naar top

Vlaamse regering geeft Lommel groen licht en subsidie voor opstart OverKophuis

03 mei ’21 (ma)
De komende maanden zullen er naast de 5 bestaande maar liefst 25 nieuwe OverKophuizen opstarten in Vlaanderen en Brussel. Dat liet Vlaams minister Wouter Beke ons vandaag weten. Dat is op zich al goed nieuws, maar nog beter is dat Lommel één van de steden en gemeenten is.

Voor deze verwezenlijking ontvangen we samen met gemeenten Pelt, Peer en Beringen de volgende drie jaar een subsidie van € 100.000 per jaar van de Vlaamse regering.

Een OverKophuis is een plek waar jongeren en jongvolwassenen in een fijne, ontspannende sfeer kunnen vertoeven, waardoor problemen sneller bespreekbaar worden en wanneer nodig kan worden ingezet op laagdrempelige ondersteuning en hulp voor jongeren die daar nood aan hebben.  

De jongeren kunnen er gewoon binnenstappen om samen activiteiten te doen, maar ze vinden er ook een luisterend oor en professionele therapeutische hulp.  

Dit is vooral een opsteker voor onze Lommelse jeugd. Zeker in deze periode, waarin de nood om te luisteren naar de noden van de jongeren ontzettend hard nodig is. We zien en horen dit elke dag. We willen onze jongeren de kansen geven die ze verdienen. Kansrijk opgroeien is een basisrecht. Dat de Vlaamse regering het licht op groen zette om in Lommel een OverkopHuis te vestigen, wijst op het sterke dossier dat we met alle partners hebben ingediend.

In september van start 
We gaan nu met alle deelnemende partijen aan het werk om het OverkopHuis vanaf september te laten starten in het huidige Huis van de Jeugd aan de Norbert Neeckxlaan. In een latere fase krijgt het ook onderdak in het nieuwe jongerencentrum.

Naast onze eigen Jeugddienst en het JAC zijn ook Arktos (Vlaams expertisecentrum voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties) en Ligant (Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Limburg) onze partners in de verwezenlijking van het Lommelse OverKophuis.

Nieuwsoverzicht
OverKophuis

Openingsuren & contact

Huis van de Jeugd

adres
Norbert Neeckxlaan 503920 Lommel
Tel. tel.
011 399 650
e-mail
jeugddienst@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina