naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bouw uitkijktoren Sahara gestart

03 december 2014 (wo)
Benieuwd hoe de Lommelse Sahara en omgeving er vanuit de lucht uitziet? Dat kan je vanaf begin volgend jaar met eigen ogen ontdekken vanaf een 30 meter hoge uitkijktoren. De effectieve bouw van de uitkijktoren is deze week gestart. De fundering was al eerder gegoten.

De voorbije weken en maanden werd in de ateliers van de aannemer Kametal uit Halen hard gewerkt om de verschillende onderdelen van de toren te produceren en alvast maximaal samen te stellen. Verdere montage van de toren zal de volgende dagen in eerste instantie ter plaatse op de grond gebeuren om de weken daarop vervolgens de hoogte in te gaan.

De fraaie constructie, ontworpen door architectenbureau Ateliereen en MaMu architecten, beschikt over drie platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden. Het onderste platform is  bereikbaar via een hellend vlak, zodat ook mensen die minder goed te been zijn, van deze nieuwe Boslandattractie kunnen genieten.

Nico Mullens van MaMu architecten haalde zijn inspiratie voor de uitkijktoren uit het glooiende lijnenspel van de zandduinen in de Sahara. Dit lijnenspel heeft geleid tot een opmerkelijke materiaalkeuze voor de gevel: touw. Touw heeft een natuurlijke kleur en uitstraling, maar is tegelijk soepel en relatief zwaar, waardoor het zal gaan doorhangen. Door het afwisselend strak en los om de toren te wikkelen ontstaan de kenmerkende lijnen van de Sahara. Bij het beklimmen van de trap kijkt de bezoeker tussen de touwen door naar het landschap.

Nieuwsoverzicht
uitkijktoren

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
communicatie@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina