Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Ondernemen in Lommel
Dinsdag 15 mei 2018

In deze nieuwsbrief Ondernemen in Lommel

Agenda LOC Ochtendvergadering 17 mei

Ochtendvergadering

Op donderdag 17 mei vindt er om 8 uur in Hotel Corbie Ring een nieuwe LOC ochtendvergadering plaats. Koffie en broodjes zijn voorzien. 

Op de agenda: 

 • Vlaamse subsidies, ook voor jouw bedrijf?
  • Toelichting door Luc Royackers van VLAIO (o.a. ontwrichte zone / KMO groeisubsidie / …)
 • Lommel, binnenkort de nieuwe uitvalsbasis van Corda Campus Noord?
  • Toelichting door stad Lommel
 • Project warmtenetten & geothermie: hoe ver staan we?
  • Toelichting door VITO

Gelieve je aanwezigheid op deze LOC ochtendvergadering ten laatste op dinsdag 15 mei 2018 (vóór 17 uur) te bevestigen bij de dienst economie: ronny.vanhoof@lommel.be of 011/399 818.

Locatie:  
Hotel Corbie Ring, Binnensingel 70, 3920 Lommel
  

Corbie Hotel

 

Noordlink uitvalsbasis voor VOKA Noord

Noordlink

Het Lommelse bedrijvencentrum Noordlink – de nieuwe naam van het gebouw van het vroegere Big Media Group – wordt de nieuwe extra uitvalsbasis voor werkgeversorganisatie Voka Limburg.
Voka wil op die manier dichter bij de Noord-Limburgse bedrijven zitten.

“We zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten van Voka Limburg. “Zeven locaties zijn bezocht en geëvalueerd aan de hand van tien criteria. Als de Noord-Limburgse ondernemers niet vlot tot bij ons in Hasselt geraken, dan komen wij tot bij hen.” Ondertussen is Johan Maesen – huidig directeur bij Toerisme Lommel – aangeworven als regioverantwoordelijke voor Noord-Limburg.

Nieuwe ondernemers en nieuwe panden

Yvestown

De afgelopen maand werden de deuren van heel wat nieuwe ondernemingen geopend. Een overzicht:

 • Aan de brug van Heide-Heuvel (Slinkerstraat 95) startten blogger en voormalig SJIEK columnist Yvonne Eijkenduijn en haar man Boris van de Grin met de Tea Room & Shop Yvestown. "Bij Yvestown kan je genieten van een afternoon tea, een stukje taart, een kopje thee of koffie met vrienden en familie", vertellen ze zelf. "Maar je kan jezelf ook verwennen met diverse goodies, workshops, evenementen, exposities, filmavonden en meer." Surf naar www.facebook.com/Yvestown voor meer info.

 • De vroegere eigenaars van taverne De Lossing hebben taverne ‘De Blauwe Kei’ nieuw leven ingeblazen. 

 • Crèmelien, de ambachtelijke ijsspeciaalzaak in Kattenbos openden onlangs een nieuw pand. 

 • Ook herenkapperszaak Joris Van Bakel heeft verbouwd. Hij verwelkomt je graag in zijn vernieuwde zaak met nieuwe naam ‘Barbershop Barbaer’. Op zijn facebookpagina lees je er meer over.

 • Ice Cream shop De Scheppe in de Kerkstraat 29 werd onlangs overgenomen door Margreet van Gerwen. 

 • Op dinsdag 15 mei openen Paul en Annie, de voormalige uitbaters van de cafetaria in het stedelijk zwembad, opnieuw de deuren van De Bourgondiër aan het Marktplein. 

 • Ook onlangs geopend: The Vape Room III in de Rode Kruisstraat 12. De zaakvoerders zijn Tom Sutens en Philip Vliegen.

De Winkelcar

Winkelcar

Dit beeld ziet u binnenkort in het straatbeeld van Lommel verschijnen. Niet alleen de affiche, maar ook de Winkelcar. Deze pendelbus rijdt vanaf juni op zaterdag gratis tussen 11 en 18 uur van de Buitensingel naar het stadscentrum. De bus stopt op 5 plaatsen. 

De shuttledienst is een initiatief van Bruisend Lommel, zodat de bezoekers makkelijk en autovrij kunnen shoppen in Lommel-centrum én aan de Buitensingel.
 

Winkelcar

Haal meer uit je zaak met de workshop "Visual merchandising"

Haal meer uit je zaak

Op dinsdag 19 juni volgt een derde workshop van de stad LommelFORTIO bedrijfsopleidingen en SYNTRA Vlaanderen in de reeks Haal meer uit zaak. Deze vormingssessie vertelt je alles over 'Visual merchandising'.

Aantrekkelijke etalages trekken immers de aandacht van de voorbijganger en nodigen uit tot kopen. Etaleren op een efficiënte manier kan de verkoop aardig stimuleren. Met een evenwichtige etalage-opbouw leidt men de aandacht van de klant naar het product dat men wil verkopen. In deze workshop komen de basis principes met betrekking tot het opbouwen van een etalage aan bod.

De workshop start om 18.30 uur met een hapje en een drankje, aangeboden door het stadsbestuur van Lommel. De eigenlijke workshop duurt van 19 tot 22 uur. Normaal kost een workshop 50 euro, nu betaal je maar 20 euro.


Schrijf snel in via www.lommel.be/haalmeeruitjezaak

Compromisvoorstel bereikt voor doorgaand zwaar vervoer in Wezel

Driehoek en Kristalpark

Balen, Lommel, Mol en IOK hebben een principieel akkoord bereikt over de ontsluiting van industriezone Driehoek in Balen via het Kristalpark (Lommel) en niet langer via de dorpskern van Wezel. Alle betrokken partijen reageren positief op het compromisvoorstel dat het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) uitwerkte.

Het akkoord kwam tot stand dankzij de bemiddeling van provinciegouverneurs Cathy Berx (Antwerpen) en Herman Reynders (Limburg). Het akkoord houdt concreet in de dorpskern van Wezel op korte termijn ontlast wordt van zwaar vervoer van en naar de industriezone en Nyrstar.


Lees meer

Ploegentijdrit voor het goede doel

Ploegentijdrit

Fifty-One Club Lommel organiseert op zaterdag 30 juni de vierde editie van de Ploegentijdrit voor goede doelen. Vanaf 12.30 uur is de Balendijk, Gerard Mercatorstraat en de Ondernemersstraat vanaf de grote rotonde richting Varesa, inclusief Kristalpark 3, voor alle verkeer afgesloten. Hetzelfde geldt voor de Open Gentleman Wielerkoers op vrijdagavond vanaf 18.30 uur.

Interesse om me je onderneming deel te namen aan deze activiteit voor het goede doel? Je leest er alles over op www.ploegentijdrit.be

Kristalia

Kristalia

Kiwanis Lommel Quercus en de Lommelse Ondernemersclub organiseren op 26 mei 2018 aan de 't Kristallijn een nieuwe editie van het bekende netwerk event Kristalia.

"Kristalia is echt het gezelligste event van Noord-Limburg", stelt de organisatie. "Het is de place to be voor een gezellig feest met collega's vrienden sympathisanten. Reserveer zeker een plaatsje. Niet in het minst omdat de opbrengst naar een goed doel gaat."


Alle info op www.kristalialommel.be

Een nieuwe Lommel Leeft zomer

Lommel Leeft

De zomer staat voor de deur en iedere Lommelaar weet wat dat betekent: Lommel Leeft. Wat staat er deze zomer op zoal het programma? Het belooft opnieuw een spetterende zomer te worden met veel sfeer en volle terrasjes in het stadscentrum. 

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni is Lommel opnieuw het decor voor Beeldig Lommel, het Europese Levende Beeldenfestival. Op 27 juni volgt een knallende School’s Out-fuif aan het Huis van de Jeugd met o.a. de Belgische dansgroep Baba Yega en Jebroer. Later staan er gratis Park- en Marktconcerten op programma met met optredens van o.a. Niels Destadsbader, Het Zesde Metaal, Jan De Wilde en zelfs Get Ready!


Lees meer

Het fietsroutenetwerk scoort

Fietsroutenetwerk

Het toerisme is in Limburg ontzettend belangrijk voor de ondernemerswereld en de tewerkstelling. Een voornaam item of aspect hierin is het fietsroutenetwerk. Vriend en vijand is het erover eens.  Het fietsroutenetwerk is nergens zo mooi als in onze provincie.

Uit een enquête van Toerisme Limburg bij meer dan 5.000 fietsers, bleek dat 70% van de recreatieve fietsers het knooppuntentraject volgt. De vaakst aangehaalde reden om een fietstocht te maken in Limburg is het aantrekkelijke landschap en de mooie natuur. Ook over de leesbaarheid en herkenbaarheid van de bewegwijzering waren de fietsers zeer te spreken. Van de fietstocht in het algemeen is maar liefst 98,3% tevreden.

Lees er meer over in dit artikel uit Info Lommel. Ook Dirk Van Bun en Leo Swinnen komen er aan het woord. Deze twee fietsvrienden zijn de creatieve ondernemers van de Tips voor Fietsers gids. De derde uitgave kwam uit in een oplage van maar liefst 43.000 exemplaren.

Uit de pers: "Minibus rijdt vanzelf met Lommelse technologie"

minibus

Het kenniscentrum voor de maakindustrie Flanders Make in Lommel werkt aan een technologisch platform dat kan gebruikt worden voor autonome voertuigen.

De zelfrijdende minibus die Flanders Make in samenwerking met de Nederlandse bussenbouwer VDL Groep heeft ontwikkeld, zit vandaag nog vol computerschermen, ingewikkelde apparatuur en een wirwar aan kabels. 

Als het voertuig echter straks op de openbare weg verschijnt, is het in niets te onderscheiden van een gewone bus. Met dit verschil: als er nog een bestuurder aan boord is, zal die zich niet langer bezighouden met het besturen van de bus. Om de minibus autonoom te laten rijden, zijn niet alleen de krachtige computers die massa's informatie snel kunnen interpreteren onontbeerlijk, hij moet ook bij wijze van spreken overal ogen hebben. Het zelfrijdende platform dat Flanders Make ontwikkelt, beschikt over drie radars en drie camera's, aangevuld met een lidar, een laserscanner die de omgeving van de auto afspeurt. Samen houden zij de omgeving van de auto in de gaten in een hoek van 270 graden.


Lees er alles over in dit artikel uit De Standaard

Levensloop 2018: al heel wat ondernemingen schreven in

Levensloop

Al heel wat ondernemingen en organisaties schreven in voor Levensloop 2018. Deze nieuwe editie vindt plaats op 15 en 16 september 2018 in Sportpark De Soeverein.

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Op de website vind je alle informatie. Hoe je kan deelnemen en hoe je uiteindelijk de Stichting Tegen Kanker steunt. Zeker doen!

Meer dan 3000 bezoekers op kijkdag Crematorium, ook Open Wervendag groot succes

Open Wervendag

Op zondag 22 april kwamen meer dan 3000 mensen een kijkje nemen in Stuifduin, het nieuwe crematorium voor Noord-Limburg aan de stedelijke begraafplaats. Op de website van Pontes en bij de Internetgazet vind je fotoreportages.

Ook de Open Wervendag in Lommel was een groot succes. Heel wat geïnteresseerden zakten af naar o.a. het nieuwe sportcomplex met zwembad en tennishal, naar de nieuwe Kunstacademie en naar de Provil. Een fotoreportage vind je bij de Internetgazet.

Zitdag financiering & subsidies

Corda Campus

Ben je op zoek naar financiering voor de start van je onderneming of een nieuw project? Of plan je bijkomende investeringen om je verdere groei te financieren? Wil je weten voor welke subsidies jouw project in aanmerking komt? Kom dan op donderdag 24 mei naar de Zitdag financiering & subsidies in Corda Campus Hasselt.

De zitdag is een organisatie van VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

2017 sterk jaar voor starters

Startersatlas

In 2017 zijn 95.081 nieuwe ondernemingen opgericht in België. Dat is bijna 6% meer dan in 2016, en een stijging van 28% in 10 jaar tijd.

Volgens de Startersatlas van UNIZO, Graydon Belgium en UCM was 2017 een onwaarschijnlijk sterk jaar was voor startende eenmanszaken en vennootschappen. Het aantal starters nam toe in alle gewesten. De meeste nieuwe ondernemingen situeren zich in de dienstensector en vrije beroepen, gevolgd door de bouwsector en de detailhandel.

Lees er meer over op de site van VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.


Hier kan je de Startersatlas downloaden

Over deze nieuwsbrief


Je wil deze nieuwsbrief 'Ondernemen in Lommel' ook in je mailbox? Abonneer je via www.lommel.be/nieuwsbrief, waar je meteen kan inschrijven voor de Uit in Lommel nieuwsbrief.

Meer info:

Dienst lokale economie
Huis van de Stad
Hertog Janplein 1, 3920 Lommel
011 399 799
lokale.economie@lommel.be 


© Stadsbestuur Lommel | Hertog Janplein 1, 3920 Lommel,
011 399 799, Fax 011 399 740, info@lommel.be

Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven