Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel
Dinsdag 10 april 2018

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

Nieuw in de Kerkstraat: Tom Tailor

Tom Tailor

Eind 2017 kon u in deze nieuwsbrief lezen dat DAMART voor Lommel koos om een nieuwe store te openen. Hetzelfde geldt nu voor de gekende modezaak TOM TAILOR. Misschien niet toevallig vlak naast elkaar in onze modegevoelige Kerkstraat. We wensen het team van Tom Tailor alvast veel succes.

Nieuw in het centrum: damesmode Nr 4

nr4

Nog meer modenieuws voor het stadscentrum. De damesmodeketen Nr. 4 verhuist van de Koning Leopoldlaan naar een nieuw pand op het Kerkplein. We wensen ze veel succes op hun nieuwe locatie.

Nieuw in Lommel: Het Biopleintje

Biopleintje

Op 7 april werd Het Biopleintje op de Kerkhovensesteenweg feestelijk geopend. "Het Biopleintje is een gezellige natuurwinkel met verschillende ambachtelijke streekproducten zoals o.a. verschillende bio-kazen, confituren, charcuterie en bio-vlees", zo vertellen ze zelf. "Verder vind je bij ons verschillende Franse en Italiaanse wijnen, koffie, kruidenthee, dagelijks vers biobrood, waaronder 1x/week de mogelijkheid om glutenvrij brood te bestellen. Onze winkel heeft ook een eigen bio-apotheek, je vindt er verzorgingsproducten op plantaardige basis en meer."

Meer info op hun Facebookpagina. Veel succes!

Nieuwe ondernemingen op industrieterrein Rietkolk

Rietkolk

Dat het industrieterrein Rietkolk in Lommel Barrier een mooi succes is, berichtten we al eerder. Onlangs verhuisde de verhuurfirma Cosmos Events van Overpelt naar dit jonge bedrijventerrein in Lommel. Ook de nieuwe toonzaal Glasschuifwand.be van Johan Peels vestigde zich in de Barrier. 

Johan Maesen gaat VOKA in Noord-Limburg leiden

VOKA

Het is al even geleden dat Voka Limburg een nieuwe vestiging in het noorden van de provincie aankondigde. Hoewel de exacte locatie nog niet werd bekendgemaakt, is er intussen wel al een nieuwe regioverantwoordelijke aangeworven. Het is Johan Maesen die  op dit ogenblik nog onze algemeen directeur is van Toerisme Lommel.

Johan Maesen (1978) is een geboren en getogen Noord-Limburger. Na zijn studies sportmanagement werkte hij bij Sporta, het familiebedrijf Jezet Seating en sinds 2015 als algemeen directeur Toerisme Lommel. Hij zal vanaf 14 mei de belangen van de Noord-Limburgse ondernemers verdedigen. We wensen hem alvast veel succes.

Ophaalbrug Nyrstar dicht tot 16 april

Nyrstar

De ophaalbrug over het kanaal ter hoogte van zinkfabriek Nyrstar in Balen-Wezel blijft nog even dicht. Omwille van de weersomstandigheden hebben de onderhoudswerken een tijdje stilgelegen. Volgens de huidige planning wordt de brug pas vanaf maandag 16 april opnieuw opengesteld voor alle verkeer.

Nog tot die periode kunnen voetgangers, fietsers en bromfietsers over het kanaal via de pontonbrug. Auto’s, motoren en zwaar verkeer moeten de omleidingsborden volgen via de rotonde op de Ring naar een tijdelijke doorsteek langs het Kristalpark in Lommel.

Het Lommel van morgen zie je tijdens de Open Werven Dag

Sportcomplex

Een blik op het Lommel van morgen? Die krijg je tijdens de Open Werven Dag. Eén van de werven die je op zondag 6 mei kan bezoeken, is die van het nieuwe sportcomplex met tennishal en zwembad in het Soeverein Sportpark. Uitbater Optisport en bouwheer Pellikaan zorgen voor boeiende rondleidingen op het terrein aan de Sportveldenstraat. Het nieuwe zwembad krijgt een 25 meterbad met zes banen, een instructiebad, een apart kinderbad, wellness en een familieglijbaan én een tennishal met vier banen. Een gemeenschappelijke brasserie met een waterspeeltuin of spray park vormt de spil van het hele complex. De bouwwerken zitten voorlopig op schema. De opening is voorzien in het najaar van 2018.

Ook in de nieuwe Kunstacademie in de Jan Davidlaan kan je een kijkje nemen.  De nieuwe Kunstacademie biedt nu al onderdak aan de afdeling Beeldende Kunst, Dans en Ateliers voor Overdag. Nu is de laatste fase van de werken aan de gang. De nieuwbouw, goed voor een uitbreiding van bijna 900 m² bovenop de bestaande 1.500 m², omvat onder andere lokalen voor muziek, theater en dans. 

Diezelfde dag kan je trouwens ook het nieuwe TSO gebouw op de Provil bekijken. In de Dwarsstraat kan je een splinternieuwe woning van het bouwbedrijf Superhuis bezoeken. 

Mis deze unieke blik achter de schermen niet. Iedereen is welkom op zondag 6 mei tussen 10 en 17 uur. Inschrijven is niet nodig en de toegang is gratis.


Meer info op www.openwervendag.be

Kersverse en hippe opleidingen ‘Haal meer uit je zaak’

Haal meer uit je zaak

De stad LommelFORTIO bedrijfsopleidingen en SYNTRA Vlaanderen bieden opnieuw workshops aan tegen de voordelige prijs van slechts 20 euro per workshop. Het startschot wordt op dinsdag 17 april gegeven met een sessie over Instagram. Dit social media kanaal is immers hét ideale kanaal om het verhaal van jouw bedrijf naar buiten te brengen. Een dynamische Instagram-feed is één van de meest krachtige tools om klanten te verbinden met je bedrijf. Een klant die zich verbonden voelt, zal vervolgens veel sneller in de koopmodus schieten, met omzetstijging als beloning. Tot 10 april kan je inschrijven.

Op 15 mei volgt een sessie over Content Marketing. Je wilt met je bedrijf ‘iets’ met social media doen, maar weet niet waar of hoe te beginnen. Wil je hier meer over weten? Dan is deze opleiding iets voor jou! Je ontdekt de vele mogelijkheden en leert hoe je je doelgroep en community nauwer kunt betrekken. Op 19 juni kan je een vorming over Visual Merchandising bijwonen. Aantrekkelijke etalages trekken de aandacht van de voorbijganger en nodigen uit tot kopen. Etaleren op een efficiënte manier kan de verkoop aardig stimuleren.  

Alle workshops starten om 18.30 uur met een hapje en een drankje, aangeboden door het stadsbestuur van Lommel. De eigenlijke workshop duurt van 19 tot 22 uur. Normaal kost een workshop 50 euro, nu betaal je dus maar 20 euro.


Schrijf snel in via www.lommel.be/haalmeeruitjezaak

Een bruisende lente

Bruisende lente

Het handelscentrum maakt zich op voor een bruisende lente. Een kleine greep uit het aanbod.

Op 4, 5 en 6 mei organiseert Bruisend Lommel de traditionele Lentedeals. Datzelfde weekend is het smullen geblazen tijdens het Foodtruckfestival Chefs on Wheels op het Kerkplein, waar dan ook Cultuur op het Kerkplein plaatsvindt.

Ook het HAP Foodtruckfestival doet Lommel aan, namelijk op 22, 23 en 24 juni in het Burgemeesterspark. Noteer ook zeker zaterdag 16 en zondag 17 juni in je agenda voor een nieuwe editie van Beeldig Lommel.


www.uitinlommel.be

Coemans.com in business programma van Google

Coemans

Het Lommelse online communicatiebureau Coemans.com stapt binnenkort, als voorlopig enige Limburgse bedrijf, in het exclusieve business programma van Google. Het werd door de Elevator Business Coaching Academy opgemerkt en geselecteerd op basis van haar groeipotentieel en de prestaties van het afgelopen jaar. 

Coemans.com zal gedurende drie maanden, samen met 14 andere ‘high potential digital agencies’ uit België en Luxemburg, gecoacht worden door Robert Craven. Een online marketing goeroe op Europees topniveau. Het doel van de sessies bestaat erin om de strategie en werking van deze bedrijven te optimaliseren en hun groeimarge volledig in kaart te brengen. Het Google Elevator Business Programma is een invite-only event dat ieder jaar aangeboden wordt aan de meest beloftevolle digitale bedrijven.


Lees er meer over op www.businessvlaanderen.be

Ford Lommel is klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Op 31 maart zet Valère Swinnen een punt achter een carrière die 42 jaar geleden bij Ford Genk begon en die hem in 2014 op de stoel van manager van het testcircuit van Ford in Lommel deed belanden. Onder zijn leiding werd in Lommel zwaar geïnvesteerd, meer dan 30 miljoen het voorbije decennium.

De testbaan van Ford in Lommel onderging de voorbije decennia een echte gedaanteverwisseling. “Sinds 1980 groeide de testbaan van 70 naar 105 kilometer”, aldus Valère Swinnen, die in 1980 al een eerste keer in Lommel werkzaam was. Sinds een tiental jaar is Lommel Proving Ground bovendien de uitvalsbasis van de wegtesten die nieuwe modellen ondergaan vooraleer ze op het publiek worden losgelaten.


Lees hier het volledige artikel uit Het Belang van Limburg

Ford maakt jongeren warm voor wetenschap en technologie

Ingenieuze Neuzen

Met het Ingenieuze Neuzen project wil Ford leerlingen in de lagere school spelenderwijs warm maken voor wetenschap en techniek. Dat doet men door het gratis ter beschikking stellen van roboticapakken. Als eerste doen de Lommelse scholen mee, later kunnen andere gemeenten en provincies volgen.


Lees hier het volledige persbericht van Ford

Cijfers over werken en ondernemen in Lommel

Lommel in cijfers

In het rapport Lommel in cijfers brengt de Vlaamse overheid een selectie van 100 relevante omgevingsindicatoren in beeld voor onze stad. Hierbij ook cijfers over werken en ondernemen in Lommel. Bijvoorbeeld het aantal ondernemingen, de ondernemingsratio en de jobratio. 


Het volledige rapport op www.lommel.be/stadsmonitor

Samen bouwen aan een bedrijvige stadskern

Naar de kern

In het Naar de Kern project gaan Lommelse handelaars samen met het stadsbestuur, retailspecialisten en burgers op zoek naar wat hun omgeving uniek maakt. Die ideeën worden samengebracht in een actieplan, waarbij beleving in de handelskern een belangrijk aspect wordt. De provincie maakt daarvoor per project 150.000 euro aan subsidies vrij.

Het onderzoek is een initiatief van Unizo en de Provincie Limburg en loopt in samenwerking met de NHVT Breda University. Naast Lommel werken ook Beringen, MaaseikTongeren en Leopoldsburg mee aan het project.

Denk je mee?
Ook jouw inbreng is van belang. Laat ons weten wat volgens jou uniek is in Lommel en welke troeven onze stad heeft. Je kan dit doen door leuke evenementen of ideeën op sociale media te kenmerken met #naardekern of jouw inbreng door te geven via ikwerkmee@naardekern.be.


www.naardekern.be

43.000 gratis fietsgidsen van Lommelse ondernemende fietsvrienden

Fietstips

Voor het derde jaar op rij presenteerden de Lommelse ondernemende fietsvrienden Leo Swinnenen Dirk Van Bun onlangs hun knappe fietsgids 'Tips voor fietsers'. Deze gratis fietsgids is te verkrijgen bij de toeristische dienst van alle deelnemende gemeenten en kan ook gedownload worden via www.tipsvoorfietsers.be.


Lees er meer over op www.internetgazet.be

Brochure voor startende horeca-ondernemingen

Horeca-gids

Zin of interesse om een horeca-onderneming te starten? Raadpleeg dan zeker deze startersgids, een gezamenlijke uitgave van de Stad Lommel,  het VVSG en van Horeca Vlaanderen.

Deze brochure geeft een bondig overzicht van de wettelijke formaliteiten die een startende horeca-ondernemer moet vervullen.


Je kan de gids downloaden op deze pagina van lommel.be

Kort ondernemersnieuws

  • Tijdelijke Vlaamse subsidie voor een elektrische taxi
    Om Vlaamse taxi-ondernemers te stimuleren een elektrische taxi te bestellen, geeft Clean Power for Taxis tijdelijk een subsidie voor de aankoop of leasing van een elektrische taxi. Het subsidiereglement en het aanvraagformulier voor deze subsidie vind je op de website Clean Power for Taxis.

  • Ondernemersprioriteiten van Unizo Lommel overhandigd
    Op 13 maart overhandigde Unizo Lommel haar ondernemersprioriteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober aan de voorzitters van de lokale partijen. Lees hier alle prioriteiten die Unizo vooropstelt.

  • Erkenning ambachtslui
    Het beroep van ambachtsman/-vrouw is sinds 2016 wettelijk erkend in België. De erkenning bevestigt de authenticiteit van die activiteit, handwerk en vakmanschap. Al meer dan 900 ambachtslui hebben het label 'erkend ambacht' verkregen. Met zo'n officiële erkenning krijg je een uniek logo en een plaats in het ambachtenregister. De erkenning zal vanaf dit jaar ook voorwaarde zijn tot deelname aan Dag van de Ambachten. Meer info op www.deambachten.be.

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven