naar top

Limburg.net start proefproject in Lommel: grijze, groene en gele vuilniszakken mogen naar recyclagepark gedurende 1 jaar

13 september 2022 (di)
Inwoners van Lommel mogen het komende jaar hun huisvuil, groenafval en keukenafval naar het Lommelse recyclagepark brengen. Tijdens de duur van het proefproject moeten de Lommelaars dus niet wachten op de tweewekelijkse ophaling, maar kunnen ze sneller hun afval wegbrengen.

In alle gemeenten waar Limburg.net instaat voor de afvalophaling is het in de zomermaanden mogelijk om bepaalde afvalfracties naar het recyclagepark te brengen. Dit is vooral handig voor mensen die op een appartement wonen of weinig ruimte hebben om hun afvalzakken te bewaren gedurende de warme dagen. Limburg.net start nu een proefproject op in Lommel waarbij die zomerregeling wordt uitgebreid naar de rest van het jaar.

Concreet houdt dit in dat Lommelaars hun grijze (huisvuil), groene (groenafval) en gele (keukenafval) vuilniszakken tot september 2023 gratis naar het recyclagepark op Maatheide mogen brengen. Ze moeten dus niet wachten op de ophalingsronde, indien ze sneller van hun afval af willen. Maar uiteraard mogen ze hun vuilzakken ook tweewekelijks blijven aanbieden op de ophaaldagen.

Limburg.net zal het proefproject evalueren en beslissen of het verlengd zal worden.

Nieuwsoverzicht
afvalzakken

Openingsuren & contact

Dienst Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
milieudienst@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina