naar top

Eerste spadesteek van de groene doorsteek in de Kerkstraat

18 februari ’21 (do)
Op donderdag 18 februari werd in de Kerkstraat de eerste spadesteek gegeven voor de groene doorsteek tussen de Kerkstraat en de parking Mudakkers, waar later het project Mudhoven komt.

Een bijzonder wandelpad zal de winkelstraat met het achterliggend gebied verbinden en brengt zo een stukje Bosland in het hart van Lommel. Dit unieke groenproject zorgt voor extra beleving en moet het stadscentrum een nieuwe boost geven.

De doorsteek zet in op een belevingslandschap en wordt een aantrekkelijk ankerpunt middenin de winkelstraat. Langs het pad komt een bijzonder landschap met kruidachtige planten, hagen, meerstammigen en grove dennen. Bijzondere aandacht gaat naar bijen- en vlindervriendelijke beplanting, met ook de aanleg van het grootste insectenhotel van Vlaanderen. Langs het hoofdpad lopen belevingspaden met speelelementen voor de kleinsten.

Langs de winkelstraat zelf wordt het pad breder en is er ruimte voorzien voor activiteiten of voorzieningen bij evenementen, zoals een foodtruck, tijdelijke bar, informatiekiosk, mobiele fietsenstalling enz. Een staalconstructie overbrugt de opening aan de Kerkstraat en vormt een poort naar de doorsteek.

De groene doorsteek wordt gerealiseerd met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen en moet tegen april klaar zijn. De kostprijs bedraagt ruim 275.000 euro inclusief BTW. Stedenbouwkundig ontwerpbureau BUUR stond in voor het ontwerp.

Nieuwsoverzicht
Eerste spade groene doorsteek

Openingsuren & contact

Dienst Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
milieudienst@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina