naar top

Lommel krijgt meldpunt voor dode honden en katten

24 oktober 2022 (ma)
Vanaf 1 november kunnen inwoners van Lommel terecht bij een nieuw meldpunt als ze een dode kat of hond aantreffen op de openbare weg.

Stad Lommel gaat een samenwerking aan met Het Blauwe Kruis voor het ophalen van dode honden en katten op het openbaar domein. Dat wordt morgen goedgekeurd door de gemeenteraad.

Als je een dode kat of hond op de weg of het openbaar domein ziet liggen, kan je dit telefonisch melden bij de politie van Lommel op het nummer 011 399 899. Zij geven de melding door aan het Blauwe Kruis, de uitbaters van het dierenasiel in Lommel. Het Blauwe Kruis haalt het kadaver op binnen de 24 uur. Is het dier gechipt? Dan wordt het teruggebracht naar de eigenaar. Heeft het dier geen chip? Dan wordt het naar het dierencrematorium gebracht. De eigenaar heeft nog 10 dagen de tijd om zich te melden bij het Blauwe Kruis, alvorens het dier wordt gecremeerd.

Huisdieren laten chippen is door de wet verplicht en van belang: gevonden dieren kunnen terugbezorgd worden aan hun baasje indien ze gechipt zijn en indien de gegevens op de chip correct zijn. Maak dit dus zeker in orde voor jouw huisdieren. 

Nieuwsoverzicht
Het Blauwe Kruis dierenasiel Lommel

Openingsuren & contact

Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
milieu@lommel.be
Vandaag:9 tot 12.30 u en 13.30 tot 16.30 u

Opgelet! De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina