naar top

Elk kind met een gevulde boekentas naar school op 1 september

28 augustus ’20 (vr)
Elke kind kijkt uit naar de eerste schooldag. Het terugzien van de vriendjes, en natuurlijk ook pronken met een nieuwe boekentas of pennenzak van hun idool. Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen is dat soms moeilijk, omdat zij geen nieuwe boekentas of pennenzak kregen. Daar willen we iets aan doen.

Elk kind heeft recht op een fijne eerste schooldag en het gevoel erbij te horen, zonder zich zorgen te moeten maken over het juiste schoolgerief. Daarom heeft het OCMW van Lommel beslist om bij de start van het nieuwe schooljaar een bedrag van 50 euro per kleuter en 100 euro per lagere schoolkind toe te kennen aan kinderen die het nodig hebben. “Ze kunnen dit bedrag vrij spenderen voor de aankoop van schoolmateriaal. Van een leuke brooddoos, drinkbus of sportzak tot zwemgerief, een pennenzak of boekentas. Ouders kunnen nog steeds een aanvraag doen in het Sociaal Huis, info@sociaalhuis.be of 011 399 799. 

Nieuwsoverzicht
schoolgerief

Openingsuren & contact

Sociale Dienst OCMW

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
info@sociaalhuislommel.be
Vandaag:9 tot 12 u en 17.30 tot 19 u

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina