naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Deze beslissingen neemt Lommel naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad op 27 juli

27 juli ’20 (ma)
De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat volgende maatregelen ingaan vanaf woensdag 29 juli. Lommel neemt naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen een aantal bijkomende beslissingen, hoofdzakelijk wat evenementen en het dragen van een mondmasker betreft.
 • De sociale bubbel wordt teruggebracht tot 5 - steeds dezelfde personen - per gezin tot eind augustus. Personen onder 12 jaar tellen niet mee. Binnen deze bubbel hoeft de veiligheidsafstand niet altijd gegarandeerd te zijn. Toch blijft het nodig om ook hier steeds voorzichtig te zijn. Met mensen die niet in de bubbel zitten, moet de veiligheidsafstand altijd worden gerespecteerd.
 • Evenementen worden opnieuw kleiner. Binnen worden er nog 100 mensen toegelaten, buiten 200 mensen. Mondmaskers zijn in beide gevallen verplicht. Voor stedelijke evenementen betekent dit het volgende:
  • Spelen in de wijken en donderdag Terrasdag gaan niet meer door omdat we geen controle hebben over het aantal bezoekers. Ook de Glasmarkt op 2 augustus is afgelast.
  • Film in het Bos, de Kelder Cup en Velo-concerten zijn enkel op inschrijving en gaan wel door, met respect voor de richtlijnen.
 • Niet-begeleide activiteiten zijn beperkt tot maximum 10 personen (personen onder 12 jaar worden niet meegeteld). Dit geldt voor recepties, familiefeesten, uitstappen, huwelijksfeesten… Met de personen buiten je bubbel moet je altijd afstand bewaren en bij voorkeur een mondmasker dragen.
 • Georganiseerde zomerkampen en sportkampen kunnen gewoon blijven doorgaan.
 • Winkelen moet weer alleen gebeuren, tenzij ter begeleiding van een minderjarige of een andere persoon die deze begeleiding nodig heeft, en wordt in tijd beperkt tot 30 minuten. De solden blijven wel doorgaan.
  • In Lommel is een mondmasker bijkomend verplicht in de Kerkstraat, Dorp, galerij Vivaldi en shoppingcentra aan de Binnen- en Buitensingel, zowel te voet als op de fiets.
 • Telewerk wordt heel sterk aanbevolen
 • Ook sportlessen en welnesscentra hebben vanaf nu een registratieplicht.

De cijfers in Lommel zijn voorlopig nog positief. Laten we er samen alles aan doen om dat zo te houden.

Voor de praktische vertaling van de nieuwe maatregelen, wachten we op verdere verduidelijking binnen het Ministerieel Besluit. Voor nu is het belangrijk om jezelf voortdurend de vraag te stellen: “Wat kan ik zelf allemaal doen om mezelf en mijn geliefden te beschermen?"

Nieuwsoverzicht
bubbel

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 700
Fax fax
011 399 740
e-mail
info@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina