naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stad Lommel zet in op veilig woon-werkverkeer met nieuw fietspad op industrieterrein Maatheide

10 november 2022 (do)
Het nieuwe fietspad Maatheide is officieel geopend. Over een traject van ruim 3,5 km zorgen comfortabele fietspaden voor een veilige fietsomgeving op het industrieterrein. Met de opening van het fietspad wordt er opnieuw een stukje van de puzzel gelegd van de verkeersveiligheid in Lommel.

Fietsers worden beloond

Vroeg in de ochtend, vanaf 5.30 uur op donderdag 9 november, werden voorbijkomende fietsers beloond. In totaal werden er 113 koffiekoeken en gadgets uitgedeeld aan fietsers die onderweg waren naar het werk.

Lengte van 3,5 kilometer

De aanleg van het fietspad kadert binnen de aanpak van de verkeersveiligheid op het industrieterrein. Met een breedte van 3 meter, kan er op het grootste gedeelte in twee richtingen gefietst worden. Een kleiner deel bestaat uit enkelrichtingsfietspaden aan weerszijden van de weg. De nieuwe vrijliggende fietspaden worden goed verlicht met moderne en duurzame ledverlichting. Duidelijke signalisatie wijst fietser de weg. En als je even wil pauzeren kan je je fiets stallen en op adem komen bij een picknicktafel met mooi uitzicht.

Niet alleen het fietspad werd aangepakt: een nieuwe rotonde vervangt het gevaarlijke kruispunt naar het recyclagepark en het kanaal Bocholt-Herentals. Ook de bocht in de weg naar Sibelco en Prefaco met afslag naar de haven van Maatheide, werd verkeersveilig ingericht. Aan het recyclagepark kwam een afslagstrook die bezoekers een vlotte toegang biedt tot het park, zonder andere weggebruikers te hinderen. In totaal is de volledige aanleg goed voor een bedrag van 2 miljoen euro.

Dankzij het nieuwe fietspad wordt het verkeer op het industrieterrein een pak verkeersveiliger. Als fietsstad investeert Stad Lommel in de veiligheid van de mensen: door in te zetten op veilige schoolomgevingen, veilige schoolroutes en nu ook veilig woon-werkverkeer.

Nieuwsoverzicht
Fietspad Maatheide

Contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina