naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lommel Leeft sluit de zomervakantie af met Bal Final

25 augustus 2021 (wo)
Het einde van de zomervakantie nadert helaas met rasse schreden. Eerst natuurlijk nog Lommel kermis, maar op zondag 29 augustus sluiten we de vakantie graag af met een mooi feest voor het hele gezin.

Bal Final is een heus stadsfestival en de opvolger van de Dag van het Zand. De ingrediënten glas en zand zijn nog altijd volop aanwezig. Zo kan je in het GlazenHuis een glazen voetafdruk maken op het Glas Beach. Ook Roy en Thomas, de Lommelse winnaars van LEGO® Masters, tekenen present. Ze bouwen een kopie van het GlazenHuis in LEGO® en de kinderen beleven er een LEGO® mysterie. Door legoblokjes en een handleiding te verzamelen kunnen ze een hippe sneaker of een elegant muiltje bouwen.

Het Burgemeesterspark is het decor voor diverse kinderanimatie en –workshops, maar ook voor straat- en circustheater. Met een zeepbellenrace, Radio Fragile, Bugs Fun, Mallenmolen XL, Boem Tok Tok en veel meer. De kinderen gaan niet weten wat eerst doen.

Montmartre
Ook aan het marktplein kom je ogen (en oren) tekort. De overbekende Cie. De Vleesklak en steltenloper Butler XL zorgen voor de nodige humor en een aantal cartoonisten zetten de grappigste versie van jezelf op papier. Je proeft die zondag in Lommel de sfeer van Montmartre. Enkele klassenrijke straatmuzikanten en auteurs dragen daar zeker toe bij. Bovendien gaat de Teutenmarkt ook gewoon door.

De jongeren van de Kunstacademie Noord-Limburg en Harmonie Hoop in de Toekomst zorgen voor nog meer muziek. De Tchou-Tchou pendelt tussen het marktplein en het Burgemeesterspark.

De activiteiten in het burgemeesterspark en aan het marktplein starten om 13.30 uur en eindigen om 18 uur. Stipt om 18.30 uur kan je in het Prinses Astridpark een optreden van de Nieuwe Harmonie en enkele leuke gastoptredens bijwonen.

Gratis inkom (uitgezonderd Glas Beach en LEGO® mysterie). Alle info op www.lommelleeft.be/balfinal 

Nieuwsoverzicht
Bal Final

Openingsuren & contact

Evenementendienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 738, 011 399 809
e-mail
evenementen@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina