naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Warme William is in Lommel een warm succesverhaal

22 november 2021 (ma)
In de koude en donkere dagen voor Kerst kan de stad Lommel uitpakken met warm nieuws. Warme William is immers een mooi succesverhaal. Dit initiatief zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren. We zijn er samen met alle scholen meteen ingestapt.

Een Warme William is iemand die echt naar je luistert en bij wie je je verhaal kan doen. Een vriend of vriendin, ouder, sportcoach, leerkracht of bijvoorbeeld de leiding van de jeugdbeweging. 

De stad Lommel heeft hiervoor een echte Warme William bank voorzien. Die bank verhuist om de twee weken naar een andere school. Het is een belangrijk symbool, want Warme William helpt kinderen om zich van jongs af aan goed in hun vel te voelen. Alle Lommelse scholen nemen hieraan deel. Dat is toch uniek. Dus zowel alle kleuterscholen, lagere scholen, secundaire scholen en het bijzonder onderwijs.

Zorgpoppetjes 
Die bank is belangrijk omdat ze het uithangbord is van Warme William. Maar net zo voornaam, zeker in deze tijden, is de symboliek of het idee erachter. Dat kinderen en jongeren altijd bij iemand hun verhaal kwijt kunnen. We horen van de scholen dat de bank ook werkelijk gebruikt wordt. Sommige scholen gaan zelfs verder en koppelen er meer aan.

Een van die scholen is de basisschool van Lommel West. “We hebben van Warme William ons jaarthema gemaakt”, zegt directrice Renke Bots. “Zo werken we in de lagere school met zorgpoppetjes. Als kinderen een bepaalde vraag of zorg hebben, die ze niet met de hele klas willen bespreken, mogen ze die opschrijven en in het poppetje steken. In de kleuterklas werken we ook met knuffelpoppen als symbool. Ze mogen tegen die poppen alles zeggen.” 

Nieuwsoverzicht
Foto Internetgazet Lommel

Openingsuren & contact

Het Kompas: Huis van het Kind

adres
Hertog Janplein 363920 Lommel
Tel. tel.
0492 226 480 - 0492 139 838
e-mail
hetkompas@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina