naar top

Veilige en verlichte oversteekplaats op Molsekiezel (N712) in Lommel

30 september 2022 (vr)
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 3 oktober aan een veilige en verlichte voetgangersoversteekplaats op de overgang tussen Werkplaatsen en Molsekiezel (N712), ter hoogte van de zijstraat Vreskensvennen.

De nieuwe oversteek biedt zwakke weggebruikers voortaan de mogelijkheid om zich op deze gewestweg veiliger naar de bushalte Heeserbergen/Kempensestraat te begeven.

Zo wordt opnieuw een knelpunt op een belangrijke schoolroute aangepakt en kunnen kinderen in deze omgeving veiliger naar school gaan. De uitvoering van de werken duurt ongeveer één week.

Nieuwe voetgangersoversteekplaats aan bushalte Molsekiezel x Vreskensvennen
AWV voorziet een nieuwe voetgangersoversteekplaats op de overgang tussen Werkplaatsen en Molsekiezel, ter hoogte van de kruising met Vreskensvennen. Er wordt een zebrapad aangebracht en de berm en borduren, tussen de rijweg en het fietspad, worden aangepast. De oversteekplaats wordt eveneens uitgerust met een heldere verlichting om de zichtbaarheid van actieve weggebruikers te verhogen.

Minderhinder-maatregelen: beperkte hinder
Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. De werken bevinden zich voornamelijk in de bermen waardoor de hinder beperkt blijft. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Enkel tijdens de aanleg van de voetgangersoversteek kan er beperkt lokale hinder optreden.
De werken starten maandag 3 oktober en zullen ongeveer één week duren.

Nieuwsoverzicht
Vreskesvennen

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina