naar top

Lommel zoekt duurzame helden voor Week van de Duurzame Gemeente

19 augustus ’21 (do)
Net als vele andere steden en gemeenten viert Stad Lommel in september de verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Het stadsbestuur zet dan Lommelse inwoners, verenigingen, scholen, bedrijven en groepen in de kijker die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving.

6de verjaardag

25 september 2021 is het de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Duurzame helden

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Lommel die verjaardag een hele week lang. Van 18 tot 25 september hangen we de vlag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen uit aan het Huis van de Stad en het Huis van de Wereld. Zo laten we zien dat Lommel zich inzet voor meer duurzaamheid. Daarnaast zetten we onze duurzame helden in de kijker.

Duurzame helden zijn Lommelse burgers, scholen, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Het zijn mensen die zich inzetten om van Lommel een aangenamer, gezonder, groener, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer of veiliger plekje te maken.

De campagne focust dit jaar op helden die bijdragen aan de milieugerelateerde SDG’s (rond schoon water, verantwoorde consumptie, klimaatactie, zorg voor oceanen, bossen, biodiversiteit …), maar laat ook ruimte om helden in de spotlights te zetten die inzetten op de andere doelen.

Mensen die zich hierin herkennen kunnen zich tot 30 augustus kandidaat stellen via duurzamehelden@lommel.be. Meer informatie is beschikbaar op www.lommel.be/duurzamehelden

Nieuwsoverzicht
duurzame helden

Openingsuren & contact

Huis van de Wereld (Dienst Diversiteit en Gelijke kansen en Dienst Internationale Samenwerking)

adres
Stationsstraat 213920 Lommel
Tel. tel.
011 399 610
e-mail
huisvandewereld@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina