naar top

Lommel huldigt regenboogzebrapad in op Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

17 mei 2022 (di)
In de Sportveldenstraat, ter hoogte van sportpark De Soeverein, ligt het eerste regenboogzebrapad van Lommel. Het zebrapad werd vandaag officieel ingehuldigd en dat is niet zomaar. 17 mei is de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Met het regenboogzebrapad toont Lommel dat iedereen welkom is.

Nieuw zebrapad met sterke symboliek

Veel steden hadden er al één, nu heeft Lommel ook een regenboogzebrapad. Stad Lommel wil op die manier letterlijk in de verf zetten dat iedereen welkom is. De locatie voor het zebrapad is niet lukraak gekozen. In de Sportveldenstraat passeren dagelijks heel wat mensen: op weg naar school, de sporthal, het zwembad, de atletiekpiste, de voetbalvelden, de speeltuin, de Sahara … En net op die drukbezochte locatie willen we laten zien dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen.

Het regenboogzebrapad bestaat uit witte strepen, afgewisseld met gekleurde strepen. Het is een officieel zebrapad, dus voetgangers moeten het gebruiken om de straat over te steken als ze zich binnen de 30 meter bevinden en bestuurders moeten er voorrang geven.

Werkgroep

Hoewel België een van de meest vooruitstrevende landen is wanneer het gaat om rechten voor LGBTQ+, is er nog werk op vlak van maatschappelijke aanvaarding. Sinds kort heeft Lommel een werkgroep die zich hiervoor inzet. De werkgroep kan rekenen op ondersteuning door Regenbooghuis Limburg. Ze gaan activiteiten organiseren en acties opzetten en kunnen nu al rekenen op een enthousiaste groep. Maar iedereen die zich geroepen voelt om hier zijn schouders mee onder te zetten, is heel erg welkom. Onze volgende samenkomst is gepland op dinsdag 31 mei 2022 om 18.30 uur in het Huis van de Wereld (Stationsstraat 20).

Wie hierover vragen heeft kan contact opnemen met An Geebelen via an.geebelen@lommel.be of op het nummer 011 399 610.

Actie PAARS in scholen

Ook de Lommelse scholen werken naar aanleiding van IDAHOT rond aanvaarding. Naast de drie Lommelse middelbare scholen, neemt nu ook voor de eerste keer een basisschool deel aan de actie PAARS, met name de Boudewijnschool. De kleur PAARS komt uit de regenboogvlag en symboliseert kracht en moed die je nodig hebt om op te komen voor jezelf en te zijn wie je bent. Deelnemende scholen hebben een pakket ontvangen met affiches, vlaggetjes, polsbandjes, stickers, boekjes en zo meer. Zij gaan daar vandaag en de komende dagen mee aan de slag.

Nieuwsoverzicht
regenboogzebrapad lommel

Openingsuren & contact

Huis van de Wereld (Dienst Diversiteit en Gelijke kansen en Dienst Internationale Samenwerking)

adres
Stationsstraat 213920 Lommel
Tel. tel.
011 399 610
e-mail
huisvandewereld@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina