naar top

Twee elektrische deelwagens voor inwoners van Lommel

16 september 2021 (do)
Lommel start met autodelen: een groen en goedkoop alternatief voor privéwagens. Het stadsbestuur stelt daarvoor twee elektrische deelwagens ter beschikking. Lommelaars kunnen de wagens reserveren wanneer zij hem nodig hebben en betalen enkel voor de tijdsduur en het aantal gereden kilometers.

Groen en goedkoop rijden

De elektrische deelwagens hebben heel wat voordelen: ze verminderen de impact op het milieu, aangezien elke deelwagen tot 10 personenwagens kan vervangen. Bovendien is een auto delen goedkoop voor de gebruikers. Zij moeten geen wagen aankopen en ouderhouden. Ook de verzekering, belastingen en brandstofkosten vallen weg.

Twee elektrische deelwagens

Stad Lommel stelt twee 100% elektrische wagens (Renault ZOE’s) ter beschikking. De wagens staan op parking stadhuis 2 (Klachtloopstraat). De wagens reserveren kan via de gratis smartphone app ‘SHARE mobility’ van Share4Mobility. De deuren ontgrendelen gebeurt ook via de app.

De app wordt gekoppeld aan een kredietkaart. Er zijn geen abonnementskosten aan verbonden. De gebruiker betaalt enkel 4 euro per uur en 0.20 euro per kilometer. Indien hij de auto 24 uur gebruikt, dan betaalt hij 29 euro en 0.20 euro per kilometer. 

Paesmans share

De deelwagens zijn een samenwerking tussen Stad Lommel, Paesmans Share en garage Kelgtermans. Meer informatie is beschikbaar op www.lommel.be/deelwagen

Nieuwsoverzicht
deelwagen Lommel

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina