naar top

Superheld beloont Lommelse kinderen die te voet of met de fiets naar school gaan

15 september 2022 (do)
Stad Lommel stapt in op het High-Five project: het doel hiermee is om kinderen te stimuleren om vaker te stappen of trappen van en naar school, en dit op een leuke en speelse manier. Daarnaast maakt minder autoverkeer de schoolomgeving ook een stuk veiliger.

Cadeautjes scoren door te stappen en fietsen

Alle schoolkinderen krijgen een slim polsbandje waarmee ze High-Five-palen kunnen scannen. De palen staan op strategische punten, die bepaald zijn in samenspraak met de stad. Door te scannen kunnen de kinderen punten verdienen, die ze vervolgens weer kunnen inleveren voor prijzen. Denk aan zwembadtickets, extra speeltijd of wat lekkers.

Superheld

Volgens Authier Degryse, projectcoördinator bij High-Five, is deze methode succesvol doordat ze naast een beloningssysteem ook een spel hebben ontwikkeld. “We hebben een superheld uit een parallel universum. Met de gescoorde punten kan je op een online spelplatform opdrachten vervullen en de cadeautjes inruilen. De superheld gaat ook drie keer per jaar bij de scholen langs, daardoor komt het spel echt tot leven."

4 scholen

In Stad Lommel gaan dit jaar 4 basisscholen van start met het High-Five project: stedelijke basisschool ‘t Stekske, basisschool Sint-Jan, XCL Wegwijs en Lommel-West.

Resultaten

“Het is een formule die ook aanslaat in andere steden en gemeenten in Vlaanderen. Ondertussen zijn er 74 ingeschreven scholen bij 22 gemeenten. Daar worden resultaten uit gehaald”, zegt Degryse. “In Schoten werd een stijging gemeten van maar liefst 68% meer fietsen over een

Nieuwsoverzicht
Superheld beloont Lommelse kinderen

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina