naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Trage wegen in Lommel ontdekken via uitgestippelde wandelingen

13 oktober 2022 (do)
Dit weekend (15 en 16 oktober) is het Dag van de Trage Weg. In Lommel kunnen wandelaars verschillende mooie trage wegen ontdekken via uitgestippelde routes van 5, 15 en 20 kilometer. En er is extra goed nieuws: naast de 15 bestaande trage wegen worden er nog eens 30 bekend gemaakt.

Dag van de Trage Weg

Op de Dag van de Trage Weg gaan duizenden wandelaars, fietsers, kinderen en andere levensgenieters op pad in ons land: langs bekende, onbekende en zelfs bedreigde paadjes, langs historische wegen of nieuwe doorsteken. Ook Lommel doet mee.

We stippelden drie mooie wandelroutes uit die je leiden langs verschillende trage wegen. De routes zijn eerder avontuurlijk, dus stevige stapschoenen zijn aangeraden. Je kan kiezen tussen een route van 5, 15 of 20 kilometer. Vertrek en aankomst zijn steeds aan het station.

De routes worden op 15 en 16 oktober ingewandeld, maar de uitgestippelde wandelingen blijven beschikbaar. Je kan ze dus ook later gaan ontdekken. De plannetjes zijn beschikbaar op www.lommel.be/tragewegen

30 nieuwe trage wegen

Trage wegen zijn een verzamelterm voor alle wegen die hoofdzakelijk dienen voor wandelaars, fietsers, ruiters en lopers. Het kan gaan om verharde en om onverharde wegen. Iedereen mag trage wegen gebruiken, zolang ze zich maar “traag” verplaatsen. Het zijn kortere, veiligere of aangenamere verbindingen op weg naar school, werk, de winkel of hobby’s. Maar evengoed zijn het extra paden om met de hond te wandelen of een frisse neus te halen.

In Lommel worden de trage wegen opgewaardeerd en bekend gemaakt via een uniform naambordje. Ook komen er nieuwe trage verbindingen daar waar missing links bestaan voor functionele en recreatieve verplaatsingen. Naast de 15 trage wegen die we vorig jaar bekend maakten, komen er nu nog eens 30 bij. Ze krijgen binnenkort allemaal een eigen naambordje. De naam is steeds afgeleid van een historische plaatsnaam of gebruiksnaam. Daarnaast willen we op middellange termijn nog eens 10 trage wegen realiseren. Het gaat dan om nieuwe wegen en om bestaande trage wegen die we opwaarderen.

Nieuwsoverzicht
Trage weg

Contact

Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
milieu@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina