naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lommelse scholen en sportclubs zetten zich in voor een rookvrije generatie

20 februari 2023 (ma)
Aan de schoolpoorten van de Lommelse scholen kan je niet naast de ‘Generatie Rookvrij’ borden kijken. Het is een campagne waarin Stad Lommel graag meegaat. Hiermee wordt aan de rokers gevraagd om niet meer in het zicht van kinderen te roken.

Aan de scholen hangen de grote borden al een tijdje. Het uitgangspunt van deze campagne is dat de huidige generatie jonge kinderen rookvrij moet kunnen opgroeien. Daarom is het vooral gericht naar de plekken waar kinderen samenkomen. Dat zijn onder andere de scholen, de speelterreinen en de sportvelden. Daar moet het roken ‘gedenormaliseerd’ worden. Het hoort er niet thuis.

Na de scholen zijn de sportclubs aan de beurt. De campagne is ondertussen besproken tijdens een overleg met de Sportraad. We kunnen de stedelijke diensten nu verder met de clubs aan de slag. Hoe kunnen we ze stimuleren om deel te nemen aan deze campagne? Waar kunnen we ze ondersteunen? Want stel je voor: de kinderen zijn volop aan het sporten en aan de zijlijn staan rokende volwassenen. Dat gaat absoluut niet samen. Het is perfect mogelijk dat de rokers nog een rookzone hebben, maar die moet dan uit het zicht van de kinderen liggen.

Ook Optisport De Soeverein past het rookverbod al een jaar toe op de taverne van het terras van de tennishal en het zwembad.

Aan de bezoekers wordt gevraagd om in de volledige speel- en sportzone niet te roken. Deze campagne sluit perfect aan bij eerdere beslissingen, zoals het rookverbod in de auto als er kinderen bijzitten en het rookverbod op stations sinds begin dit jaar.

Nieuwsoverzicht
Generatie rookvrij

Contact

Samenleven

adres
Stationsstraat 213920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
samenleven@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina