naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Technolopis en Stad Lommel bezorgen 1200 lagereschoolkinderen een unieke wetenschappelijke belevenis in De Soeverein

03 oktober 2022 (ma)
Technopolis, het Vlaams "doe-centrum" voor wetenschap en technologie in Mechelen, gaat de boer op met een spectaculaire wetenschapsshow. Deze 'Technopolis on Tour' doet ook Lommel aan. Hiermee bezorgt Stad Lommel de lagere scholen een unieke wetenschappelijke belevenis.

Op maandag 3 en dinsdag 4 oktober komen in totaal 1200 kinderen naar De Soeverein voor 40 minuten wetenschappelijk topspektakel.

De kinderen worden er van hun stoel geblazen - figuurlijk natuurlijk - door gigantische rookwolken, oorverdovende knallen en torenhoge vlammen. Zo worden de kinderen warm gemaakt voor wetenschap. Op het einde van de lagere school beginnen kinderen al te denken welke richting ze in het secundair willen volgen. Daarom wordt de roadshow aan zowel het 4e, 5e en 6e laarjaar aangeboden. Omdat de Lommelse secundaire scholen enkele straffe STEM-opleidingen in hun aanbod hebben, is dit een ideale opstap.

Door de show te zien, proeven kinderen meteen van de praktijk. De stad kan hierin een overkoepelende rol spelen. We financieren de show voor de basisscholen en we hebben de infrastructuur om de kinderen in grote groep te ontvangen. Voor o.a. sport- en cultuuractiviteiten, maar nu ook met een wetenschappelijke ervaring.

Nieuwsoverzicht
Technopolis on Tour

Openingsuren & contact

Het Kompas: Huis van het Kind

adres
Hertog Janplein 363920 Lommel
Tel. tel.
0492 226 480 - 0492 139 838
e-mail
hetkompas@lommel.be
Vandaag:9 tot 12.30 u en 13.30 tot 19 u

Opgelet! De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina