naar top

12 knelpunten op schoolroutes worden snel aangepakt

28 juni 2021 (ma)
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) pakt de komende maanden maar liefst 12 knelpunten aan om de veiligheid op de Lommelse schoolroutes te verbeteren.

Het stadsbestuur van Lommel diende een lijst van 28 knelpunten op gewestwegen in. 12 daarvan werden weerhouden als ‘quick win’. Het gaat om eerder kleine ingrepen die een grote impact kunnen hebben op de verkeersveiligheid op schoolroutes.

Quick wins

AWV pakt 12 knelpunten al op korte termijn aan. Zo wordt er bijvoorbeeld een veilige oversteekplaats gemaakt op het kruispunt van de Koning Leopoldlaan met de Norbert Neeckxlaan, ter hoogte van de benzinepomp. Ook het fietspad wordt daar hersteld.

De zichtbaarheid op de kruising van Werkplaatsen met de Martinus Van Gurplaan wordt verbeterd zodat fietsers veiliger de weg kunnen oversteken. En op Kattenbos, ter hoogte van de kruising met de Zandstraat, komt een duidelijke oversteekplaats met extra verlichting.

Overige knelpunten

Naast de quick wins, worden 7 knelpunten verder onderzocht en 9 punten opgenomen in grotere projecten. Zo worden bijvoorbeeld de knelpunten ter hoogte van de kruising van de Ringlaan met de Stationsstraat weggewerkt bij de overkapping van het kruispunt.

Nieuwsoverzicht
Kruising Leopoldlaan Neeckxlaan

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina