naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken fietstunnel vanaf 17 augustus

15 augustus 2022 (ma)
Vanaf woensdag 17 augustus krijgt de fietstunnel een grondige opknapbeurt. De fietstunnel, ter hoogte van de Vreyshorring en onder de Ringlaan, zal gedurende twee weken afgesloten zijn. AWV voorziet het einde van de werken tegen 31 augustus.
De stoepdallen van de tunnel worden opgebroken en vervangen door een nieuwe en comfortabele asfaltlaag. Ook de afwatering in de tunnel wordt vernieuwd. Deze aanpassingen zullen het rijcomfort en de veiligheid van fietsers sterk verbeteren. 
 
Tijdens de werken volgen fietsers en wandelaars een omleiding via het nabijgelegen kruispunt van de Balendijk om vlot en veilig aan de overkant van de Ringlaan te geraken. Voor gemotoriseerd verkeer zal er geen hinder zijn.
 
De werken kaderen binnen MIA, Mobiliteit Innovatief Aanpakken. Hiermee wil de Vlaamse overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale besturen, academische wereld en onderzoeksinstellingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering.
Nieuwsoverzicht
verkeersbord

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12.30 u en 13.30 tot 19 u

Opgelet! De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina