naar top

Lommel is verkozen tot fietsstad 2022

31 mei 2022 (di)
Lommel wint de prijs in de categorie voor steden en gemeenten met 20.000 tot 50.000 inwoners. De andere genomineerden waren Dilsen-Stokkem en Mortsel.
De verkiezing Fietsgemeente/-stad is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) in samenwerking met de Fietsersbond. De winnaars werden bekendgemaakt door minister van mobiliteit Lydia Peeters.
 
"In Lommel heerst er een echte fietscultuur die ondersteund wordt door tal van campagnes voor diverse doelgroepen, de voorbeeldrol van het stadsbestuur en de communicatie hierover naar de burgers toe. Lommel zet systematisch in op het voorzien van kwalitatieve fietsenstallingen in het straatbeeld. De stallingen zijn geïnventariseerd en de bezettingsgraad ervan wordt opgevolgd. Ook de opmaak van schoolroutekaarten voor elke school springt erg in het oog. De stad maakt gedurfde keuzes om een shift van autogebruik naar fietsgebruik te bewerkstellingen. De samenwerking rond de Lommelse fietsboulevard is het pronkstuk van deze legislatuur," aldus de jury.
 
Meer weten over Lommel fietsstad? Kijk op www.lommel.be/thema/2878/lommel-fietsstad
Nieuwsoverzicht
winnaar fietsstad 2022

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina