naar top

De valse tanden van Tuur

20 mei 2021 (do)
Met de publicatie van ‘De valse tanden van Tuur’ zorgt de stad Lommel voor een uniek boekenfeest. Alle 5-jarigen ontvangen een gratis exemplaar van het prentenboek.

Het Kompas, het Lommelse Huis van het Kind, nam het initiatief voor dit boekje. Hoewel een tandartsbezoek voor kinderen gratis is, wordt het toch soms uitgesteld. Dat is jammer, want de zorg voor mooie tandjes begint al op jonge leeftijd. Zo ook het leesplezier. 

De valse tanden van Tuur' is al het tweede boek in de reeks, na Tuur en de Tutterweg. Deze keer moeten de melktandjes van Tuur wisselen. Een bezoek aan de tandarts valt niet uit te sluiten. Maar daar heeft Tuur het niet zo op begrepen. Gelukkig is er zijn opa om hem te helpen. Het avontuur zorgt voor de nodige herkenbaarheid en een grappige noot bij het voorlezen. Het verhaal werd ook ditmaal geschreven door Rudi Lavreysen en van mooie illustraties voorzien door Els Vingerhoets.

Alle 5-jarigen uit Lommel krijgen een boekje. Ook alle welzijnsorganisaties en de kleuterscholen ontvangen een exemplaar. Vanaf juni is het in Lommel te koop bij de boekhandel. 

Nieuwsoverzicht
De valse tanden van Tuur

Openingsuren & contact

Het Kompas: Huis van het Kind

adres
Hertog Janplein 363920 Lommel
Tel. tel.
0492 226 480 - 0492 139 838
e-mail
hetkompas@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina