naar top

Soeverein opnieuw vaccinatiecentrum vanaf 14/12

14 december 2021 (di)
Vanaf 14 december is de Soeverein opnieuw het vaccinatiecentrum voor inwoners van Lommel en Pelt. Wekelijks zijn er twee vaccinatiedagen: dinsdag en woensdag. Je kan enkel komen op het vaccinatiemoment dat in je uitnodiging staat.

Inwoners van Lommel en Pelt worden uitgenodigd om vanaf 14 december hun boosterprik of hun eerste prik te komen halen. Let wel: de vaccinatiecentra werken volgens een strikte planning. Je kan enkel een vaccinatie krijgen op jouw persoonlijk toegewezen afspraakmoment. Dit om logistieke redenen en om grote drukte te vermijden in de centra.

Wanneer?

De volgorde van boosterprikken hangt af van het moment en het type van je eerste inenting en je leeftijd. Als algemeen principe geldt:

  • Eerste inenting met Johnson&Johnson: ten vroegste 2 maanden na de prik.
  • Eerste inenting met AstraZeneca: ten vroegste 4 maanden na de tweede prik.
  • Eerste inenting met Pfizer: ten vroegste 6 maanden na de 2de prik.

De richtdata zijn de volgende:

  • Alle gevaccineerde 65-plussers krijgen voor 24 december een afspraak voor hun derde prik.
  • Zorgverstrekkers krijgen voor 31 december een afspraak voor hun boostervaccin.

Reservelijst

Net zoals bij de vorige campagne zullen ook nu de Noord-Limburgse centra niet via het QVAX-systeem werken, maar wel met het eigen systeem waarmee de gaten in de agenda efficiënt kunnen worden opgevuld. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf inschrijven via:

https://vaccinatie-noord-limburg.be/reservelijst

Hierbij moet je je rijksregisternummer en de datum en het type van hun eerdere vaccinatie(s) doorgeven.

Let op: het is een reservelijst. Er is geen zekerheid dat je opgeroepen wordt. Je registratie vervangt dus zeker niet de uitnodiging die verstuurd wordt vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid. Op dit moment geven we bij het oproepen van personen uit de reservelijst de prioriteit aan 65-plussers en zorgverstrekkers.

Alle info kunt u ook nalezen op https://vaccinatie-noord-limburg.be/

Nieuwsoverzicht
vaccinatiecentrum_soeverein

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
communicatie@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina