naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lommel bouwt eigentijdse en unieke bushalte aan het Kerkplein

23 oktober 2020 (vr)
Goed nieuws voor de gebruikers van de bushalte van De Lijn aan het Kerkplein. Tegen volgende zomer komt er aan beide kanten van het plein een nieuwe, eigentijdse overdekte halte.

Het “Pleinpaviljoen” zal dienst doen als schuilplek voor de bushalte, biedt tegelijk een comfortabele fietsenstalling en wordt ingericht als een ontmoetingsplek met bijzondere aandacht voor groen.

Met de bouw van het paviljoen investeert de stad in de beleving en het gebruik van zowel het openbaar vervoer als de fiets. Het is meteen het eerste mobipunt – een fysieke plaats waar verschillende vormen van mobiliteit elkaar ontmoeten – dat gerealiseerd wordt in Lommel. Dat de keuze op deze locatie valt is niet vreemd, want de halte Kerkplein is één van de drukste in de brede regio. De Lijn telt hier maandelijks ruim 10.000 op- en afstappers.
 
Het opvallende ontwerp van ILB Architecten gaat uit van een paar aandachtspunten. Toegankelijkheid is er daar één van, samen met een veilige, ruime en comfortabele fietsenstalling die ook plaats biedt aan buitenmaatse bak-, lig- en rolstoelfietsen. Het Kerkplein moet meer dan ooit een gezellige plaats worden voor activiteiten en ontmoeting. Een afgesloten “gespreksarena” met een grote ronde zitbank en een imposante lichtkoepel vormt een beschutte praatplek die aansluit op het paviljoen.
Nieuwsoverzicht
Bushalte

Contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina