naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Positief je dag starten: Lommel en Hechtel-Eksel stimuleren welzijn op school met scheurkalender

03 oktober 2022 (ma)
Tijdens de week van de geestelijke gezondheidszorg lanceren beide gemeenten een scheurkalender met leuke opdrachtjes voor kinderen uit de lagere school. Want iedereen zit wel eens wat minder in zijn vel.

Net op zo'n moment is het belangrijk om naar elkaars gevoelens te peilen en het mentaal welzijn te verhogen.

Dat is zowel de focus bij Emotikan in Hechtel-Eksel als bij Warme William in Lommel. Emotikan is een project van lokaal bestuur Hechtel-Eksel waarbij er activiteiten ontwikkeld zijn om het mentaal welzijn van kinderen en jongeren te verhogen.

Een Warme William is iemand die echt naar je luistert en bij wie je je verhaal kan doen. Een vriend of vriendin, ouder, sportcoach, leerkracht of bijvoorbeeld de leiding van de jeugdbeweging. Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt om je zo beter in je vel te voelen. Emotikan en Warme William zijn dus twee projecten met een gelijkaardige doelstelling. 

5 minuutjes mindfulness 
Samen hebben beiden gemeenten een scheurkalender voor in de klas ontwikkeld. Kinderen uit de lagere school kunnen zo elke dag een blaadje afscheuren en samen een leuke of uitdagende opdracht uitvoeren. 5 minuutjes mindfulness om de dag positief te starten, want goed begonnen is half gewonnen. 

Nieuwsoverzicht
Foto: Internetgazet

Contact

Het Kompas: Huis van het Kind

adres
Hertog Janplein 363920 Lommel
Tel. tel.
0492 226 480 - 0492 139 838
e-mail
hetkompas@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina