naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Deelfietsen van Blue-bike aan het station

22 juni 2021 (di)
Pendelaars kunnen aan het station overstappen op één van de acht Blue-bike deelfietsen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing.

Nood aan alternatief op de wagen

De verwachting is dat de nood aan mobiliteit in de regio zal stijgen de komende jaren. Om verdere filevorming te vermijden, plaatsten Blue-bike en de stad Lommel acht Blue-bikes in de fietsenstalling van het station. De deelfietsen van Blue-bike zijn een welkome oplossing voor pendelaars die niet langer met de auto tot de omgeving willen pendelen, of die na trein of bus nog een aantal kilometer moeten overbruggen. Zij kunnen de laatste kilometers van hun traject nu ook per fiets verderzetten. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door dagtoeristen die de omgeving willen verkennen. De deelfietsen zijn 24/7 beschikbaar.

Slimme Blue-bikes

De Blue-bikes hebben slimme sloten. Dankzij die slimme sloten met ingebouwde kaartlezer kan de klant sneller en eenvoudiger een fiets ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Voordelig tarief 

Om de Blue-bikes te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner zoals de KBC-app een ticket aankopen. Leden betalen dankzij een tussenkomst van de stad en de Vlaamse overheid slechts €1,15 per rit in plaats van het standaardtarief van €3,15 voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts €12 per jaar en kan eenvoudig online via www.blue-bike.be of in een van de deelnemende fietspunten.

Een nationaal netwerk

Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in Lommel een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 80 locaties in heel België een fiets ontlenen.

Nieuwsoverzicht
Blue-bikes aan het station van Lommel

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12.30 u en 13.30 tot 16 u

Opgelet! De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina