naar top

Een volle Cultuurbar met Lommelse organisatoren

16 maart 2022 (wo)
Op dinsdag 15 maart zat Cultuurbar afgeladen vol met Lommelse organisatoren van o.a. evenementen, fuiven, sport- en cultuuractiviteiten. Ze kregen een toelichting over het evenementenloket, de subsidies die ze kunnen ontvangen en de nieuwe fuifkoffer.

Er waren een honderdtal mensen aanwezig, wat erop wijst dat de goesting om te organiseren volop aanwezig is in onze stad. Met het voorjaar en de zomer die op komst is, zal Lommel opnieuw bruisen van energie.

De organisatie en toelichting lag bij een aantal diensten. De evenementendienst, de dienst mobiliteit, de hulpverleningszone en de politie. Daarnaast tekenden ook de mensen van de Soeverein present, plus enkele medewerkers met een technische achtergrond voor vragen over het evenementenloket.

Een belangrijk element was het nieuwe subsidiereglement dat breder gaat dan vroeger. Omwille van corona kon men hiermee noodgedwongen nog niet volop uitpakken.

Nu moet dat wel lukken. Meer organisatoren komen in aanmerking voor subsidie. Er is ook een focus op duurzaamheid en preventieve maatregelen, zonder de focus op veiligheid te verliezen.

De reacties waren uitermate positief, ook tijdens de onderhoudende nababbel aan de toog van Cultuurbar. “Zeer goed dat de stad hiermee naar buiten komt”, was een reactie van een organisator. “Zo kunnen we rechtstreeks onze vragen stellen aan de diensten en moet het niet via e-mail of telefonisch.”

Nieuwsoverzicht
Toelichting organisatoren

Openingsuren & contact

Evenementendienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 809 (Bram), 011 399 719 (Dries)
e-mail
evenementen@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina