naar top

Deze maatregelen geven lokale horeca meer ademruimte

05 juni ’20 (vr)
De Nationale veiligheidsraad gaf een officiële ‘go’ voor een veilige heropstart van de horeca vanaf maandag 8 juni. Ook de stad Lommel heeft een actieplan klaar om de lokale horecazaken zo goed mogelijk te faciliteren en ademruimte te geven.

Zo wordt de retributie op de terrassen dit jaar niet geïnd. En ook de retributie voor andere innames van het openbaar domein, voor bijvoorbeeld de organisatie van een evenementje, valt over het volledige grondgebied van Lommel weg. Daarnaast krijgen horecazaken vanaf maandag 8 juni  de mogelijkheid om hun terrassen maximaal uit te breiden.

Daarvoor wordt de parkeerzone aan het Dorp en het Einderpad vanaf 8 juni tijdelijk opgeheven. De aanwezige parkings kunnen op die manier volledig gebruikt worden voor het plaatsen van terrassen zolang de covid-19 maatregelen gelden. Ook bekijken we de mogelijkheden om deze zomer kleinschalige evenementen, speelruimte en animatie op het Marktplein te voorzien, natuurlijk in overeenstemming met de richtlijnen die dan gelden.

De markt op woensdagnamiddag blijft - na overleg met de marktkramers én de horeca - tot nader order plaatsvinden op het Hertog Janplein. Daar is voldoende ruimte om de social distance te garanderen, en op die manier kan de horeca ook op woensdagnamiddag volledig inzetten op terrassen. Net als winkels en scholen, kunnen ook horecazaken rekenen op logistieke steun van de stad in de vorm van stickers en andere sensibiliserende materialen. 

Nieuwsoverzicht
horeca

Openingsuren & contact

Lokale economie

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
lokale.economie@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina