naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De langste en warmste telefoonlijn van het land

16 oktober ’20 (vr)
Op zaterdag 17 oktober organiseert de stad Lommel de langste en warmste telefoonlijn van het land. Meer dan 60 vrijwilligers van een 20-tal verenigingen bellen vanuit 4 telefooncentrales of vanuit hun eigen hoofdzetel naar Lommelaren, om te vragen hoe het écht met hen gaat.

Een goed gesprek kan je leven veranderen, of je gewoon een heel fijn gevoel geven. En hoewel iedereen nood heeft aan veerkrachtige gesprekken, voeren we ze te weinig. Daar willen we verandering inbrengen.

Met dit project wil de stad bijdragen tot het welzijn van alle Lommelaren door échte gesprekken te voeren. Te vaak hebben we het over de dagelijkse sleur en vragen we niet oprecht hoe het met een ander gaat of is er geen tijd om stil staan bij wat er speelt. Met de langste telefoonlijn willen we bewust tijd maken voor elkaar, samen lachen en huilen als medicijn voor meer verbondenheid.

Bij dit unieke project zijn verschillende partners betrokken. Iedereen was meteen enthousiast om mee te doen. De armoedeverenigingen zoals Sint-Vincentius, Akindo en Het Gouden Hart bellen vanuit hun eigen locaties naar al hun cliënten. Daarnaast richten we 4 belcentrales in. In het Huis van de Stad, basisschool ‘t Stekske, CC De Adelberg en het Huis van de Wereld bellen vrijwilligers van Okra, Samana, Neos en Femma samen met medewerkers van het Huis van de Mens, de stadsdiensten en het schepencollege naar Lommelaren om te luisteren naar hun verhaal.

De langste telefoonlijn is een mooi vervolg op de grootschalige belactie die de stad in april en mei deed naar alle 75-plussers in de stad. Dat initiatief werd erg geapprecieerd en wordt nu uitgebreid naar een veel grotere doelgroep, jong en oud. Voor elke straat in Lommel werden minstens 2 telefoonnummers opgezocht. Daarnaast hebben we een database van leden van de armoede- en seniorenverenigingen en vrijwilligers die we bellen. We doen ook een warme oproep aan elke Lommelaar om die dag 2 mensen te bellen waarmee ze al even geen contact hadden.

Alle bellers – of beter buurters – krijgen als voorbereiding een opleiding tot Warme William, met tips om écht te luisteren. De info hierover vind je op www.warmewilliam.be

Nieuwsoverzicht
warm lommel

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
info@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina