naar top

Iris Mulkens legt eed af als nieuwe algemeen directeur van Stad Lommel

22 februari 2022 (di)
Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 22 februari legde Iris Mulkens bij voorzitter Stijn Mertens de eed af als nieuwe algemeen directeur van Stad Lommel.

“De eedaflegging van Iris was een zeer mooi moment voor onze stad”, zegt burgemeester Bob Nijs. “Ze is voor Lommel de eerste vrouw die de functie van stadssecretaris of algemeen directeur opneemt. Op basis van onze gesprekken kijk ik met vertrouwen naar de toekomst, omdat we voor onze stad hetzelfde nastreven: een ambitieuze stad en een gezonde transitie van de organisatie om de dienstverlening naar de Lommelaars nog te versterken.” 

“Het gevoel is natuurlijk ook dubbel. We nemen hiermee meteen afscheid van algemeen directeur Henri Leën, die met pensioen gaat. Zijn loyaliteit naar het openbaar bestuur en naar Lommel is altijd groot geweest. Kijken we maar naar enkele van zijn functies. Ontvanger en secretaris van het OCMW en algemeen directeur van de stadsdiensten. Ook voor Toerisme Lommel heeft Henri heel wat bakens verzet. Ik kan hem er alleen maar voor bedanken en ik wens hem het allerbeste.” 

Kansen en uitdagingen 
Met deze eedaflegging verruilt Iris Mulkens het gemeentebestuur van Nijlen voor Stad Lommel. “Ik heb altijd bewust gekozen om voor een lokaal bestuur te werken, omdat die het dichtst bij de burger staan”, zegt Iris. “Ik heb Lommel altijd een levendige stad gevonden. Ik kom er als wielertoerist graag fietsen in de groene bosrijke omgeving en ik geniet er van het mooie stadscentrum. Lommel is een stad met enorme kansen en uitdagingen. Ik wil Lommel samen met het bestuur en de stadsdiensten nog verder op de kaart zetten. Mijn prioriteit ligt bij het verlenen van een vlotte dienst- en hulpverlening voor onze burgers in al haar facetten. Daarom wil ik de interne werking van de organisatie waar nodig verder optimaliseren.” 

“Iris heeft al enkele jaren ervaring als algemeen directeur. Ze is als leidinggevende helemaal thuis in het lokaal bestuur”, zegt afscheidnemend algemeen directeur Henri Leën. “Natuurlijk ga ik haar op weg helpen, maar Lommel gelijkt op heel wat vlakken op haar vorige werkgever, denk maar aan de bestuurlijke omgeving en de ICT-platformen. Net zoals de burgemeester kijk ik voor onze stadsdiensten met vertrouwen naar de toekomst en ik wens haar natuurlijk alle succes.” 

Op de foto vlnr: burgemeester Bob Nijs, algemeen directeur Iris Mulkens, voorzitter gemeenteraad Stijn Mertens en afscheidnemend algemeen directeur Henri Leën

Nieuwsoverzicht
Eedaflegging Iris Mulkens

Deel deze pagina