naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Potentieel toxische blauwalgen

21 augustus ’20 (vr)
De Vlaamse Waterweg nv stelde potentieel toxische blauwalgen vast aan het kanaal Bocholt-Herentals en aan het kanaal naar Beverlo van kmp 0 tot aan de grens van de provincie Antwerpen. Als gevolg hiervan stelt waarnemend gouverneur Michel een verbod in voor de captatie van gecontamineerd water.
De Vlaamse Waterweg nv stelde potentieel toxische blauwalgen vast aan het kanaal Bocholt-Herentals van kmp 0 tot aan de grens van de provincie Antwerpen (gedeelte van Bocholt tot en met Lommel); en aan het kanaal naar Beverlo van kmp 0 tot aan de grens van de provincie Antwerpen (gedeelte vanaf de aansluiting met het kanaal Bocholt-Herentals grondgebied Lommel tot aan de grens van de provincie Antwerpen).
 
Als gevolg hiervan stelt waarnemend gouverneur Michel een verbod in voor de captatie van gecontamineerd water voor het besproeien van consumptie- en voedergewassen en als drinkwater voor vee.

Het besluit is onmiddellijk van kracht, tot tegenbericht.

Meer info op https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/blauwalgen-actueel

 
Nieuwsoverzicht
blauwalg

Openingsuren & contact

Dienst Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
milieudienst@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina