naar top

Energieleveranciers vergelijkingsdagen

26 oktober ’20 (ma)
De energieprijzen zijn historisch laag. "Toch profiteren nog te weinig mensen hiervan” stelt Energiehuis Limburg. “Veel mensen blijven beroep doen op de leverancier die ze al jaren hebben. Vaak hebben ze daar een duur contract. Overschakelen is simpel en je kan er tot 50 euro per maand mee besparen.

Door de coronacrisis is de vraag naar energie laag waardoor de prijzen ook laag liggen. “Het moment om te kiezen voor een goedkopere leverancier” zeggen de energiespecialisten van het Energiehuis Limburg. Dat is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met de gemeentes, de provincie en de Vlaamse gemeenschap. Zij geven gratis deskundig en onafhankelijk advies aan alle Limburgers die vragen hebben over energie.

“Wie al jaren bij dezelfde leverancier zit, heeft vaak een duur contract. Ook oppassen voor deur-aan-deurverkopers. Zij bieden het eerste jaar een voordelig tarief, maar dat contract wordt stilzwijgend verlengd na een jaar en dan kom je ongemerkt in een duurder contract terecht. En uiteindelijk is het basisproduct bij elke leverancier hetzelfde: gas is gas, elektriciteit is elektriciteit. Er is totaal geen kwaliteitsverschil tussen de stroom of gas van verschillende leveranciers”.

Waarom mensen zo weinig omschakelen?
“Nogal wat mensen vrezen een administratieve mallemolen. Volledig onterecht. Het is erg simpel om te veranderen van leverancier. En het levert in de meeste gevallen echt wel geld op. Niet zelden worden onze energieadviseurs geconfronteerd met een besparing van enkele honderden euro’s op jaarbasis. Geld dat je kan besparen door simpelweg van energieleverancier te veranderen. Dat zijn tientallen euro’s per maand!”

Wie graag wil weten of hij kan besparen op zijn energiefactuur, komt best naar één van de vijf infosessies die de stad Lommel hierover organiseert. Tijdens deze infosessies onderzoeken de energieadviseurs van Stebo jouw factuur en kijken ze samen hoeveel je kan besparen. Ook helpen ze je met de omschakeling als je dat wenst.

Praktisch
Deze infomomenten vinden plaats op 4 en 18 november en 2, 9 en 16 december. Telkens op woensdagvoormiddag van 9u. tot 12u. in het Huis van de Stad, Hertog Janplein 1.

Maak een afspraak via:

Vergeet je voorschotfacturen en je laatste afrekeningsfactuur niet mee te brengen.

Nieuwsoverzicht
Energiehuis Limburg

Openingsuren & contact

Wonen

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 806
e-mail
wonen@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina