naar top

Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Noord-Limburg komen in Lommel en Peer

15 januari ’21 (vr)
De twee vaccinatiecentra in de Eerstelijnszone Noord-Limburg komen in de Soeverein en op de VDAB-site in Peer. Dat hebben de Eerstelijnzone en de burgemeesters van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt samen beslist.

In totaal kunnen er in Noord-Limburg 102.500 inwoners van 18 jaar en ouder gevaccineerd worden. Nadat eerder al de Soeverein in Lommel gekozen werd als één van de vaccinatiecentra in Noord-Limburg, komt daar nu ook de VDAB-site in Peer bij. Op deze manier kunnen alle inwoners van de Eerstelijnszone Noord-Limburg op een vlot bereikbare plaats terecht voor hun vaccinatie tegen corona. Beide centra zijn voldoende groot om de vaccinaties praktisch te organiseren. De bewoners van Lommel en Pelt, 53.300 in totaal, worden uitgenodigd om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de 49.200 inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.

Nu de twee locaties vastliggen, kan er gestart worden met de praktische organisatie. Hiervoor bundelen de zes gemeenten en de Eerstelijnszone Noord-Limburg de krachten. Tegen 1 februari moeten de plannen voor de opstelling en de praktische organisatie van de centra, het parkeergebeuren en de mobiliteit klaar zijn. Het is de bedoeling om in beide centra maximaal vier vaccinatielijnen uit te bouwen. Zo kunnen er dagelijks telkens 1.000 personen gevaccineerd worden. Na een testfase vanaf 15 februari zullen de centra vanaf 1 maart operationeel zijn. De komende weken worden de inwoners verder geïnformeerd over de praktische werking van de centra.

Nieuwsoverzicht
Soeverein

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
info@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina