naar top

Lommel start preventieve aanpak van conflicten binnen een gezin

01 april ’20 (wo)
Door de maatregelen om de CORONA-crisis aan te pakken en de boodschap om vooral ‘in uw kot’ te blijven, zijn gezinnen en families veel meer op elkaar aangewezen. De lessen in school en buitenschoolse activiteiten vallen weg. Er kan ongerustheid zijn over de verblijfsregeling van de kinderen.

Dit alles maakt dat de spanningen in een gezin of familie wel eens kunnen oplopen. De stad wil deze conflicten samen met de sectie Jeugd en Gezin van de lokale politie preventief aanpakken. Gezinnen die in aanraking komen met de politie, via binnengekomen meldingen of pv’s, krijgen voortaan een gratis aanbod van een gesprek met een familiebemiddelaar via een videogesprek.

Een erkende familiebemiddelaar zal in een gesprek samen met het gezin proberen de rust te doen terugkeren. Hij of zij zal hen ook informeren over de mogelijkheden om op lange termijn hun conflict samen op te lossen. Door een unieke samenwerking met erkende familiebemiddelaars, kunnen we kort op de bal spelen zodat deze conflicten niet uit de hand lopen. We zijn blij met dit engagement van de familiebemiddelaars die in Lommel actief zijn, en we hopen dat we gezinnen op deze manier leren omgaan met hun conflicten. Zo kunnen we op een goede manier zorg dragen voor de Lommelse gezinnen en kinderen.

Dit project loopt tijdens de duur van de COVID19-pandemie en minstens tot 31 mei 2020. In onderling overleg kan het project verlengd worden.

Nieuwsoverzicht
IFG

Openingsuren & contact

Politie

adres
Dorp 573920 Lommel
Tel. tel.
011 399 899
e-mail
info@politie.lommel.be
Vandaag:8 tot 20 u

De politie is voor dringende zaken 24 uur op 24 bereikbaar op het noodnummer 101. Voor minder dringende klachten of aangiften kan je een afspraak maken via deze link 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina