naar top

Stad Lommel zoekt kunstenaars voor street art project

01 juli ’21 (do)
Stad Lommel is op zoek naar kunstenaars voor een street art project. Zij kunnen zich kandidaat stellen om een kunstwerk te realiseren op een muur van Cultuurcentrum De Adelberg.

Street art in centrum en in wijken

Het stadsbestuur investeert de komende jaren in street art als hedendaagse kunstvorm. In een eerste fase werd gekozen voor een herkenbare en zichtbare plaats in het stadscentrum. De muurschildering komt op een muur aan de achterzijde van Cultuurcentrum De Adelberg. De muur van bijna 100 m² wordt een echte eyecatcher in de stad en zal zichtbaar zijn voor iedereen die het Adelbergpark binnenrijdt via de Gasstraat.

De volgende jaren komen ook in de wijken street art projecten, in de overtuiging dat street art een buurt mooier kan maken. Bewonersgroepen, plaatselijke verenigingen en lokale actoren zullen hierbij betrokken worden.

Open call

Het stadsbestuur roept kunstenaars op om zich kandidaat te stellen voor de realisatie van een street art kunstwerk op de muur van CC De Adelberg. Lommel zoekt een professionele street art kunstenaar die een eigen werk van A tot Z kan realiseren. De kunstenaar zal een artistiek ontwerp maken dat aansluit bij de omgeving en een positief verhaal brengen dat past bij het DNA van Lommel. Zowel ervaren als startende kunstenaars komen in aanmerking.

De eerste selectie gebeurt op basis van de ingezonden portfolio’s. Daaruit worden drie artiesten gekozen die tegen vergoeding een voorontwerp mogen maken. Ten slotte wordt één ontwerp geselecteerd. Het winnende ontwerp wordt bij voorkeur dit jaar nog uitgevoerd.

Stel je kandidaat

Ben jij een street art kunstenaar en heb jij een fris idee? Aarzel niet en doe mee. Stuur een link naar jouw portfolio en een offerte naar marij.vandenberk@ccdeadelberg.be. Dit kan nog tot 15 augustus.

Een uitgebreide omschrijving van het street art project vind je hier.  

Nieuwsoverzicht
Open call street art kunstenaar

Openingsuren & contact

Cultuurcentrum De Adelberg

adres
Adelbergpark 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 699
e-mail
info@ccdeadelberg.be
Vandaag gesloten

Meer info op www.ccdeadelberg.be 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina