naar top

Nieuwe hondenlosloopzone in Kattenbos

09 juni ’20 (di)
Na de Sahara en de Molsekiezel is er nu ook een 3de hondenlosloopzone in Kattenbos, in het gebied tussen de Zandstraat en het andersvalidenwandelpad, in de buurt van de afslag naar de Leyssensmolen. “De losloopzone is ruim 3,5 ha groot, volledig omheind en voorzien van twee toegangspoorten.

Er was al langer vraag naar een extra losloopzone in het populaire wandelgebied Kattenbos. En in de losloopweide aan de Molsekiezel werd recent grote kuis gehouden.

Alle Lommelse losloopgebieden zijn tussen 3 en 4 hectare groot en dus ruim genoeg om meer dan alleen snel een hoekje om te wandelen. Speelplezier gegarandeerd voor wie er met zijn hond naartoe komt, en dat vooral op een veilige manier. Heel wat mensen weten immers niet hoe ze met een hond moeten omgaan en zijn er bang voor, vooral kinderen. En ook de natuur is een belangrijk aspect. Een loslopende hond vindt het geweldig om sporen van vogels, reeën en konijntjes te volgen, en vormt zo een bedreiging voor de broed- en leefkamers van de dieren. Binnen de beschermde omgeving van een hondenlosloopzone kunnen honden wel ravotten en spelen, zonder andere mensen en dieren te storen. Weet wel dat een losloopzone geen hondentoilet is. Hondenpoep moet dus wel degelijk opgeruimd worden. De GAS-boetes voor loslopende honden en hondenpoep kunnen oplopen tot 350 euro.

Goed nieuws is er ook voor bezoekers van de losloopweide aan de Ruwe Heuvelweg aan de Molsekiezel. Daar is een structurele oplossing voor rondslingerend vuil in het gebied. De groendienst van de Winning deed afgelopen maanden een grondige opkuis in het gebied én zal er voortaan maandelijks controles uitvoeren om aanwezig glas of scherp materiaal op te ruimen.

Daarnaast komt er ook een oplossing voor de beperkte parkeermogelijkheden aan het gebied. De slagboom die er vroeger toegang gaf tot het recyclagepark, wordt verplaatst om zo meer parking te creëren. De werken worden in de loop van volgende week uitgevoerd. 

Nieuwsoverzicht
hondenlosloopzone

Openingsuren & contact

Dienst Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
milieudienst@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina