagroot in HBVL
    "Ik geloof dat onze apps de wereld kunnen veroveren", zo blokletterde Het Belang van Limburg op 27/2. De uitspraak komt van Lommelaar Steffen Brans en we geloven hem zonder enige twijfel. Steffen is 'apperhoofd' of CEO van Appwise en  de grote bedrijven kloppen alsmaar vaker op hun deur. Lees hier het volledige artikel

  • Leerlingen PROVIL bouwen eigen schoolgebouw i.s.m. bedrijven
    Leerlingen uit verschillende richtingen van de Lommelse school Provil leggen momenteel de laatste hand aan een hypermodern schoolgebouw op de speelplaats. Het gaat om een opmerkelijk werkervaringsproject dat Provil uitwerkte, samen met een 35-tal partners, waaronder bedrijven die hun kennis ter beschikking stellen. Lees er alles over in dit artikel van Het Belang van Limburg

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven